fredag, mars 13, 2009

Flitig?

Det måste jag nog påstå att jag var igår. Från min att-göra-lista med tio pukter kundejag stryka 8,5 av dem. Bland annat bakade jag både "Good Morning Muffins" och "Better Brownie", ansökte om ett jobb på Hansard Society och tränade. Träningen hängde på en skör tråd, inte mest pga jag inte (ännu) känner mig helt kry, utan därför att de flesta av träningsapparaterna var avstängda när vi kom till gymmet. Vi övervan frestelsen att skylla på detta och det blev cyckling coh styrketräning. Vid niotiden var vi hemma igen och kunde äta korvgryta med kale (gott) framför Comic Relief does The Apprentice. Skojs, men VARFÖR måste så många kvinnor tjuta och skrika i falsette när ngt är roligt och spännande. Det skär sig i själen på mig (sade hon med mörk stämma :)). Sedan var jag tyvärr tvungen att städa klart i garderoben (ett arbete jag påbörjat för träningen) genom att damma, dammsuga och moppa, innan jag kunde hänga in alla de inventerade plaggen (ja, jag har ett excellblad och ja, jag är anal). Tyvärr är malen inte helt utrotad och en grå kappa samt en tweedkavaj är förstöda, medan andra plagg inte blivit angripna på ett oavhjälpligt sätt och därför ligger i frysen eller hänger på balkongen. Kommer jag NÅGONSIN bli fri från odjuren. Antar att man bara borde ämna in allt på kemtvätt på en och samma gång. Men det blir ngt dyrt. Som belöning för mitt arbete fick jag brownie och te framför TV:n och Heston Blumethals julmiddag.

torsdag, mars 12, 2009

RND

Idag är det red nose day här i England, dagen då Comic Relief kulminerar i ett TV-programm smockfullt med komiska och seriösa bidrag. Den senaste tiden har man kunnat lägga märke till detta i butikerna (vissa varor säljs med viss del som går till comic relief projekt, bl a speiclavin vars flaska designats av damian hirst), TV-program av olika slag och en hel del andra sätt att samla ihop pengar för diverse välgörande ändamål. Det ges även ut en eller två låtar av seriösa eller komiska slag för att tjäna pengar till dessa ändamål. I år är det "(Barry) Islands in the Stream" à Gavin & Stacey.

Spring på stan

HAde en del saker som behövde göras på stan och åkte sonika in. Jag var lite ovän med lokaltrafiken hel dagen och mycket extra tid gick åt att vänta i eller utanför tåg. Tur jag hade med Les Misérables, alltså boken som jag nu ska se om jag lyckas läsa på orginalspråk. Började med en tur på PAperchase för att titta på papper till en viss inbjudan. Där finns potential. Skyndade mig sedan till Linus för att luncha (vi fastnade vid holborn ett bra slag då ngn (s jacka) fastnat i en dörr och vi inte kunde åka vidare därför. konduktören var lagom imponerad efter femte försöket att stänga dörrarna. när det väl gikc å ropade han "Hurrah!" och vi passagerare kunde inte annat än skratta trots trängesel och svett). Det blev tapas till ett mkt bra pris och vi var mkt tillfredsställande mätta, även om jag ur allergisynpunkt inte borde ätit så mkt patatas bravas. Nästa stopp för mig blev High Street Kensington. Där sprang jag i ett anatal butiker för att hitta vissa saker (det gick inte så bra) och komplettera matinköp (var tvungen att springa in på Whole Foods eftersom det är så underbart där). Jag hann precis hem före eftermiddagsrushen och kunde påbörja matlagningen (men först hämta paket i receptionen: 1kg tvålnötter, "Ticket to Ride" och datordelar).

tisdag, mars 10, 2009

Dubbelt bra

Har varit flitig med ett och annat i hemmet under dagen, men årets bradg (för mig) skedde i em/kväll. Gissa vem som var på ett steppass och sedan direkt efter dte på ett pilatespass? Jajamensan! 1,5h inensiv träning kantad av 20 min promenad till och från gymmet. I rock! Och jag tror jag tänker göra det till en vana.

måndag, mars 09, 2009

Söndagen som regnade bort

Efter en slö start på dagen skulle vi faktikst gå till gymmet. Vi hade packat väskorna och var 10 min från att gå när det började ÖSA ned och blåsa en massor. Och skämmigt nog hindrade derra oss från att gå. För en dryga 20 min prmmenad i dte vädret i närheten av floden är inte det minsta roligt. Så blev dte för sent att gå överhuvudtaget... (Vi kompenserade med att spela Bloom Blocks på wiin.) Istället fixade vi och planerade lite, lunchade och fixade mer och avslutade kvällen med pizza (som vi inte förtjänat) framför TV:n. Vilka hurtbullar vi är.

Önskar för övrigt att jag befann mig där jag var för exakt ett år sedan: i ett varmt och härligt Mexiko!

söndag, mars 08, 2009

Vicotory!

Provade i desperation min svarta jeans inför utgånegn (skulle ju träffa massor av modepersoner och hade lätt prestationsångest). Visade sig att jag mot all förmodan fick på mig dem på första gpngen på nästan ett år. Inte så att jag velat SITTA i dem en hel dag, men ändå så att jag fungerade i dem under en kväll efter en ordentlig pastamåltid. Jippi! Tänk om jag bara kunde få på mig mina snygga GAP-jeans också.

Hommusvickning

KOm nyss hem från Light Bar där vi firat Sarahs födelsedag. Ja, de andra är kvar, men jag gick hem då min röst började ge vika (kan knappt säga ett ljud nu) och jag bara inte pallade endast lyssna på folk. Goda drinkar och gott sällskap räcker intehur långs som helst när drinkar och hög musik bestulit mig på min röst. Ser istället fram emot sängen efter jag slevat i mig lite hommus och nyrostat bröd (och vatten då). Kanske borde man inte blogga efter en fem drinkar?