lördag, september 18, 2010

Nattamat

Vaknade vid fem. Var hungrig och hade inte riktigt ro att sova vidare. Fick bli en knäckemacka och ett glas mjölk. Ska strax försöka se om jag kan locka till mig John Blund igen.

fredag, september 17, 2010

Sista dagen

Idag var min sista dag på jobbet. För denna gången. Har städat undan och försökt avsluta så mkt som möjligt. Vissa saker fick jag dock lov att lämna över som de var. Hade med mig Karribiska Brownies (kryddade m ingefära & rom) som gick åt riktigt väl. Gemensam lunch åt vi i gräset i Tavistock Square. Solen behagade lysa länge nog och det var riktigt trevligt. Sa även hejsvejs till de snälla killarna på min Sandwich Shop (och fick en kaka på köpet!). Tråkigt att inte träffa folk på ett slag, men jäkligt skönt att vara ledig nu. Behöver verkligen vila och ta det lugnt och känna att allt är klart inför nedkomsten. Minst kommer jag sakna att pendla - fyfan för tunnelbanan när man är i 9:e månaden.

Leaving Do

Igår var min näst sista dag på jobbet och min 'leaving do' var planerad till på kvällen. Ett väldans stort gäng begav sig till puben The Preseverence på lamb Conduit Street vid halv sex. Där dracks det och snackades det, där pratade vi och umgicks vi och mina jättesöta och fina kolleger lämnade över världens finaste avskedsgåvor, md värsta finaste orden till. Jag fick två styck specialtryckta barnkläder, kokboken för the Hummingbird Bakery, presentkort på John Lewis och ett riktigt fint kort med personliga hälsningar. Kände mig värsta priviligerad, uppskattad och omtyckt! Hade allmänt mkt trevligt, men orkade tyvärr inte stanna hur länge som helst. Dock klarade jag mig till nio, vilket inte är illa för mig.

Lovely pressies!
Fina bodies med rolig text!
Här ska bakasPassande kort

torsdag, september 16, 2010

Och valkommen Sigge!

Vaknade inatt av ett sms ca kl 5, och anade vad dte kunde vara. Jajamensan! Linda och Jonas son (arbetsnamn Sigge, bestamt TBA) hade fotts under natten. Jatteroligt och stort grattis! Avundsjuk pa alla som kommer att fa traffa den lilla familjen narmsta tiden, och aven lite avis poa att deras unge bestamt sig for att titta ut. Vill ocksa! Hurra & valkommen Sigge!

Uppdatering: Välkommen Villem Åke!

tisdag, september 14, 2010

Barnmorskebesök

Var imorse på en av mina sista barnmorskebesök denna graviditet. Hoppas jag iaf. Nästa är inbokad till 5 oktober och jag hade i dagsläget inte haft ngt emot att vara tvungen att avboka. :) Nästa vecka har jag iofs tid hos förlossningsläkare/haematolog så det är inte så att jag har släppts fri... Allt var bra och det hela gick snabbt. Förutom att det var dags för blodprov och den stora nackdelen med iaf vår GP är att man, när blodprovsbehov uppstår, måste boka tid för detta med sjuksyster, och det kan ta ett slag innan man får en sådan tid. Syster var inte inne idag, så nästa lediga tid var fredag mitt på dagen. Då jag inte har ngn större lust att ta ledigt mitt i min sista arbetsdag för att lämna blod bestämde jag istället för att fara till sjukhuset där de har 'drop in tid' på måndag, tisdag och fredag fm. Ngt meckigt att behöva ta sig dit, iaf när man är übertrött, och jobbigt att sitta och vänta, men bättre än att behöva ta sig till vårdcentralen igen. Saknar vid sådana här tillfällen svenska vårdcentraler där man kan få prov tagna på direkten. Iofs kan det bero just vår GP att det är såhär. Vi funderar på att byta, och alternativet kanske är bättre... Nu ska jag försöka slänga ihop ngt slags lunch och sedan sova middag då jag är redo att sova redan nu. Hoppas få lite vettigt gjort när jag vaknat...

Naveln

Det här med vad som kan hända med ens navel under graviditeten har jag tyckt varit lite spännande. Mest därför att jag vanligtvis har en mkt djup navel som det är svårt att hitta botten på. Skulle jag få en utåtnavel, iaf temporärt? Just nu verkar det inte som det, men jag har ju några veckor kvar. Däremot kan jag se hela naveln, vilket är en annorlunda upplevelse. Och gör den lättare att rengöra.

