torsdag, november 02, 2006

Bastu i Bjärred

Så har vi äntligen slagit slag i saken. Idag varLinda, Jonas, Rikard och jag på Bjärreds Kallbadhus och bastade och badade (snabbdopp) i havet. Det var underbart. En rätt stjärnklar natt med frisk luft och månsken över bukten och vi fick sitta mitt ute i vattnet och slappna av i värmen med utsikt över Malmö-Köpenhamn. Ljuvligt. Jag har aldrig kallbadat förut men måste säga att det var en trevlig upplevelse, iaf efter lång tid i bastun. Känns som ens bekymmer smält bort.

onsdag, november 01, 2006

Försenad mental vintertid?

Ja. Idag skrev jag tenta i internationell rätt. Skitintressant, jätteroligt ämne som jag pluggat ovanligt flitigt på. Men det hjälper inte när man inte kan läsa av en klocka rätt. Sex frågor på sex timmar borde inte vålla något större besvär, men av någon anledning så tänkte jag helt åt skogen och mitt i allt försvann en timme. Oj vad bråttom jag fick tänkte jag överaskat när jag stressad mer och mer näst sita och sista frågan. Sista frågan (diskussionfrågan) fick jag skriva på 20 minuter. Flås, flås, lämna in. Och just som jag skulle göra det insåg jag att klockan var 19, inte 20 och att jag hade en timme kvar... Satte mig ner igen och tänkte ta tag i frågorna, men hade ingen energi kvar, allt hade gått åt till att få färdigt tentan i tid... otid alltså. Så jag lämnade in den ändå. Jaja. r besviken och arg på mig själv, för det är ju helt och hållet mitt egna fel. Frågan är dock: kan man inte klockan kanske man inte skall läsa på universitetet.

tisdag, oktober 31, 2006

Fritt museum

Att folket i Sverige har tillgång till den kulturskatt som våra museer är oavsett storlek på plånbok är viktigt. Då antalet besökar ökat dramatiskt under tiden med fritt inträde innebär det också att spridningen blir större, interaktion ökar (museerna kan utvecklas utifrån detta) och motiveringen av deras existens tar ännu ett steg ut i verkligheten och beror inte mest på principiella värden. Därför tycker jag man ska gå in på http://www.frittmuseum.se och skriva upp sig på uppropet mot återinförandet av inträdesavgift.