lördag, augusti 07, 2010

Bilder från Wroxton

kan du hitta här.
www.flickr.com

Återgång till vardagen

På tisdagen åkte Magnus & Johanna hemoch vi fick nöja oss (;)) med Jakob & Julias sällskap på kvällen. Vi åt Spicy Chicken Couscous (gott trots det MÅNGA misstag jag lyckades göra under matlagningen - hej gravidhjärna!) och fruktsallad, snackade och tittade på lite IT Crowd & Mighty Boosh. Nästa dag for även Jakob & Julia och det blev inte många knop gjorda när vi väl kom hem från jobbet. Inte heller på torsdagen för den delen.

Igår påbörjades röjningen efter helgen och tvättmaskinen gick för fullt. På eftermiddagen tog jag en fika med en bekants vänner som skall flytta till London i höst/vinter och ville ha lite tips. Skulle först sitta vid Le Pain Quotidien, men efter att jag kollat om det bara var att sätta sig utomhus (inne stod: wait to be seated) och fick svaret att det var kallt, varpå jag ska att det var ok då jag var varm, och besvarades med ett otåligt, men då kan inte jag gå in! blev jag mindre sugen på att sitta där så det blev ett fik bredvid. JKände ett visst nöje av att se att andra satt sig utomhus & servitören fick springa därute ändå sedan... Fick sedan åka till Isle of Dogs då det var dags för föräldrautbildning i timmarna två. Vi var båda hungriga och trötta när vi kom hem och det blev en riktigt lugn kväll med räkpasta.

Tre par i en båt

Vare sig jag eller Linus jobbade på måndagen så vi passade på att göra en utflykt med våra gäster. Det blev en båttur längst med Thamesen med stopp i Richmond. Richmond var väldans pittoreskt. Väl framme var lunch prioritet ett. Sedan blev Linus och jag inlockade på Petit Bateau som hade 50% rea... och ja, det blev lite inköp. Vi fortsatte sedan att promenera mot Richmond Park. Jäklar vad stort där är! Först såg vi rådjur en masse (de var inte det minsta skygga och sprang fritt i parken) sedan fick vi beskåda en av de åtta skyddade vyerna av St Paul's (coolt! träd & buskar har beskurits för att garantera en fr vy från ett ställe i parken t kyrkan, och inget har fått byggas som stör vyn heller) och sist ta en väl behövd fika med utsikt över floddalen mot Windsor till. Det gick sedan rätt trögt för mig på vägen tillbaks... Precis som dagen innan började svanskotesmärtan att bli riktigt påtaglig så det gick inte särskilt fort att ta sig ur parken. Tack och lov hittade vi en buss till stationen strax utanför parken så vi slapp den långa vandringen. Hemma igen var vi alla rätt slitna och då satt det riktigt fint med curry från Tale of India.

Bilder från födelsedagsfirandet

hittar du här.

www.flickr.com

Sköna söndag

Målet var att ta det lugnt på söndagen. Lördagen hade ju varit intensiv, och vi hade även måndagen till att umgås. Vill inte påstå att vi inte tog det lugnt, iaf till en börja med, men en vilodag blev det inte. Vi tog dte piano på morgonen och det blev en lång och rätt sen frukost med massor av valmöjligheter. Såsmåningom hade vi alla sex gjort iordning oss och vi begav oss till Spitalfields. Det blev lunch på Wagamamas & marknadsbesök, sedan vandrade vi vidare uppför Brick Lane (handlade bagles & jag ostkaka), och sedan Clumbia Road för en kort paus på ett fikaställe innan vi hade bokning på Buen Ayre (Broadway Market). Det blev en enormt mumsig middag och vi var riktigt mätta när vi påbörjade promenaden hem längst med kanalen. Tyvärr gick det vääääldigt långsamt för mig. Dessutom jade jag rätt ont vid svanskotan efter all tid på fötterna fre-, lör & söndag så knappt halvvägs fick vi stanna en taxi och jag o de andra damerna i sällskapet tog den hem medan karlarna gick. Väl hemma var vi alla rätt avslagna och det blev sängdags rätt fort.

söndag, augusti 01, 2010

Fira Födelsedag

Vaknade o kunde inte somna om vid sju, men bergade mig en drygt timme innan jag gick upp och preparerade inför frukosten samt läste lite. Vid nio väktes alla för frukosttillagning, nämligen Eggs Benedict. Med hjälp av mina tre souschefer lagade jag hemmagjord hollandaisesås, pocherade ägg osv till oss fyra. Inte helt lätt men goda blev de och vi kunde äta frukost tillsammans i god ro. Lite presentöverlämning blev det. Av mina föräldrar ett antal almodovarfilmer vi ska se, och från mig ett presentkort för Open Shave School på en klassisk salong i Mayfair samt favvochokladen.

Frukosten väl avklarad började vi fixa iordning oss och det återstående för picknicken. Fingersandwiches breddes för fulla muggar, provianter o rekvista packades och födelsedagstårtan fylldes o monterades (det blev en kalastårta, tunnt lager sockerkaka o maräng i botten och på toppen och emellan detta vispad grädde uppblandad med mosade hallon o mango samt skivad banan). Vi klädde även upp oss i dagens tema: Edwardian Explorer. Sedan var det dags att släppa in Jakob o Julia som anlände och ta taxi till Greenwich Park.

Resan gick bra trots läckage från mina inproviserade kylklampar. Vi kom så fram till parkens flower garden där vi dukade upp meget fint och väntade in resten. Det fylldes på med folk, det åts, det dracks bubbel, det lyssnades på gamal musik inklusive inspelningar av Caruso o God Save the King, det spelades krockett och var allmänt livat.

Så småningom var det dock dags att bege sig då vi hade bord bokade på lokala baren Stripies. Några av oss fick stoppa av här hemma för att lämna grejer och förberda sängplatser medan de andra med L gick vidare. Vi slöt upp innom kort. De hade gjort fasligt fint i baren med balonger och födelsedagshälsningar och fler mötte upp där. Hungrig som jag var fick det bli ngt att äta snabbt, sedan samtala med diverse. Dock var orken vid det här laget rätt slut, så strax efter elva begav jag mig hemmåt åtföljd av tre av våra gäster. L & Magnus kom ett par timmar senare.

Tror nog det var en lyckad dag. Jag hade det iaf trevligt. Är dock rätt slut i kroppen och ser fram emot en lugn dag.

Intensiv vecka

Har haft det fullt upp denna veckan. Vårt arbetslag har fått en ny praktikant som jag till stor del tagit hand om, på gott o ont. Dessutom hade vi sista mötet med våra utskottspersoner till början av september i onsdags som vi behövde förbereda oss för. Nu ska Meg o Meghan vara bortresta i två veckor så då får jag hålla fortet.

Dessutom har vissa förberedelser behövt göras eftersom L fyldde 30 igår. Det har tagit upp både tanketid o realtid, iaf på fredagen då jag kompletterade mat, marinerade o stekte kyckling, organiserade oss inför lördagen, bakade kakbottnar och städade lite o förberedde för gäster. Var ngt slut när jag så småningom gick på antenatal Class. Det var bra men blev lite besviken över att födelsehemmet här i kommunen (med rum för hela familjen o trevlig miljö) med allra största sannolikhet inte är ett alternativ. Värre blev det av att de gjorde massor av effektiv reklam för att folk skulle tänka över möjligheten på allvar och det lät enormt lockande.

Promenderade sedan hem o vi möttes upp för att köpa pizza på La Figa och invänta Magnus & Johannas ankomst. De kom medan vi väntade o sedan fick vi en trevlig kväll tillsammans.