fredag, juni 13, 2008

Det sticker i halsen

Sitter och läser (och biter på naglarna) och det går rätt bra. Dock oroas jag av det torrhet och stickning jag känt i halsen sedan igår, liksom täppthet i öronen. Det bådar inget gott. Väck!!! JAg har ingen tid eller lust att bli dålig. Jag har saker att göra ju.

Jubbajubbajuuubba

Kom just hem från en 50-minuters powerwalk (kraftgång?) och känner mig nöjd med mig själv. Det var andra denna veckan, och jag ska försöka att gå iaf två ggr i veckan. Så där efter lunch är jag ändå för trött att göra ngt annat. Har även lyckats läsa igenom rättsfallen (alltså inte fullständigt, men tillräckligt för att fatta VAD de handlar om och vilka rättsregler som berörs) för två av åtta direktiv. Heja mig! Handledaren sa dessutom att jag skulle skippa skatterätten för att den lätt blir teknisk (jaaaaa!!!!) och jag funderar på om så inte är fallet även för miljörätten O:-). Just nu vet jag iaf vad som behöver göras, och bara det är skönt. Ok, så dusch och sedan fler rättsfall. Tjing!

Gott hummör

Känner mig peppad inför dagen. Skall strax sätta igång och exjobba (måste fixa mig och kanske sätta på en tvätt först). Det enda solket i min bägare är att min ledvärk lever loppan i min kropp sedan ngt dygn tillbaka. Det är distraherande och gör ont. Undrar vad dte blev av den där röntgenremissen...

torsdag, juni 12, 2008

Dagen blev bättre

Saker löste sig lite efterhand. Jag hittade förlorad data, jag kom på ett sätt att begränsa direktiven ytterigare, jag kom igång med att läsa rättsfall. OCH jag fick min mobil. Gött. Mkt bättre humör idag.

Kommit lite på vägen

Medan jag väntar på svar från min handledare som är i Vietnam så försöker jag arbeta vidare. Kom på ett kriterium att begränsa direktiven med och lyckades gå från 16 till 8. Dte är ngt. Nu ska jag gå igenom rättsfallen jag hittat mer ordentligt och försöka se hur användbara de är och hur de motsvarar varnadra. Inte jättekul, det här steget, men nödvändigt. VÄrsta är ju att jag vet vilket direktiv jag helst VILL studera. Bara det att det inte räcker som anledning...

Väntar även på att min telefon ska komma. NU! Tycker jag.

onsdag, juni 11, 2008

Trög dag

Inget har riktigt fungerat idag. Har fortfarande problem med uppsatsen (väntar ju på handledning). Har försökt läsa lite, men det har tagit emot. Har mått dåligt; dumma mensvärk. Nu vill jag bara att Linus ska komma hem. Och Ben & Jerry's skulle sitta fint...

Iofs har lite tervligheter skett: har pratat med Micke på skype (vi fick telefonräkningen häromdagen och nu vet jag att ringa till Sverige får vara kortfattade och nödvändiga historier) och har beställt en telefon som kommer imorgon (min har varit instabil ett längre slag).

Ska se om jag lyckas läsa lite till iaf...

tisdag, juni 10, 2008

Vilse i Metodiken

Så har jag begränsat de möjliga studieobjekten till 17 direktiv... Nu vet jag bara inte hur jag ska gå vidare. Vilka är bäst? Vilka kommer att fungera mest representativt? Vilka kan ge mig svar på in frågeställning? Dags att kontakta handledaren. Han är i Vietnamn och återkommer om någon dag. Tills dess får jag nog läsa. Har ju min rapport från The Hansard Society.
Känner mig som en ny människa. Nästan. Igår var viså fruktansvärt trötta. Dte fick bli mat framför TV:n. Men idag är dte bättre. Har visserligen inte pluggat än (ska nu efter dusch och tvättupphägning) men har varit flitig. T o m tagit mig en powerwalk. Så det känns bra. Och ASDA-levernsen imorde gik smidigt.

FotbollsEM har börjat

Grannarna mittemot hejar tydligen på Tyskland...

