torsdag, juli 09, 2009

En torsdag på Parlamentet

Somd el av arbetet emd projektet om engagemeng osv gick jag, Matt & Diana till Parlamntet (Portcullis House) under lunchen. Vi skulle få crasha en klimatkonferens för att prata med ledamöter från olika av världens parlament om hur DE gör för att nå ut till sina medborgare. Det gick sådär. Men vi fick iaf lunch! (Curry & frukt.)

Fick gå lite tidigt på eftermiddagen då jag hade mitt möte på överhuset. Köerna hade helt lättat upp och jag kom in väldigt fort. Fick så sitta och vnta ett slag i Central Lobby (som hämtat ur Harry Potter) på mina värdar. Precis kl 6 kom så min ontaktperson och ledamotens huvudforskare. JAg fick då förklarat att ledamoten antagligen inte skulle hinna sitta emd då det var lagstiftning på G i kammaren (och, kan fatta den prioiriteringen). Hur som gick vi till the Lords' Terrace där jag drck portvin (kom på att det var dne perfekta drinken att be om) och herrarna drack GT. Det blv c:a en timmes samtal där vi pratade bastu (och hur man bäst är klädd i den, dvs inta alls), svenska stumfilmer, parlament & bröllop. Fick även tillfälle att rätta huvudforskaren ang hans tro om det svenska rättsystemet. Tror väl att det gick rätt bra. Det visade sig att dte blev en slags informell arbetsintrevju och jag hoppas att det ska gå vägen.

onsdag, juli 08, 2009

Fuktigt seminarium

Vi möttes på morgonen av information om att rummet som vi skulle arrangera ett seminarium (on lagstiftning) i verkade vara oanvändbart då "the roof collapsed" av allt regn under gårdagen. Det visade sig att det inte var riktigt så illa (innetaket hade till delar fallit ned av mängden vatten, men det var lätta att sätta upp igen). Visserligen var där enormt fuktigt och mattan var rätt blöt på sina platser, men det gick att ha seminarium iaf. Vi var en av de tillhörande byggnaderna till parlamentet längre ned längst floden och det snackades om att skriva lagar. Intresant och roligt att vara med.

tisdag, juli 07, 2009

Arbete & Skor

Fortsätter att läsa in mig på det projekt jag tycks skola jobba på mest (iaf till en börja med) om hur parlamentet ska nå folk och få dem engagerade på ett bättre sätt. Det är ett komparativt arbete som passar mig på många sätt (förutom att jag är lite disträ för tillfället). Fick även fortsatta introduktionsmöten där jag får information om de andra programmen på föreningen.

Efter jobbet begav jag mig ut i regnigaste (ENORMT regninga) London för att försöka byta mina skor. Lyckades, då jag nästan gett upp hoppet, att hitta samma skomodell, samma färg och samma storlek som de jag köpt i Westfield och lyckades även få byta dem (trots att de köptes på rea - de var ju trots allt sönder när jag köpte dem, det bara inte syntes pga larmet) på Carnaby Street. EN enorm lättnad och jag var redo att åka hem. Så nu har jag skor till bröllopet och jag har sytt färdigt underkjolen samt pysslat ihop en hårdekoration. Underkjolen var för övrigt ngt av det svåraste jag gjort. Det jäkla tyget bara gled och gled. Arghhh!!!

måndag, juli 06, 2009

Första dagen

Så var det dags att böja på ännu en praktikplats. Är "research intern" på Hansards Society's Parliament and Government Programme. Det verkar väldigt trevligt på kontoret (folk är vänliga) och jag kommer väl så smått igång. Kommer nog att ha lite svårt att koncentrera mig rent allmänt under denna vecka.

Efter jobbet (och med mellanspring på Office där jag försökte byta mina bröllopsskor som visade sig vara lite sönder) var det dags för "leaving drinks" för mig & Maria (som slutade tidigare). Med Meg & Meghan var vi först på en pub och sedan blev vi hembjudna till Meg på middag. Det blev oerhört trevligt med god pasta i trädgården coh choklad i salongen. Och en massa snack. Avslappnat och enormt tervligt.

söndag, juli 05, 2009

Sociala veckan

HAr haft värsta sociala veckan. Och jag klagar inte. Är dock något stressad över allts som skall göras klart inför Sverigeresan o så. Men det får vänta. I måndags fick jag både lunch & middag med Anna som varit i landet för att gå på bröllop. Hur trevligt som helst!På tisdagen lunchade jag och Adrian på det lilla bistrot nära bRunswick Centre. Hur gott som helst och bra pris! På onsdagen åt jag & Selina lunch på en bangladeshisk restaurang och bleb grymt övermätta. På torsdagen kom Zoë & ADrian till oss. Det blev grillade iskspätt, klyftpotatis och sedan Gino till efterrätt. Vi satt på balkongen och det var urskönt. I fredags var min sista dag på CU, men även en Marks (han har jobbat där i ett par år så han blev lite prioriterad). Vi hälsade av honom med presentutdelning (även jag fick en grön UCL-mugg) samt pubbesök. Trevligt och glatt (och jag skrämde slag i folk när jag beställde en kanna Pimm's åt mig själv... och de som ville smaka). I lördags åkte SIan och jag till Westfield (värsta shoppingcentrat i västar London) för att shoppa vissa nödvändigheter till bröllopet (underkläder & skor bl a). Vi hade grymt trevligt och dte får bli återbesök. Kom ifrån Westfeld med en fin handbagageväska från Accessorize (love) och nya hudvårdsprodukter då vi gjort hudanalys på Boots. En mkt lyckad dag.