lördag, maj 29, 2010

Nya upplevelser

Som tidigare upplysts om har vi köpt lite fler plantor att ha på balkongen. Dessa behövde planteras om (och så även lavendel från förra året och klängväxten som vi kanske kan revitalisera från två år sedan). Därför köpte vi 20l jord idag och växtnäring. Linus tyclte även det var dags att plantera om innomhusväxterna. Dessa har jag ett väldigt tveksamt förhållande till då jag inte riktigt fattar poängen med plantor innomhus och mest tycker de är en källa till dåligt samvete & allmän ångest då jag aldrig lyckas hålla dem vid liv ngt längre slag. Därför får maken huvudansvar för dessa eftersom det även är han som vill ha dem. Jag tolererar dem endast. De enda levande växter jag uppmuntrar att hålla inne är a) örter som såsmåningom kommer till nytta i mat och b) snittblommor som ändå ska dö, så varje dag man har dem är triumf och den dag de måste slängas oundviklig och därför ångestlös. But I digress.

Det jag egentligen skulle säga är att jag nu för första gången i mitt liv planterat om växter. Massor av växter. Nu får vi bara hoppas på det bästa. Iaf fr de på balkongen för det skulle vara bra trevligt att kunna sitta på balkongen på sommarkvällar i doft av lavendel & jasmin.

fredag, maj 28, 2010

torsdag, maj 27, 2010

Vanlig dag

Började dagen med möte på the Parliamentary Estate med vårt utskottsgäng. Det gick bra och rätt snabbt. Utgången/slussen ut är roligast på Millbank 7 då man få gå in i ett verikalt glasrör genom en välv skjutdörr, vänta där medan den stängs för att sedan den framfr ska öppnas o släppa ut en. SiFi-Bean me up Scotty känsla.

Prommenderade sedan till Bloomsbury med Meg. Var lagom upptagen under eftermiddagen och fick beskåda mina foton från tisdagen. Hade lyckats få med de flesta kändisarna och Vicki var meget nöjd. Skönast var dock att vara såpass klar när dagen kom till sitt slut att jag kunde gå hem halv sex.

Ledig dag

En dag i veckan jobbar jag inte och det är jäkla skönt det. Kunde visserligen inte ta sovmorgon (kroppen klarar inte av att ligga hur länge som helst) men jag kompenserade med middagslur framåt eftermiddagen. Efter att ha klurat lite med magbildskollage begav jag mig till CW. Där hämtade jag upp en presentpåse från en av många föräldraklubbar jag signat upp på, köpte lite nödvändigheter på Boots, inhandlade lite mat (eller mer än jag eg var bekväm att bära, men men) och till slut sushi innan jag tog DLR:en hem. Sushin åt jag på balkongen innan middagsluren. Lyckades även fixa lite smått och gott praktikst undre dagen samt laga middag lagom t maken kom hem. När vi avslutat middagen hörde Sarah av sig, som varit hos tandläkare här i Limehouse, och vi mötte upp med henne för ett glas på The Narrow.

onsdag, maj 26, 2010

Kändiskväll

Började dagen med besök hos barnmorskan. Ungen rör sig så jäkla mkt att de knappt kunde fånga upp hjärtljudet. Gott og tecken tycker jag. :) Dessutom, fick jag förklarat, har den rätt mkt utrymme att röra sig då jag är lång.

Pysslade under eftermiddagen med lite queries & rapporter i access innan det var dags att gå vidare till UCLs huvudbyggnad där det var Summer Party. Detta innebar ett rum fullt av konstitutionella viktiga namn och gratis prosecco . Mitt huvuduppdrag, favorit i repris, var att leka konstitutionell paparazzo. Tog bl a en hel del bilder av vår vice statsminister, en viss Nick Clegg. Blev dock tröttt framåt halv nio och vi (Linus kom med efter jobbet) stack hem o åt pizza.

Tillbaks på jobbet

Hade lite bråttom att knyta ihop mitt senaste projekt på måndag morgon. De informationsblad jag arbetat med och som skickats ut till parlamentsledamöter kom iväg lite tidigare än förväntat så jag var tvungen att få upp hemsidan med de sista justeringarna då adressen var på bladet. Det var annars varmt o skönt och vi tog en glasspaus på eftermiddagen.

Hemåt igen

Vi fick oss en meget god frukost på Borregården med bl a nybakt jättefint bröd. Efter ett slag for vi vidare till Sofias föräldrahem där det bjöds på lunch (lax, potatis, ärtor & chokladkakor) och presentöppning. Vi fick skjuts till Malmö vilket var mkt smidigt då vi bestämt träff med Jakob & Julia. Hur trevligt som helst. Det tog en jäkla tid att komma hem och jag var enormt trött. Vi ladade i London ocjh trodde nästan vi hamnat fel då det var jättevarmt. Irriterande nog var tåget från flygplatsen rätt full med folk som varit i Brightonunder dagen.

Äntligen!

På lördagen var det så äntligen dags för anledningen till vårt besök: Sofia skulle byta efternamn, dvs gifta sig med Alex. Runt 11 begav vi, vårt värdpar och Lovisa oss mot Österlen. Vi kom på plats på Borregården där vi skulle bo & festen vara, fixade iordning oss, stressåt lite lunch (tack Jonas) innan det var dags att åka vidare till Backåkra och vigselplatsen.

Trots dimman som legat över Skåne på fm var solen framme och himmelen blå när vi kom fram till Backåkra. Jag var lite disträ och nervös vääl på plats då jag fått ett hederuppdrag under vigseln: Ceremonimästare aka Dragon Master. Vigsel som hölls på Backåkrafältet, och förättades av advokaten Leif, skulle jag dirigera och fylla ut. Minglet fick dra ut lite på tiden då musiken inte riktigt ville sig först, men så till slut fick jag anmoda alla att bege sig till PAX-stenen. Lite meck fick jag med att instruera placeringar, men sedan gick det rätt bra. Ja, alla andra klarade sig utmärkt, och vi fick bevittna en strålande brud o brudgum som lyckligt vigdes och utbytte löften bland när och kära. Stort grattis!

