lördag, augusti 12, 2006

Matt, igen

Greenwich ar verkligen trevligt. Har en avslappnad och trevlig atmosfar. Vi var dar idag och kollade lite affarer och marknaderna. Det finns en crafts marknad med massor av fina grejer. Vi hitta dessutom en CD, DVD forsaljning vid kyrkan och Linus kopte "The Good, the Bad and the Ugly" samt "Bridge Over the River Kwai". Vi at god kinesisk lunch (nudlar med roast duck) till lunch. Sedan hann vi med det absolut sista av rean pa FCUK i Canary Wharf. Linus kopteflera bra klader och jag hittade fina papper i pappersbutiken att rama in till arrangemenget i sovrummet (snyggt). Vi handlade pa Waitrose (schysst matvarubutik) och gjorde en rejal fruktsallad till middag. Och matta blev vi.

Foraten

Nyvaken (klockan gar en timme efter sverige sa det ar inte SA sent). Vi hade nagorlunda ambitiosa planer igar. Vi skulle ga och ata lebanesisk mat pa Edgware Road och sedan pa bio. Jag akte in och kopte biljetterna (£1 styck!) till "Walk the Line" vid Leicester Square och promenerade upp till Linus jobb via Totteham Court Road. Det var for ovrigt en trevlig promenad pa gator jag inte traskat pa forut. Stod bakom en man i en bokbutik som beklagade sig over galenskapen att man inte far ha vilket handbagage som helst (personlkigen foredrar jag besvaret framfor explosionen). Vi tog oss smidigt till Edgeware Road som var som en annan varld bara runt hornet fran Marbel Arch och andra snoffsiga kvarter. Nastan som att vara i ett annat land. Mycket burkor och sjalar over allt och butiker med nagon form av arabisk kost, den ena efter den andra. REstaurangen vi rekommenderats av Linus Lebanesiska kollega varionresssant. Den var inte alls inredd som en "arabkrog" utan mer som bilden av en frasch lokal i mitten pa 90-talet med bilder pa Hollywoodstjarnor pa vaggarna och Julio Inglesias eller liknande i hogtalarna. Behover de inte kla ut krogen till dne riktiga varan sa kanske den ar det. Dessutom var de flesta av klientelet till synes familjer och par/vanner av mellanostern ursprung. Kandes tryggt. VI bestallde in en 2-personersmeny for att fa prova pa sa mycket som mojligt. Och det fick vi med besked. En huvudratt, 7 smaratter, oliver, 7 baklavabitar och ett stort fat vattenmelon - och brod. Vi at och at och at. Maten tog inte slut. Jag at sa jag madde illa och knappt kunde ror mig - men anda fick vi skicka tillbaks fat med mat kvar pa dem. Hemskt men sant. Vi gjorde iaf vart yttersta for att det inte skulle handa. Smaratterna var smaskens: hommus, auberginrora, fallafel, sma kryddstarka korvar (mmmm), kycklingvigar i citron (saftiga som tusan), dodstarka potatisar och taboulleh (som jag hoppade). Tillsammans med det braserade lammet (som bara smalte i munnen) och kryddat ris (jul, pinjenotter och lammfarsbitar) och efterratten ar det ett under att vi inte repriserade Monty Pythons "Meaning of Life" Ni som sett den vet vilken scen jag menar. Vi gjorde ett riktigt forsok att ta oss till bion efterat. Gick tom av vid ratt station. Men tiden trot och allra viktigast vi kunde inte sitta ner i tva timmar och ha roligt for var matkonsumption kravde staende eller liggandes. Som tur var det inte jattadyra biljetter. Det var oerhort skont att komma hem och gora INGENTING.

torsdag, augusti 10, 2006

Bah

Jag alskar Linus grillpanna. Sa latt att laga kott och fisk sa att den blir fin och saftig. Sadan skall jag ocksa ha.

Har varit mycket lat de senaste dagarna. Har verkligen inte gjort NAGONTING. Forutom att tvatta och laga mat - men det raknas inte. Har iofs haft ont i halsen och kant mig krasslig sa det kanske ar ok... Kanske. Igar fick jag en ilskeattack sa att jag skakade. Det hela beror pa dumma mejl fran tjansteman vid universitetet som har smapavesjuka. Jag kan inte minnas senast jag fick ett sa oforskamt brev. Som svar pa en forfragan om min dispensansokan kommit fram. Jag hoppas mitt svarsmejl (valavvagt med tanke pa hur ARG jag var) skall satta saker till ratta. Annars blir det stora artilleriet som galler.

I natt sattes England pa hogsta alert sakerhetsmassigt och nya regler har inforts pa flyget pga en terroristplan som har upptackts. Glad att det inte var nasta vecka. Forhoppningsvis har det lugnat ned sig lite tills pa onsdag, men vi ska nog se till att vara pa flygplatsen i god tid. AR lite orolig over hur Ryanair kommer att hantera att handbagage ar otillatet for tillfallet (man skall bara allt (det lilla man far ha med sig) i en transparant plastpase). Misstanker att de INTE kommer utoka tillatet incheckat bagage utover 20kg trots att man forlorar 10kg genom detta forbud och att man kommer att fa betala. Borde inte vara sa, men flyger man Ryanair "far man skylla sig sjalv". Ugh! Vi far se. Och halla tummarna. Hoppas nu bara det gar att checka in laptoppar. Annars ar det riktigt besvarligt.

tisdag, augusti 08, 2006

Best laid schemes of mice and men

Appropa traningen jag stoltserade med. Det gick ratt bra i borjan. Egentligen under veckan. Men sedan var vi sa upptagna under helgen att det inte blev nagon traning av. Sa i stallet for tio pass blev det ynka fem. 50% sucessrate. A andra sidan...

Expedition: Norrut

Trots vart ynkliga tillstand igar lyckades vi med att vara sociala och hade trevligt pa kvallen. Jag motte upp Linus vid jobbet for att leta byxor pa Marks&Sparks utan att lyckas innan vi begav oss norrut till Tufnell Park (nagra stationer norr om Camden) for att halsa pa Jenny. Vi fick en supergod middag (marockanskinspirerad) och frisk efterratt (fruktsallad) och fick ett par mycket behagliga timmar av samtal och mat. Jenny bor i ett trevligt omrade med ovanligt frascht kok for att vara har. Min stora avundspuck var narheten till Hampstead Heath och bad. Jaja. MAn kan inte fa allt har i varlden. Idag kanner jag mig lite ynklig (av andra skal) och tanker tillbringa en del av dagen pa balkongen i solen.

måndag, augusti 07, 2006

Kraftskiva

Ar lite slut och nåstan bakis efter gårdagens kräftskiva vi hade. Vi bjöd in James och Sian på en sån äkta svensk upplevelse som vi kunde fixa. Kräftorna och nubben hade vi köpt in på IKEA ett slag sedan ilksom lykta och hattar. Naturligtvis bjöds även på stark ost, bröd, mer mat (gratäng istället för paj) och eftrrätt (jorgubbmarängpaj). Vi hade mycket trevligt och både Sian och James tycktes uppskatta kräftorna och att äta på ett så ociviliserat sätt (det går inte att äta kräftor snyggt). Vi tog slut på hela nubbepaketet och idag lider alla för det - fast jag slipper i alla fall jobba. Men man får mersmak av kräftor, den saken är biff. Har inte kunnat få upp bilderna på Flickr än (min dator strular) men de kommer så småningom.