lördag, januari 17, 2009

Till Lund

Vi tog det lungt i fm trots prat om att gå till gymmet. Det blev istället GIlyxbrunch. Tågen var det sioså med idag så vi promenerade till Canary Wharf där jag skulle skriva ut mitt ansökningsbrev till ett jobb och få det ivägskickat. Fick sällskap till London Bridge vilket var trevligt.

Det blev lite fel med tåget till Gatwick dock. Köpte biljett iluckan och fick betala den dyrare med skickades till det billigare tåget (upptäckte jag för sent) som stannar MÅNGA gånger på vägen och tar lång tid. Det var dock ingen större fara. Flygplatser på lördagar är en dröm av trängsellöshet. Jag gled genom säkerhetskontrollen hur snabbt och smidigt som helst (har dessutom ruton på det där nu). Kunde i lugn och ro handla "tax-free", köpa tidining o lite färdkost samt besöka toaletten lagom till min gate annonserades. Satt inte länge innan jag fick gå ombord och flygningen gick hur bra som helst (vad mkt bättre easyjet är än ryan!). Snabbade mig på när jag väl landat och han med tåget 10 min senare från KAstrup. Sedan slutade den smidiga resan. Vi satt i ca 20 min o väntade på startsignal utanför Malmö. Tåget jag satt på visade sig (när jag gått ur) så småningom bli nästa tåg till Lund. Men sedan skulle vi vänta in div tåg och vi om skulle t Lund rekommenderades att hoppa på ett pågatåg. Det hela slutade med att dte tog mig ca 45-60 min längre att ta mig till Lund än det brukar. Jag hann tack o lov innan Malmborgs stängde så middag fick jag.

Nu har jag småpratat lite med mina kära värdar och är rätt nöjd med att vara på plats.

fredag, januari 16, 2009

Absurda samtal

Det ringer och jag svarar:
-Hello, I'm calling from XXX Claims, Is Mr/Mrs T there?
-No.
-Are you family?
-Yes.
-I am calling about a car accident reported from your adress.
-I'm afraid there's been some mistake, we don't have a car and we don't drive.
-Well it doesn't have to involve you owning a car or driving.
-?
-You can have suffered an accident in some other way.
-Well, we haven't so there must be some mistake.
-Are you sure?
-!!! Yes, neither I nor my fiancé have suffered from a car accident.
- Are you sure?
-This conversation is getting ridiculous and I wish to end it now.
-When might I get a hold of Mr T?
-...

Klar

Har nu skrivit klart ett första utkst på min artikel (den skall lämnas in den 24 så rätt bra jobbat tycker jag). Nu kan den få vila lite innan jag kollar den igen och fixar till den. Har även fått ihop ansökan (tror jag) till the Electoral Commission. Så nu får jag ta mig en promenadtur till Tesco (vi fick en över nyår uppe vid Tai Pan!) för att inhandla paprika och passa på att kolla poten samtidigt. Sedan får jag väl ta tag i det där med packningen.

Trött men flitig?

Är fortfarande överdrivet trött, sover därför lite mer. Träningen igår var lyckad, det kändes verkligen i kroppen. Är mkt nöjd med vattengympan.

Ägnade en stor del av gårdagen att kolla jobb och praktikplaster. Hittade då en kurs/praktik på Hansard Society som hade varit SÅ spännande, men kostnaden är lite sisådär, och det hade ju varit bra mkt bättre att hitta ett jobb istället. Fortsatte att arbeta på min ansökan till the Electoral Commission. Den hade suttit fint. Jag lyckades även skriva ytterligare på min artikel. Idag borde jag ukunna få färdigt ett första utkast (måste kolla igenom det jag skriit, lägga till avslutande kmmentarer smat redigera llite) vilket vore skönt att ha klart inför Sverigeresan. Ska öäven föröska packa idag så det är klart. Snart är dte Sverige som gäller!

torsdag, januari 15, 2009

Ansökningar

Håller på att arbetar på jobbasnökningar. Fick iväg två igår och har nog skrivit färdigt en tredje (viktig) som ska skickas emd posten innan jag åker till Lund. Har även hittat några andra jobb att söka, ett par praktiktjänster samt en praktik/utbildning. Det är dötradigt och jag har inte fått upp rutienen än, men bättre än förra veckanär jag iaf.

Är fortfarande fantastiskt trött, sådär så jag undrar om jag är helt kry. Igår blev det siesta och idag sov jag efter frukosten igen. Lyxen av att vara arbetslös (fast tills jag tagit examen är jag inte officiellt arbetslös...). Borde strax fortsätta rbeta med min artikel. Är lite osugen dock. Får kanske stryka lite först... Hade varit väldigt bra att få iväg ett slags första utkast till Noreen innan Lund dock. Har även morgondaen på mig... Måste även packa.

