torsdag, augusti 17, 2006

Check in

Sa är man i Stockholm. Mycket trevligt. Vaknade redan vid sextiden (5 engelsk tid) och har varit i gång sedan dess. Fikade med Anna och promenerade kring stan -något jag inte gjort på länge i Stockholm. Nu har vi ätit (mat igen) och viss trötthet känner jag nu.
Resan gick överaskande bra. Säkerhetskontrollen har sällan gått så smidigt trot mycket ordentligare kontroll. Vi fick ta av oss skorna (som skannades) och båda blev visiterade på ett oerhört nogrannt sätt. Ändå gick det fort och de var proffsiga så jag har inga klagomål. Förvårnatsvärt många försökte gå igenom kontrollen med vätskor och krämer trots den nogranna informationern. Som tur var fick man ta med sig sånt man inhandlat på flygplatsen (inte på amerikaflygen visserligen) så det blev båse läppbalsam- och Pimm'sinköp. Vi blev lite försenade och vi hade lite problem med flygbussen men kom hem rätt snabbt och smidigt.

onsdag, augusti 16, 2006

Sista dagen

Igar var sista hela dagen i London pa lange, och for denn har gangen. Det hela kanns lite vemodigt och ambivalent. Det skall bli ro,ligt att komma hem till MINA saker, MINA vanner, MITT liv, men jag har ocksa vant mig och tyckt det varit sa underbart med ett liv (ett vardagsliv) tillsammans. Det kanns fel och konstigt att helt plotsligt inte utgora ett hushall langre, att vakna sjalv pa morgonarna, att inte planera varje helg tillsammans... Men, men. Forhoppningvis (om allt ordnar sig med studier) sa ar jag tillbaks nasta sommar pa ett permanent satt. (Inte for att vi alltid ska bo har.) Jag tillbringade med dagen med att vaxelvis titta pa TV, stada och packa samt kolla Ryanairs hemsida for nyheter sa kunde paverka oss. Det ser ratt lungt ut och peppar, peppar kommer vi till Stockholm ikvall. Efter jobbet mottes vi upp i Canary Wharf och handlade lite klader at Linus lillebror samt lite annat innan vi at middag pa Chili's. Jag at baby back ribs och det var inget kott kvar pa dem efter jag hade avslutat. Linus packade och jag vilade lite innan vi gick till Hubbub med James och Sian, Matt och Gloria. Jag drack Irish Coffee (saaaa god). Vi pratade och hade trevligt tills vi blev utkastade (stagningsdags).

Nu har jag en att gora lista for att hinna stada kllart och packa klart innan jag skall aka in till Liverpool Street Station och ta mig till flygplatsen tillsammans med Linus.

FIN

(Tror nog att jag fortsatter skriva har - blodad tand och sa - men kanske inte riktigt lika regelbundet, men iaf nagon gang i veckan eller om nagot hander. Det ar en ambition iaf.)

tisdag, augusti 15, 2006

Drinkar och Agren

Hade mycket trevligt igar kvall. Traffade Annas universitetspolare Adrian (som jag var toasmaster med pa Annas brollop) och Chris for ett par glas. Vi borjade pa La Hispaniola en batbar vid Embankment och gick sedan vidare till en pub i Soho (The Lemon Tree?) dar de serverade ratt billig thaimat (vi traffade kocken - akta thailandska med spjuverhumor). Vi hade roligt och pratade massor och jag angrar att jag inte forsokt ordna traff tidigare i sommar. Men, men. MAn lever och lar, och jag kommer tillbaka ju.

Just nu ar jag mest orolig for hur det ksall ga med flyget imorgon. Saker ser inte helt bra ut pa Stansted och Ryanair har stallt in ett antal flyg idag. Peppar peppar. De vill att man helst bara ska ha ETT incheckat bagage, men dimensionen pa handbagaget har minskat fran standard... det kan bli svart att leva upp till deras onskemal - jag vill fa hem alla mina saker! Det ar dock en rekommendation sa det borde vara ok. Hall tummarna for oss!

söndag, augusti 13, 2006

Det ska va' gott a leva...

Saken ar klar. Det har kristalliserats efter hand under denna sommar nar jag rapporterat om mitt liv. Mitt och Linus liv kretsar kring mat. Vi ater, vi planerar maltider, vi pratar om mat, handlar ravaror och smalter mat - i magen bl a. Idag borjade vi bra. Vi at fruktsallad med notter och keso till brunch, till middag at vi riktigt fina kottbitar med ungsgrillade gronsker men nu foll vi lite till foga. Lite. Vi var tvugna att prova fondusettet. Chokladfondu. Fruktbitar (jordgubbar, mago, kiwi och banan) samt mork mork choklad stammer ratt bra overens med GI-ideen (for att vara efterratt). Men oj blir det maktigt. Oj smakar det mycket. Nu sitter vi och jaser efter maten igen. Suck. Men det ar gott att ata - och gott att leva.