lördag, juli 07, 2007

Friday night

Efter en dag av semesterutforskning (langt in i framtiden), plugg (Juristernas nara forflutna) och lasning (avslutade Tom Stoppards In Arcadia (igen) och Peter Ackroyds The Fall of Troy) kom Linus hem (jippi). Vi at mat och vantade sedan spant in Friday Night With Jonathan Ross son tydligen var sista avsnittet for sassongen. Vad ska jag nu hitta pa pa fredagkvallar? Det var bra gaster, framfor allt var JK Rowling dar. Spannand att hora henne prata men gud vad nervos jag var att hon skulle forsaga sig. Visst, hon vetnog vad hon gor. Men jag hade latt sagt ett ord for mkt i upphettsningen. Menb som tur var sade hon bara neutrala ting vis-a-vis sjunde boken. Tror jag. En sak fick mig att borja spekulera, men jag tanker forsoka att inte TANKA pa den. Den 21 kommere boken till mig, den 18 ska vi se filmen. Jippi!

fredag, juli 06, 2007

Svullo

För att fira (egentligen inte mkt att fira, men ändå) tentaresultatet gick vi igår på restaurang. Jag valde TGI Friday's med det bästa från det amerikanska (onyttiga) köket och åt tills jag höll på att spricka. Jag åt en hel länga baby back ribs med Jack Daniels-marinad och -sås, pommes och lökringar. Till förrätt delade vi på panerade och fritterade rundlar av mac'n'cheese och till efterrätt hot chocolate cake med fudge och vaniljglass. Sen rullade vi ut därifrån. Inte särskilt sofistekerad mat - men något av det bästa onyttiga. :) För att inte helt kolapsa i matshock prommenerade vi från Covent Garden över till Waterloo och sedan längst med Themsen ända till London Bridge. Det var regn i luften och egentligen inte särskilt bra väder, men underbart att gå där tillsammans. Det är en fin prommenad det. Lustigt ng vaknade jag av att min mage kurrade...

onsdag, juli 04, 2007

Nåt ska jag kunna efter 2 års arkitektstudier

I min jakt på tidfördriv har jag ägnat en del timmar åt att fundera kring vårt nya hem (pepparpeppar). Jag har surfat på ikeas hemsida, kollat andra möbelaffärer, lekt med väggfärger, möblerat och skissat. Häromdagen försökte jag skapa idéebilder av hur jag tror/hoppas rummen kommer att se ut. Ungefär. Dessa delar jag härmed med mig. Nu ska jag kolla tapeter - för även sådana kan användas till fondväggar.

Rutiner

Lyckades till slut läsa klart Stein. Hade iofs inte mycket kvar, men sista sidorna gick mycket trögt. Nu ska jag börja med nästa steg. Sökte jobb bla på Sherlock Holmes museet igår (fast jag tror inte jag kommer att få det) men kände mig inte jätteeffektiv. Förutom att jag städade badrum och ugn grundligt. Vi flyttar ju innom en månad (pepparpeppar). Tillbringade även rätt mycket tid på en väggfärgshemsida och funderade på fondväggar...

tisdag, juli 03, 2007

Min spännande vardag

Kände mig lite produktiv igår då jag sökte ett antal jobb, anmälde mig till två recruitment agencies, pluggade lite (inte riktigt färdig med Stein än - idag blir det dock av), bakade kakor (jag pluggade ju) och lite annat smått och gott. Efter att ha ätit middag med Linus tog jag mig till West India Quay för att gå på bio med Sian. Första gången vi setts sedan de gjort slut och det var trevligt. Vi pratade lite och såg sedan Ocean's Thirteen som var överraskande bra. Riktigt underhållande och snygg naturligtvis. SLog mig att jag verkligen inte mindes någonting alls från O-12 (för visst såg jag den?) och att den därför måste varit rätt ointresant. Ser fram emot att se HP-filmen. Vädret idag är lite fnt, men om sommsrn hittills är något att gå efter så kommer det alternera spöregn och solglimtar idag igen. Sian sa att någon vetenskaps man sagt att vi bara skulle få EN sommardag, den 15 juli. Deprimerande!

måndag, juli 02, 2007

Missad bemärkelsedag

Upptäckte till min fasa att jag helt missat att uppmärksamma att jag nu skrivit på denna blog i ett år. Det hände redan i torsdags. Har iofs förvanskat sanningen och historien lite genom att lägga till ett litet grattis i efterhand (och jag som faktisk bloggade massor den dagen) men sådan är bloggens natur. Får se om jag pallar ett år till?

Slackers

Oj vad lugn helg vi hade. Eftersom vi inte sovit ut helgen innan passade vi på att ta det mycket lungt. Storhandlade på ASDA (alltid lika roligt i lördagsrushen), tittade på TV, läste och Linus planetrade om alla krukväxterna medans jag skeptiskt tittade på. )Ej skeptisk mot Linus, utan mot krukväster i sig.) Vi lagade grym ostfondu på kvällen och åt oss proppmätta på cheddar och gruyere i smält form. Mmmmm... Söndagen lunkade på i samma takt men med ett besök för Linus på gymmet och en söndagstidning åt mig. Vi värmde oss i denna icke-sommar med italiensk kycklingsoppa till kvällsmat.

Fredag

Vi prövade en ny restaurang i fredags då vi var ute med Chris. Linus fick en bok "Food Loveräs London" i julklapp och i den hittyade jag en billig med bra vietnamesisk krog i ästra london som vi prävade på. Gott var det och man blev rejält mätt. Som vanligt är det alltid förtroendeingivande att se folk på restaurangen som, iaf till det yttre, verkar som de borde veta hur det borde smaka. Att det dessutom var ful inredning är också det ett tecken på att man inte behövt pimpa för att få gäster. Dessutom hade folk bokat bord och stod och köade. Efter maten promenerade vi ned mot mer centrala Shoredich och besäkte några pubar på vägen. Det hela var som vanligt mycket trevligt även om vi avslutade kvällen ovanligt tidigt. Men vi hann iaf med en svängom bagelbageriet för helgens dos samt lite onyttigheter (käsekuche och chocolate fudge). Skönt att hinna med tunnelbanan.