torsdag, juni 10, 2010

Talmannen talar

Efter en intensiv dag hemma med massor av fix tog jag en sväng (som man gör) till parlamentet för att lyssna på en föreläsning som hölls av talmannen. Intressant och tankevärt. Svaren på frågorna gled mellan överraskande öppna och ibland lätt populistiska. (Man vill ersätta Summer Recess -de ca 2,5 månaderna på sommarhalvåret då parlamentet inte sitter, men ledamöterna allt som oftast jobbar på i sina valkretsar och med annat och tar lite semester - med standard 25 semesterdagar "så att folk kan relatera". Visst, om leamöterna då också garanterat jobbar mån-fre, 9-5... Tycker de är orimligt att likställa deras arbete rakt av med gemene mans. Inte för att de ska få en automatisk bonus, men de jobbar hela jäkla tiden, pendlar mellan London o sin valkrets och få relativt dåligt betalt om man betänker vad de antagligen tjänat om de inte var ledamöter. Det är billigt att hålla med om sådant. Tycker jag.) Fick också tillfälle att prata med lite fok, inkl gamla kolleger. Var dock utmattad när jag kom hem (tog 26 min att resa från P hem!).

onsdag, juni 09, 2010

Busy Bee

Har hemmadag (fast hade tänkt jobba under em, hemifrån) och har gjort ett massa men har fortfarande enhel del på attgöralistan. Är jäkligt trött också. Har bl a hämtat en liten vagn som kommit fram... Efter mycket research och diskussioner kom vi nämligen, förra helgen, fram till att det var dags att köpa vagn till det väntade barnet. Vi har länge fnderat på vad vi behöver och vilka vagnar som passar bäst. Då jag kom över en kampanj som gav oss den vagn vi hade högst upp på listan mer än £100 billigare ä ordinarie pris beslutade vi oss för att slå till. Vi hoppas den blir lika bra som allt tyder på.

Tillbaks igen

Tisdag var så åter jobbdag. Fick en del gjort, fastade i regnet på väg till skomakaren för att hämta mina omsulade sandaler, åt alldeles för mkt gratis kakor... På kvällen hade vi dte stora nöjet att hänga med Adrian & Zoë. Trevlig middag följdes av en omgång Carcasonne och sedan godismuffins och bildvisning. En mkt lyckad kväll, men oj vad slut jag var när vi kom hem.

Stockholm

Fredagen ägnades i första hand åt att träffa & äta lunch med mina föräldrar och sedan att besöka förrådet där det mesta av min barndoms/ungdomssaker finns. Vi inventerade och rensade så det rykte och kunde åka därifrån med en väska barnkläder och ett gäng likörglas att ta med hem, liksom serietidningar till kusinerna och puzzel t MArie och Alfred. På kvällen passade jag på att bada ett rätt så långt slag (simma tom) i den numera bergsuppvärmda simbassängen. Inte illa alls.

Lördagen var festdag för att fira Mormor Maggan. Jag latade mig rätt rejält undre fm innan vu begav oss till Långbro Värdshus för en sjuhelsikes brunch. Oj vad gott det var. Oj vad jag föråt mig. Och då fick jag knappt i mig ngn efterrätt... Men trevlit avr dte. Efetr brunchen åkte vi hem till Älvsjö igen där dte blev häng i trädgården, barnen badade och presentutdelning. Kalasdage rundades av med tårta. Själv fick jag knappt i mig ngn mer man under dagen utöver brunchen. Ujujuj.

På söndagen gick vi upp relativt tidigt för att träffa Anna och JAmie. Vi frukosterade på Bakverket på Söder (mumsfrukost), prommenerade kring Söder och avslutade med utställning på nyöppnade fotografiska. Passande nog var där bl a en Lennart Nilssonutställning. Väldigt schysst museum annars. Vilka utrymmen! A&J återvände till Nacka och sonen medan vi fortsatte en liten tur kring Söder, med glassåtning och inköp av Inka Cola! Väl hemma fick vi god tidig middag och så tittade vi på Planet Earth tillsammans med familjen.

Vår sista dag i STockholm började vi med att packa (alltid ett pussel) och sedan mellan ål hos mina föräldrar igen. Efter att ha inhandlat svenska provianter fick vi en kort tid i Älvsjö innan Maggan skjussade oss till flygbussen. Mkt smidigt. Middag på Arlanda. Lite väntetid. Och sedan bar det iväg hem. Vi observerade under resan två småbarnsmammor som mycket lugnt och skickligt reste med sina små. Vid bagagebandet (vi var ca 45 mi försenade) var de ändock ngt stressade. Vi frågan om jag kund ehjälpa med ngt (Linus var på toa) blev jag ombedd att hålla i en lille pojken. Ni kan ana Linus lätt förvirring när han återvänder och finner mig med en blond gosse i famnen... Väl hemma störtade jag i säng efter en skål pasta och ketchup.

Kort vecka

Det blev en intesivt kort vecka sedan. Var tillbaks på jobbet på tisdagen.

Onsdag morgon knatade vi iväg till LHR för ultraljud. Ungen visade sig minst lika rörlig denna gång också och det blev svårt att få ngn klar bild. Mot slutet fick sonografen tom luta mig bakåt och försöka få ungen att flytta sig på rätt sätt med hjälp av petning. Viktigast var dock att hon fick se det som behövdes och allt ser bra ut för tillfället. Så jäkla coolt att se både hjärna, hjärta, njurar, kissblåsa, mage och annat. Ultraljud är hftigt som fan. En annan skojig grej vi upptcäte är just hur mkt röntgenvy ultraljud eg ger. Från sidan så ser man mest en rätt mänsklig profil. Framifrån så märks dte attd et är skellett och innanmäte man ser mest - ansiktet är mer som en döskalle. Väldigt sött dock, fast på ett Tim Burton sätt. :) Vi fick dessutom se att ögonen har linser somlyste upp i de mörka ögonhålen. Ytterligare en skojighet var att det låg o klappade sig på huvudet som om den sade: "Detta börjar bli lite tradigt nu..." Hihi.

Väl scannad var det dags att gå till jobbet och sedan på kvällen var det event på Institute for Government. Kunde under denna sommardag äte en god lunch ute i parken, läsandes, innan jag fick ta tag i dne otrevliga uppgiften att informera Meg att vårt utskick i ärgen inte blivit som beställt. Nu måst jag bara ta reda på vad som hänt. Denna negativa nyhet uppvägdes av det faktum att jag ska få betlat för två veckors arbete. Jippi! Kvällens event var intressant, men tyvärr hade de ite pilgrimsmusslesnittarna. :(

Torsdagen var jag hemma för att bl a packa inför kvällen avfärd mot Sthlm och 75-årskalas. Först begav jag mig dock till sjukhuset på vad jag trodde var en dropin seession hos sjukgymnasten, men som visade sig vara en kurs. Denna var dock bra nog att jag ska gå tre ggr till. Anledningen till dte ursprungliga besöket var att jag får väldigt ont när jag sover och jag behöver hjälp då jag vaknat på natten och varit tvungen att gå på prommenad runt lägenheten för att försöka få mindre ont innan jag med svårighet hhittar en tillräckligt smärtfri sovställning. Fick tips och hoppas de ska hjälpa. Måste nog komplettera med ytterligare sjukgymnastbesök dock.

DAgen gick rätt smidigt och jag kom iväg till London Bridge som planerat där maken slöt up. Norwegian visade sig vara ett mkt bra val för resan förseningen till trots. Lite matta var vi allt när vi kom fram till Älvsjö vid tvåtiden på natten.