lördag, december 29, 2007

Nyårsförbannelsen

Är så less på detta. Är det verkligen meningen att jag alltid skall bli sjuk till det nya året. Antingen strax före (04/05, 07/08), samma dag (03/04) eller strax inpå (06/07). Har ingen lust och har inte tid för detta. Bihålorna är proppfulla och orken är det ännu sämre ställt med. Suuuuuger. Och naturligtvis är det mycket olägligt med sjukdom just nu. Ska skriva uppsats (och PM) för fasingen. Måste orka!

Har trots detta idag spelat massor av Wii (och blivit helt utmattad samt upptäckt att iaf tennis och bowlning går bra från sittandes läge). Min träningsålder visade sig till min förskräckelse vara 66. Har även ätit middag på bar med Linus och några av hans gymnasievänner samt en drink eller två innan jag bara inte orkade koncentrera mig på folk längre. Nu ska jag stupa i säng.

fredag, december 28, 2007

Work & Play

Idag har jag hängt hos Linus. Lyckades läsa två kapitel och har spelat en massa Wii. Det var roligt. Nu är jag lite orolig för att mina bihålor känns farligt täppta. Vill inte bli sjuk.

torsdag, december 27, 2007

Narcisism

Vi åt middag med min föräldrar ikväll och efteråt såg vi på lite familjefilmer. Dvs på filmer av mig som liten när jag är som sötast. Älskar denna typ av egotrip där andra medverkar.

Wiiiii!!!

Hängde hos Linus lite idag innan vi skulle hem till föräldrarna på middag. Och då blev det så att jag fick min julklapp i fysisk form. Vi hann bowla lite, ALfred, Linus och jag, innan vi gick. Roligt. Ska spela mer imorgon. Fick ju dessutom låna ett skjutaskjutaspel av Micke på obestämd tid. Hehe.

Gamla vänner

Träffade Lina imorse på frukost på St Eriksplan. Mycket trevligt. Roligt med en vän som man haft såpass länge. Iaf för mig. Lina är min äldsta, aktiva vän. Vi lärde känna varandra på högstadiet. Och visst, vissa känner fortfarande sina dagiskompisar väl. Men det gör inte jag. Så därför är det koolt. Iofs har jag ju återfått kontakten med vissa tidigare vänner genom facebook, men det är inte samma kontinuerliga förhållande.

onsdag, december 26, 2007

Biodags

Har varit på bio med Micke. Vi såg The Golden Compass och den var bra. Och detta tycker jag fast jag läst boken - vilket brukar stå i motsatsförhållanden. Den var riktigt bra. Hoppas de gör de andra två böckerna med. Var även trevligt att umgås med Micke rent allmänt.

Nu är jag mest törstig efter kebaben jag åt till middag. Och önskar jag pluggat mer idag, även om det blev några kapitel. Imorgon har jag frukostdejt så jag ska sova strax.

Nästan ambitiös

Jag skall nu försöka mig på att plugga. Och ja, jag är medveten om att det är annandagjul och röd dag. Men jag MÅSTE få Organisation och politik läst så jag kan skriva mitt PM. Det bara måste in. Jag har inte det minsta lust, och är rätt trött. Men försöka ska jag. Skall även testa rosenroten och se om den kan vara av hjälp. Ipoden är laddad med talboksversionen. Nu är det förvaltning och etik som gäller!

tisdag, december 25, 2007

Juldagen

Idag var det dags för min familj. Vi var hemma hos Anders och Boel på Östermalm, åt massor av god mat och umgicks. Det blev en hel del gammel dansk. Linus och jag promenerade sedan hela vägen till Slussen som kvällspromenad via Strandvägen och Gamla Stan. Skönt. Nu är jag bara trött.

Julafton

En mycket lyckad julafton måste jag säga. En god julklappsfrukost följdes av ett ordentligt samtal med sôstra mi (mysigt!) då planer smiddes. julporträtt
Ingridinesshoppingen till dagens efterrätter gick smidigare än jag trott då allt fanns på den lokala lilla ica:n. Jippi! Så det bakades, och fixades och slogs in julklappar för fullt innan det blev dags för jullunch med föräldrarna. Roligt att det gick att klämma in det med.

Sedan bar det av hem till Linus och en trevlig, mysig och smakrik julafton. Jag kom lagom till kaffe och kaka, såg Kalle Anka med Alfred och Linus (det var länge sedan sist), fick assistera i julklappsutedlniungen så fort kusinerna kommit (och vad jag fick!), åt massor av god mat inkl lammbullar till snappsen, spelade ett tabuliknande spel, fick mig en Baily's och vann TP-rundan (Stickan frågade och den som svarade rätt först fick poäng) innan det var dags att gå hem. Lyckat!

Och så julklappar. Hade endast väntat mig en men eftersom Linus familj är snälla som bara den som blev det mer. Snälla Emelie fick jag en rabarbersnappsflaska av. Ska bli spännadde. Och Alfred hade varit kreativ och jag är nu en snygg disktrasa och mobilsmycke rikare. Sedan har jag upptäckt det där med att vara i ett seriöst förhållande och få gemensamma presenter. It rocks! Så nu har jag samägandeskap i Årgångsglöggen från 2003 tills i år (mmmm) samt glögg/irish coffeeglas och ett barskåpsset med shaker, ishink och alls som behövs för en dry matini. Då Linus även fick en iskross började vi undrar vad vi gjort för intryck för att ionspirera till sådana spritpresenter. Men: Don't look a gift horse in the mouth, så jag ärr bara tacksam. Och så till la pièce de resistance. Tack vare min äölskling ska jag börja det nya året med att ha mycket roligt och svårt att koncentrera mig på studierna. Wiiiiiiii!!!
God jul på er!

Quoth the raven

Nevermore! Jag åkte intercity upp till Sthlm i söndags. Och mindes varför jag inte brukar göra det. Jag viste ju i förväg att det skulle ta 1-1,5 timmar extra. Men den där sista timmen var ren tortyr. Ok jag överdriver. Lite. Och inte fanns det el till datorn, som visserligen klarade att spela film i 4 timmar, men ändå. Och sedan var platserna trånga och klaffbordet hängde ned när det inte skulle. Gnäll, gnäll.

Det var dock ännu ljuvare att komma fram tillslut. Vilket förgylldes av att mina gamla SL-kuponger fungerade och jag inte förlorade pengar. Så liten är jag som person. Väl hemma hos föräldrarna fick jag god mat och fajtades med det trådlösa nätvärket. Jag har ännu inte lyckats ta mig in på det (lösenordet tycks ha gått förlorat) så därför har jag knappt varit online och fått mig min dos. Vi får hoppas på framsteg.

söndag, december 23, 2007

Mot STHLM

Nu ska jag stänga ner här i Lund och åka till Stockholm.

Fjärde advent och da'n före doppareda'n

Så var det fjärde advent, och imorgon julafton. Shit! Vad fort det går. Jag fattar inte riktigt att vi redan 4advent har kommit så långt. Och inte  har jag kommit in i julstämning heller trots illustrativa försök. Vi får hoppas att jag når dit till imorgon. Mitt tåg till Sthlm går i eftermiddag och jag måste packa nu både för Sthlm och sedan London.