Tillbaks till Borregården for vi för fördrink, middag och fest. Dte hela var meget gott och trevligt och vilken tårta! Browniebotten med hallon? i en cylinder av choklad fylld med chokladmos och toppas av björn- och blåbär. MUMS. Sofia o Alex hade varit mkt kreativa med sina programm ngt som vi uppskattade starkt. Tyvärr är jag ännu såpass trtt att jag inte klarade mig långt efter midnatt, men var väldigt nöjd att jag inte behövde gå långt för att sova sött i vårt jättefina rum. (Fö höll vi (TSS & Mia) det kortaste talet, med det enda som blev bissat: Vi ropte Äntligen! med armarna i luften.)

Tack för en jättefin dag och stort grattis till de kära två.

Karneval etc

Vi tog det rätt lugn på fredag morgon, men kom så småningom iväg på stand. Jag var på jakt efter smycke till lrdagens bröllop och vi var på alla möjliga butiker i stan utan att få napp. Suck. Trevligt nog stötte vi på bl a Johan & Ann utanför Grand och fick oss jättegod sushi på Zen innan vi återvände t lägenheten.

En vilostund senare tog vi oss en knapp timme på biljardhallen (snookertittande visade sig ha hjälpt min teknik märkbart!) innan det var dags för lite Karneval. Tillsammans med Linda, Jonas och Mia begav vi oss in på området. Dte blev konstifik, Bierstube, lite titt på smånöjen & barnevalsområde samt M A Numinen (sketabra - Route 66 till melodin av An Die Freüde samt La Donna Mobile i rock/finsk folkmusik version!) och till sist häng i annat öltält. Roligast var nog att träffa på div Lundabekanta här och där. Annars var dte lite underväldigande att bara vara besökare. Tror att intesiviteten av att vara med gör innehållet mer spännande och att det verkar som om där är mer att göra. Dessutom blev dte inga stora nöjen iår, och det påverkar nog också upplevelsen. Inte desto mindre är jag nöjd att jag fick mig lite Karneval.

Hungriga begav vi oss till Romana för att innehandla Svennepizza till oss och Linda & Jonas. Kebabpizza blev det fr min del, fast den var inte riktigt lika bra som Aptitens... Så småningom begav sig Linus iväg förlite häng med vänner, medan jag stannade kvar och förberedde mig för morgondagen.

Mot Skåne

Tog mig i torsdags så småningom till Gattwick och insåg att det nog får bli sista gången på länge som jag tar resväskan på egen hand. Skulle fungera om man inte riskerade så mkt trappor över allt, men smidigaste vägen till London Bridge innebär kånkande på Bank & på London Bridge. Tack o lov tog jag mod till mig o frågade en tunnelbanevärd om tips om bästa vägen upp o han bar då upp väskan för de två trappor som var i vägen. Mycket uppskattat!

Utmanade kanske ödet ytterligare då en liten tant fre mig upp för rulltrappan inte klarade att komma på då den gick för snabbt. JAg erbjöd min hjälp, tog henne i hand o hoppade på (henens son? som hoppat på före henne kom så ned o tog över medan jag fick kuta nedåt för att komma till min väska som stod kvar. Insåg då exakt hur jäkla fort trapporna åker då jag fick kämpa för att komma ned.

Fick så väskan inlämnad och väntade in Linus som kom direkt från jobbet. Allt gick sedan rätt smidigt tills vi närmade oss gaten. Fick då uppleva en av de mest korkade flygplatssituationerna någonsin. Gaterna ligger längs med en lång krridor utmed vilken det gåt rullband i olika etapper. Vi skulle av efter första då vår gate låg just där, men upptäckte att folk fått för sig att köa in mellan de två rullbanden snarre än längst med väggen (Why!?). Vi försökte bryta trenden och köa på ett vettig sätt genom att smita runt och ställa oss längst med sidan av rullbandet. Tyvärr verkade ingen fatta att situationen var ohållbar och att de skulle följa exempel då fler o fler började köa vid rullbandets slut. Precis vid dess lsut. Ni kan tänka traffikkaoset som uppstod... Till slut kom en personalmedlem och fixade så att kön förflyttade sig till väggen. Jag var bra nära och ta tag i dte själv, men är skeptisk t om folk lyssnar till en medköande.

Som grädde på moset fick man även smaka på samvetslöst köande av danska tonåringar & ett dansk medelålders par. PAret var värst. Mannen försökte sig på att glida in framför oss (jag vägrade) medans hans fru helt fräckt slank längst med kön och kom igenom gatekontrollen ca 10m framför oss. Och hon kom senare än maken till gaten. Ärligt talat!

Flygupplevelesen var inte slut där. Vi fick sitta på flygplanet i nästan 1.5h då det visade sig att en obehörig passagerare slunkit in på planet. Först skulle denna identiferas, sedan portas, och efter det fick personalen ombor lov att kolla a) att allt handbagage i luckorna ovanför tillhörde ngn på planet b) att inget gömts/lämnats bland sätena, vilket innebar att varje rad fick tömmas en efter en för kontrollen. Men vi kom iväg.

Vi kom fram till Lund runt kl23 och var då enormt hungriga (iaf jag) så efter att ha lämnat väskorna hos Linda & Jonas tog vi en tur förbi BK för att inhandla ta-med-mat. Gott blev det. Ngt irriterande var dock Lundabratsen som hängde där på kvällen. Bortskämda skitungar hela högen.