tisdag, februari 27, 2007

Uppkopplad

Så äntligen har jag fått min bredbandstelefoni att fungera. Efter ett par lååånga samtal med Tele2:s tekniska support gick ärdendet vidrae till någon teknikgrupp som skulle utforska om själva ATA-boxen (den genom vilken min telefon kopplas upp till bredbandet) var kaputt. Efter helgen fick jag ett sms om att en ny låda var på väg och idag kunde jag hämta den på posten. Det var med viss nervositet jag kopplade upp allt - och hör och häpna, det fungerade! Jag har testringt, fyllt i lappen om nummerbyte (så att mitt gamla nummer komer att gå till min bredbandstelefon) och varit allmänt nöjd med livet. Så snart bytet är avklarat så good-bye Telia och den fatsa avgiften på 125kr/månaden. Hehe. Bonus: Konstige killen i klassen berättade idag på föreläsningen att dte var länge sedan han haft sex - under en fråga/kommentar till läraren; Jag skrev dugga och fick ihop 9/10, dvs 4p med mig på tentan i juni; Jag har lagat en storsats gulaschsoppa.

måndag, februari 26, 2007

IKEA, tapas och skånetrafiken

Som vanligt en mycket trevlig helg. Vi skulle ha gått o tittat på lägenheten på lördag förmiddag men vi blev lite lite försenade och hon som bor där nu fanns inte att tillgå när vi kom på plats. Så vi fick nöja oss med att gå runt o titta, kolla in balkongen, titta i den lilla delin som ligger i bottenvåningen (där ska vi köpa färska croissanter och morgontidningen på söndagar), utforska menyn i den italienska restaurangen i bottenvåningen på tvillinghuset, konstatera att där även ska öppna en indisk restaurang. Vi promenerade längst Narrow street bort till Canary Warf och det hela kändes mycket bra. Sedan for vi till ikea där vi skulle rekognosera och provsitta möbler så att vi lättare kan planera och inhandla sedan. Jag har redan gjort en komplett (typ) lista med typ, material, modell, antal och pris som vi kunde utgå ifrån. Det var mycket folk på ikea och det är lite jobbigt, men dte var mest kul. SKönt att inte handla något... nästan. Framför allt blev Linus entusiastisk i Sweden Shop. Här är en principskiss på hur vardagsrummet skulle kunna se ut ur en vinkel. Bilden är länkad till foton på hset och liknande lägenheter.

På kvällen var vi på El Faro i Millharbour (i princip där vi bor) och åt tillsammans med JAmes och Sian samt Matt och Gloria. Medans vi väntade in de andra tog vi oss en drink i baren och vi lärde barkillen att göra White Lady. Mums. Såsmpåningom kom alla och vi bänkade oss och åt. Massor. Vi beställde in tapas först (en var som vi sedan delade på) och fick så i oss: ost, oljestekta jätteräkor, saftinga fläskkuber, krocketter, tonfisk och chorizo. Jättesmaskigt. Det pyste om räkorna när de kom in på bordet. Till huvudrätt valde jag den gdaste (vi smakade alla varandras). Underbart lamm marinerat i honung och rosmarin. Köttet bara smälte i munnen. Dräggel, dräggel. Vi delade efterrätt parvis - samma iofs. Varm brownie med tiramisuglass och varm chokladsås. Jag kom hem med ett par drinkar innanför västen och massor av mat - och somnade ganskla omgående. En lyckad kväll, allt som allt.

Söndagen var rätt lugn - skulle ju flyga på eftermiddagen. Att kunna checka in online är en välsingnelse. Det blir så smidigt och jag tjänar så mkt tid på det. Jag kunde åka hemifrån ca 1 h senare än annars och resan gick ursmidigt. Tills jag kom till Kastrup. Vi landdade tidigare än planerat och jag såg att, om jag skyndade mig, skulle jag hinna med kvart över tåget - dessutom direkttåget till Lund! Så jag skynddade mig och kom svettandes fram till perrongen i god tid. Men tåget var försenat. Först tre minuter. Sedan 25. Det kom precis före nästa tåg på tidtabellen. Det var hur mycket folk somhelst som trängde sig på och det knuffades och skuffades. Att konduktören berättade att nästa Malmö tåg var precis på ankommande hindrade ingen. På tåget var ett gäng FULLA små killar som skrände om Hammarby och sjöng snuskiga och våldsamma visor. Mindre trevligt. Väl i Malmö fick vi byta tåg ändå. Som ett under hann jag ändå med en buss i Lund och kom tack o lov hem ovanligt tidigt, men med en del stress i bagaget.