Fotbolls EM

måndag, juni 09, 2008

Malmö

Vi fick hyggligt nog skjuss till Helsingborg av Maria och åkte därifrån vidare till Malmö. Underligt att bara åka förbi Lund, men helt rätt denna gång. På väg till Jakob och Julia råkade vi hoppa på bussen åt fel håll (Riglinjen) och vår beräknade 4minutersur blev ca 50 minuter lång... Men det var nästan mest skönt, slitna som vi var vid det här laget. Vi fick oss en riktigt trevligt eftermidag och kväll med vårt värdpar (bland annat Lebanesisk mat i parken) men örsökte komma i säng i god tid eftersom vi skulle med morgonplanet. Så imorse kl 4.50 gick vi upp för att ta oss till Kastrup. Låt oss säga att denna dagen inte varit vidare produktiv då den senaste veckans aktviteter och dåligt med sömn tog ut sin rätt. Själv har jag mest fixat med hushållsbestyr och varit tacksam att jag sluppit vara på konoret som en annan måst göra. Ikväll blir det slapp som gäller. Imorgon studier.

Kusinträff

Anledningen till att vi bilade till Mölle med sôstra mi var Kusinträffen. Jag har många kusiner, men det är en hel del jag inte träffat, så det var roligt att kunna vara med under de två dagarna vi höll kalas på Kullaberg. Min älste kusin (Bo) bor fantastiskt fint och upplät sitt hem till ett 30-tal av oss. Det blev god mat och plenty dryck (Pimm's gick för det mesta hem) och full rulle. Lyckades t o m få mig mitt första dopp, fast det var ett snabbt ett. Detta kan jag göra igen!

Som avslutning åkte en del av oss till Nimis på söndagen. Jag har varit där två ggr tidigare men tycker det är lika kul att komma dit. De som var där för första gången verkade lämpligt imponerade och barnen hade jäkla kkul. Klättrade själv upp i ett av de högsta tornen, men fick ge upp en m från toppen. Det svajade lite för mkt för att det skulle vara roligt. Och solen sken precis som den gjort hela helgen. Underbart!

Road Trip

Tidigt nästa dag bar det av mot Skåne. Resan börjde lite struligt med borttappad väg och glömt pass, men fortsatte på ett trevligt sätt. Det blev fika och lek, lunch i Brahehus (kycklingklubbor ochpotatissallad) och glass någonstans i närhete av Örkelljunga. OCH vi kom i princip fram först av alla till Mölle. Campingen var schysst och vi fick (till slut) de stugor vi skulle ha.

Stockholm

Vi landade sent på Arlanda i onsdags/torsdags, en timme försenade nästan, men lyckades hinna med sista tåget in och fick sedan skjuss av snälla Stig-Arne. Det blev ite mkt till sömn innan det var dags att vakna för att vara redo att åka till Västerås och Victors student. Vi hade lyckats hålla vår medverkan hemlig, liksom Emelie gjort med sin, så det var en mkt överaskad Victor som fick se sina storasyskon utanför hangarerna på gymnasieskolan. Vi tog massor av bilder och sedan åkte den nublivne studenten iväg på ett flak av skrålande ungdomar medan vi tog oss till internatet, fikade och började tömma hans rum (jag var mest lat och testade judorörelser med Alfred vilket resilterade i en sträkt lårmuskel och en sprcken blus). Vi fick oss en mycket trevlig picknick i det gröna med smörgåstårta och bubbel innan det var dags att återvända till Sthlm i rusningstrafik. Vi fick oss en liten paus (Pimm's! och presentutdelning) innan det var dags att fira näste student, nämligen Linus kusin. Detta gjordes i Nacka där vi fick god mat, trevlgt sällskap och en NÄSTAN-olycka då en bil i en backe inte haft handbromsen rejält i och därför nästan rullat in i staketet och tomten. En intensiv men mycket trevlig dag så jag även firade 10-år sedan mi egen student!

Hemma igen

Kom nyss hem. Och är jättetrött. Vi tog trots allt morgonflyget 7.20 från Kastrup och fick lov att gå upp 4.50 (3.50 GTM). Men Sverigeresan var lyckad, alltifrån studentfirandet i Stockholm till Kusinträffen i Mölle. Och eftermiddagen i sällskap med Julia och Jakob. Men nu måste jag ta tag i diverse, medan allt jag vill är att sova.