Magen kan vara jobbig, men fungerar bra som extrabord

måndag, september 13, 2010

Liv i luckan

Det står i alla böcker etc att man inte ska oroa sig i 9:e månaden om ungen verkar röra sig mindre. Det är ju bra mkt trängre därinne nu, så det hämmar rörelsen, och dessutom är barnet mer välko-ordinerat. Eller hur! Inte rör sig pyret mindre än förr, iaf inte märkbart. Däremot gör det bra mkt mer ont nu. Just därför att det är trångt. Små fötter, knän, nävar och rumpa & rygg trycks mot magen men en rejäl kraft. Tror ungen att den kan komma ut genom min navel eller? Ajajaj. Bra iaf att slippa oroa sig för att den lever. Och antar att det där med bättre koordination inte var att räkna med nu när den har 50% av mina gener. Stackarn. (Huvudet ligger där det ska vilket innebär att nävslagen sker runt skötet, när inte kissblåsan blir headbuttad, och ungen knäar naveln och dropkickar sidor och revben. En våldsam rackare.)

AmmningsBH

Största delen av mitt liv med ngt som kan klassificeras som bröst har de varit åt det mindre hållet. Och det har jag i regel varit meget nöjd med. Den enda nackdelen med AA-storklek (som jag hade tills runt 25) var svårigheten att itta BH i Sverige. Så smått uppgraderade jag som sagt till A kupa och i mina övre 20-år fick jag till slut acceptera att använda BH på regelbunden basis. För ca 1,5 år sedan hade moognad & viktökning lett till att jag faktiskt var närmre B än A. Precis. Så när jag begav mig till M&S för att inhandla amningsbh, med kunnskap om att man ska mäta i ca v 36 och så lägga till en kupstorlek, tänkte jag 38 (85) C, eventuellt 40C borde vara rätt. Fick assistans och blev mätt av den snälla damen på underklädesavdelningen som rätt pch slätt konstaterade: 38D. Ursäkta! Hihi. Känns helt fel att ha inhandlat BHar i denna storlek, men de kommer väl att behövas. Hoppas dock att så småningom landa tillbaks i B-kupans värld.

Min förmiddag

Är enormt matt. Ska sova middag alldeles strax. Kom nyss hem från en fm på stan. Vad hade jag där att göra kan man fråga sig? Jo, först var det dags att rösta. Gjort, men inte med en känsla av nöjdhet. Och för första gången på en utlandsmyndighet! Sedan fick jag ta en annan tjur vid hornen och besöka M&S vid Marbel Arch för att inhandla ammningsbhar. För att belöna mig själv, och för att mina fötter har tagit så jäkla mycket stryk de senaste månaderna gick jag sedan på pedikyr hos Cowshed. Så jäkla gött. En timmes (plus) avslappning och kom därifrån med ngt mindre svullna, och riktigt mycket snyggare fötter. Som grädden på moset blev det Pizza Express lunch med maken. Gott och trevligt. Nu orkar jag inget mer.

Helg

Lördagen nyttjades inte till mkt mer än sömnad för min del medan Linus satte upp bytbordet i badrummet. Nu är vi nästannästan klara med allt. Skönt. Vi rundade av kvällen med hemmagjord mumsig pizza & Last Night of the Promms, Inte lika underhållande som vanligt dock. Utmattad hamnade jag i säng tidigare än jag brukar.

Ännu en tidig morgon blev det på söndagen. Iaf för mig. När jag tillslut duschat lockade jag till mig sällskap genom att laga fattiga riddare till frukost. Så smått kom vi iväg på promenix och passade på att ta oss till CW för att lämna tillbaks biblioteksböcker, handla lite nödvändigheter till dagens middag och inplanerade bak samt ta lunch på Tortilla. Vi fick lite fixat hemma tills dess att Adrian & Zoë kom. Vi spelade Ticket to Ride (jag vann!) först och sedan blev det middag. Linus lagade Pasta alla Arabiata. Till efterrätt åt vi goda små blåbärskakor A & Z haft med sig samt chokladtiramisu från Gü. Mums! Mkt trevligt sällskap som stannade alldeles lagom länge.

Och just det! Den stora nyheten. På fredag natt, nästan vid midnatt, föddes Glorias & Matts dotter Tamara. Grattis till dem!