Annars hade jag en trevlig kväll igår med pubbesök med SIan och sedan lite Planet Earth i HD med Linus. Jag kan inte kaga egentligen.

onsdag, januari 14, 2009

En dag utanför hemmet

Fy vad trött jag är. Vill verkligen bara lägga mig och sova igen. Är inte säker på att jag är helt kry heller. Igår var en relativt produktiv dag. Jag kom int till institutet (efter en sväng via Muji och Boots) före elva och bänkade mig till att arbeta. Tyvärr blev de lite avbrott i fliten då det först kallades in till personalmöte och sedan blev jag voluntärkapad att blada kuvert. Men jag fick iaf en del gjort under eftermiddagen. Artikeln är inte klar, men jag har kommit en bit på vägen. Till min förargelse sket sig e-bayauktionen igen. Satt och vaktade på klockan för att lägga mitt bud så sent som möjligt då jag missbedömde läget. Visste inte att dte skulle krävas två klick att lägga bud, så jag missade budgivningen helt. Prutt. C'est la vie, men irriterande.

Jag skyndade mig hem för att stresslaga lite middag (som skulle ätas senare). Sedan tog jag bussen till Towern för att träffa Aster. Vi hade trevligt med cocktail (gotta love happy hour) och sedan vatten för min del samt samtal naturligtvis. Detta ska göras om. Hemma åt jag middag (och nu har jag konstaterat att jag INTE gillar grön curry) och tittade på A Few Good Men. Och var trött.

tisdag, januari 13, 2009

I väntan på Sky

Vi har haft problem med vår kabel-TV sedan före jul, så skulle det äntligen bli fixat. I fredags fick vi besök av en kille som kollade mottagnigen. Inga problem. Det verkar vara lådan som krånglar (igen). Men jag lyckas fixa så att Sky (vårt kabelbolag) ska komma på måndagen och titta till det hela. Så igår vaknade jag i god tid för att invänta den sk "engineern". Klockan gick, ingen kom. Jag fick inte ens besked om NÄR ungefär han/hon kunde tänkas komma under dagen. Efter lunch ringde jag upp igen och fick iaf besked om att mellan 14-17 var antecknat för besök hos mig. Okidoki. Klockan gick, ingen kom. Är vid detta laget mondre imponerad. Vid kl 18 ringer jag på nytt (skulle iväg strax) och får beskedet att "ingejören" noterat att han varit här (om han kom in eller ej var en annan fråga). Dte kund ejag med all säkerhet säga inte var fallet. Och jag hade varit tillgänglig, det visste jag. Lyckades iaf få besöket ombokat och har nummer att ringa tidigare än nu. Tyvärr tycks detta hända ofta med detta bolaget. En jäkla tur att jag går hemma och ränner. :I

Efter väntan (kombinerad med lite artikelarbete) var jag på gymmet. Det blev 50 längder i simbassängen. Kund eblivit fler men fick ta en trafikstockningspaus i mitten. Hatar andra simmare. :) Nu är dte institutet som gäller. Tjing!

måndag, januari 12, 2009

Exjobbsseminarium

Har så äntligen fått datum och tid för opponeringen. Seminnariet blir den 21 januari, 9-16. Och i och med detta har nervositeten slagit till. Ontimagennervositet. Vad är dte eegentligen som förväntas på seminariet? (Informationen från jur lämnar som vanligt en del att önska.) Ska jag presentera mitt arbete eller bara ta emot (och besvara) kritik och kommentarer? (Att själv opponera på ngn annas arbete känns, märkligt nog! ;), inte like besvärligt.) Och hur fan kommer mitt lite skitarbete stå sig bredvid alla andras antaglige superambitiösa och välgenomförda uppsatser! Ja, en släng prstationsångest är tydligen ett måste i dessa sammanhang. Det enda som är bra är att jag ÄNTLIGEN kommer att få det hela avklarat och kunna ta ut examen samt att jag får träffa mina kära vänner i Lund.

söndag, januari 11, 2009

IKEA, igen

Igår åkte vi på en av våra regelbundna IKEA-besök. Det var produktivt och vi hittade en hel del lösningar som vi verkligen behövde, vilket var schysst. Resan hem var lite ansträngande (jag bar på en matta som vi hittat på rea och som gjort en sådan skillnad för matbordshörnan och vi fick åka Central Line) men bättre än vi trott.. Nu måste jag snart ta en kamravända runtlägenheten för att uppdatera Flickr.

God middag och återsyn av "The Three Amigos" (som jag inte sett på över 10 år och aldrig på engelska (förr alltid dubbad till spanska) avslutade kvällen. Bra helg alt som allt.

Världsherravälde

Har just spelat Risk för andra gången i mitt liv. Var lite skeptiskt då det sist var jättetradigt (hjälpte inte att ett drygo var fruktansvärt påfrästande och fnös skadeglatt var gång han tyckte man fattade ett dumt beslut) men jag har haft riktigt kul coh trevligt (Ticket to Ride är fortfarande bäst). Jag började storslaget och bra med rätt stabilt grepp om nord- och sydamerika men sedan blev jag allas attackobjekt vilket kombinerat med otur med tärningskasten ledde till min slutgiltiga totalförlust (enda person som åkte ut helt, uofs endast i sista omgången). Fem timmars spel fick vara nog, men vi har fått blodad tand och redan bokat nästa spelkväll.

Före spelandet åt Adrian, Zoë och vi lunch. Sunday Roast va tanken, men det blev (efter ett par omvägar) Dim Sum istället. Gott och lite annorlunda. EN alldeles , alldeles utmärkt söndag. Nästan Lundkvalitet. :)