tisdag, juli 04, 2006

Tredje veckan. 25 juni- 2 juli

denna rapport är någon dag sen, men det kanske inte gör så mycket.

det var väldigt, väldigt trevligt att träffa anna och jamie i söndags. efter att ha letat (förgäves) efter en dockersaffär i covent garden och ätit lunch utomhus begav vi oss söder ut mot clapham där vi skulle se på fotbollen. klockan tickade mot avspark men det visade inte tunnelbanan någon hänsyn mot. linjen vi skulle åka med var avstängd där vi tänkt ta den så resan blev något mer omständlig. väl i clapham blev allt bra. vi såg forbollen och kunde glädja oss åt att england gick vidare (och lite muttra om att det iaf var väl för dem att de inte mötte tyskland). vi stannade till strax efter elva på kvällen då vi efter matchen åt och pratade tillsammans och hade det hur trevligt som helst. det var med nöd och näppe vi hann med sista tunnelbanan hela vägen hem.

nästa dag regnade det så in i norden. anna och jamie skulle komma på lunch och här behövdes städas, handlas och lagas mat så det var det jag ägnade min förmiddag åt. var lite orolig då jag ritat en mycket dålig karta åt paret så jag gickoch mötte dem för att inte riskera att de tappade bort sig med bagage i regnet i mudchute. hade varit lite förargerligt. vi åt varm soppa och GI-efterrätt. och hade det så mysigt och trevligt tills de var tvungna att ta sig till flygplatsen. blev i alla fall mycket mycket glad av besöket. jag vaslutade också arbetet med en liten bild till af-borgens hemsida (www.afborgen.se CASE STUDY).

tisdagen var riktigt spännande. jag var på wimbeldon! sian hade fått biljetter med inträde till en vip-lounge (klädkod) samt platser på centre court bara strax tillvänster om domaren fast under tak. perfekt alltså. vi åkte lokaltåg från waterloo och promenerade sedan till området. där gick bussar men kön var så lång, så lång. med biljetter gick det fort att komma in även om säkerhetskontrollen var nogrann. vi började med att bara gå omkring och orientera oss samt känna av atmosfären. det var mycket grön överallt och vädret höll sig hela dagen (inte jättevarmt, men inget regn). vi var ju tvungna att pröva på loungen och där åt vi jordgubbar med grädde och dracks pimm's så som sig bör. efter det såg vi massor på tennis. en dammatch med bl a justine h-h som är en av favoriterna för att vinna (om jag förstått det hela rätt). hon vann i vart fall utan större ansträngning. efter det fick vi se avslutningen på en match som börjat dagen innan men som ställts in pga regn mellan nuvarande mästare federer och en fransman gasquet. det var kul - fast federer var bar arrogant. vi var rätt frusna och stela efter två matcher och tog en tur för att köpa kaffe och röra på rumporna. man kan köpa kuddar att sitta på med det var lite dyrt. vi skynda oss tillbaks för att se matchen med andre agassi. han skall pensionera sig efter detta och jag ville se en match med någon jag kände till på riktigt. han hade massor av stöd från publiken. nästan så vi tyckte synd om hans motspelare. matchen var spännande och agassi vann till slut efter fyra set. ralf lauren har just designatnya uniformer till domarna och till bollkallarna och de var jättefina. nio domare var på plan på en och samma gång klädda i off-white linnebyxor-kjol, samma färg tygskor, blåvitrandig skjorta med vit krage och manschetter, mörkblå kavaj med vit kant samt off-white linnekeps om så önskades. herrarna hade även grön och lila slips - det är wimbeldons färger. bollkallarna var klädda helt i mörkblått men på tröjan fanns en gigantisk ralph lauren logotyp. det känns som om någonspecialdeal gjorts för att det skulle varit ok. i övrigt verkar wimbeldon väldigt strikta över hur alltså ska se ut och denna logotyp var en storlek som gjord för att synas även på avstånd på TV... innan vi tog oss hem besökte vi shoppen - någon souvenir vill man ju ha. där fanns bl a bollkalletröjan - för £75!!! jag köpte faktiskt en t-shirt, en barntröja (som passar) med wimbeldons egna logga på. den är fin. efter en riktig heldag var vi riktigt trötta och det var skönt att komma hem. mycket skönt.

i torsdagskväll ordnade linus kompis charlie s k leaving drinks för sig på e båt vid embankment. han ska byta jobb och det är som sig bör att samla vänner och kollegor att dricka (och äta lite). det var en mycket vacker kväll med sol som sken och jag drack pimm's - igen. när det blivit för kallt att sitta ute gick vi vidare till en pub vid kajen som kanske inte var mysigast i världen, men vi hade trevligt. vi kom inte i sängs förrän kl 01.00.

under dagarna har jag sökt lite jobb och suttit och läst i solen (utöver mitt hushållsarbete). jag har sökt lite olika saker bl a ett jobb somguide på sherlock holmes museet: mrs hudson. jag tror inte det blir något av det. men det hade varit roligt. jag har börjat läsa "the fountainhead" som är spännande och mycket bra. så det är tur att man är arbetslös...

i lördags var vi först inne och letade skor åt linus, något vi försökt med ett par gånger, men denna gång lyckades vi. hurra! vi såg på fotbollen (england-portugal) hemma hos charlie i pilmico. det var inte så väldans upplyftande. vi hade pratat om att gå och äta på en restaurang för att fira mitt tentaresultat. gaucho grill är en restaurang som serverar argentinsk mat - dvs främst gott vällagat (dvs knappt tillagat) kött. vi gick dit tillsammans med charlie, hans danska tjej sigrid och ännu en kompis gavin. vi satt utomhus vid themsens kant och satte i oss många många gram ljuvlig stek som bara smälte i munnen. sååååå gott. tillbehören vara också goda, men köttet! sedan fick jag churros och capuchino till efterrätt. då leker livet.

söndagen lovade, liksom många dagar tidigare, värme på runt 30 grader och vi bestämde oss för att besöka IKEA wembley. det gick överaskande smidigt att ta sig dit. vi handlade massor av småplock för att göra lägenheten mer personlig och hemtrevlig. linus hyr den möblerad och får egentligen inte föra in några möbler alls. de många småsakerna har gjort under och vi är mycket nöjda. fast vi blev bra trötta av att släpa grejerna i värmen. och jag fick skavsår. :(