lördag, april 24, 2010

Shopping

Sedan resan till Skåne i slutet av mars har behovet för nya kläder blivit mer och mer pressande. Jag fick börja med att ge upp min jeans, men då hade jag iaf mina jobbyxor (som jag köpte en strlk för stora till att brja med) som fungerade. Den senaste veckan har även de protesterat höggljött, iaf när jag sitter ned en lite längre stund (Jag kan gå i båda byxorna, men så fort jag sitter ned så trycker linningen rakt in i magen, som har varit mjuk nog att ge vika, men inte längre.) Fick så acceptera mitt öde och tog förrförra helgen min första mammakläderstur. Det gick sådär. Dels finns bara mammaavdelningen på vissa av kjedjornas affärer vilket innebar att jag rimmligtvis inte lyckades besöka alla de jag kollat ut då. Desutom visade sig det vara problematiskt att hitta byxor då både Topshop & H&Ms byxor var dimensionerade så att jag inte kunde få den ostrechinga biten över höfter & lår (resåren längst upp hindrade byxan från att ha gylf och gå att öppna). Kom hem från den turen med två toppar och ett par enormt bekväma leggings. Då situationen i veckan blev ohållbar fick jag lov att ännu denna helg bege mig på shoppingtur. Runt Oxford Circus (där butikerna med mammaavdelning till mestadels ligger). Igen. Bläääääää!!! Trots utmattning & en känsla av missnöje under turen visade sig skörden vara rätt så lyckad när jag kom hem. Hittade ett par vita linnebyxor & ett par jeans på Next som a) passade, b) var långa nog - de hade långa versioner av varje strlk! och c) inte var så värst dyra - jeansen var 1/2 priset mot de jag sett på H&M som ändå var 'billiga'. Jippi. Lyckades inte med M&S då det var fel butik, men besökte H&M igen och fick napp: ännu ett linne fats i annan färg, ett par leggings till (för de priset, och med tanke på hur mkt jag har på dem) och en vanlig sommarklänning som är i växbar. Nu ska jag nog klara mig ett bra slag. Kanske får det bli ett par shorts när sommaren är här, och ev några klänningar till på Primark. Har ju fått rensa ur min garderob på en hel del kläder som inte fungerar med växande mage.

fredag, april 23, 2010

Jag tror banne mig

det rör sig ngt därinne. Det känns som det. Men hur ska man veta säkert?

Visst hade jag rätt

Under en lunchdiskussion idag kom frågan upp, då det är den 23 april, vem i allsindar St George (sankt Göran) var. Utifrån min ytterst begränsade helgonakunnskap, men då jag bl a sett St Göran & draken statyn i Storkyrkan i Stockholm kom jag med förslaget: "I think he slew a dragon." Detta påstående blev ytterst skeptiskt mottaget. Det lät ju inte så... religiöst. Han var nog bara en kristen maryr. Jag kunde inte riktigt insistera, men väl hemma kunde jag inte låta bli att wikipedia mig fram till sanningen. Visst var han martyr, men han var också känd för att ha dräpt en drake och det är så han porträtteras i massor av religiös ikonografi. Ha! Gillar att ha rätt.

onsdag, april 21, 2010

O'nej!

Vår O'Boj har börjat tryta rätt ordentligt... Vad ska jag ta mig till? Tycker varken om kaffe eller te längre. Bara mjölk fugerara visserligen, men har lite svårt för ren mjölksmak på morgnen iaf... Undrar om det finns O'Boj på IKEA? Vi ska dit imorgon så då får jag klarhet i det.

Så roligt man kan ha

Man kan ju inte låta bli att spåna namn o så. I denna process kollas de gärna upp på t.ex. svenskanamn.se (betydelse, trender, topplacering etc.). Upptäckte där Namngeneratorn. Den väljer, på ngt sätt, ut ett flick- och ett pojknamn utifrån de blivande föräldrarnas namn. Vad fick vi? Irmelin som bara är underligt, men absout roligast av allt... Jesus! Hahahahahaha. Och jag som tycker Isreal är fint, men inser att det är ett helt omöjligt namn. Kan iof se hur datorn fick till det ett kristet namn (Kristina betyder trots allt dne kristna) och ett usnamn. Men, ärligt talat!

tisdag, april 20, 2010

Dalig dag

Den borjade iaf daligt, hoppas pa forbattring. Tog tydligen i lite for mkt imorse och var tvungen att spy. Strunt ocksa, trodde jag var klart med den delen. Tog mig sedan till sjukhuset for min tid med blod- & forlossningsdoktor. Tankte att jag inte skulle behova vanta lite lange so sist da jag trots allt hade en ratt tidig tid. Men icke. Circa en timme och en kvart fick jag vanta. Sa javla segt. For ett femminutersmote. Ibland undrar man varfor man kallats, men jag antar att det ar for att kolla att allt ar OK och om dte ar det sa... Fick iaf se den i rorelse under ett snabbt ultraljud igen. Mkt coolt att se ryggraden. Fick aven besked da jag annu en gang inte fick ordentligt plats pa britsen (de ar dimensionerade for hogst 160cmpersoner, och fotterna far sticka ut ca en halvmeter for bekvam positionering) att jag inte ska oroa mig om dte inte synns sa mkt att jag ar gravid da jag ar lang och det gor en viss skillnad. Jag som ar storre an jag trodde jag skulle vara har inget problem med detta (magen ar storre alltsa, inte annat). Nu ar jag (efter en lang tagvantan) tillbaks pa jobbet och ska forsoka koncentrera mig. FAst lunch behovs nog forst...

söndag, april 18, 2010

Cambridgehelg

Vi tog en lugn hemmakväll på fredagen för att relativt tidigt komma iväg till Cambridge nästa dag. Vi hälsade nämigen på Lisa & Dave. Vi kom fram rätt lagom för att promenera till parken och ta en picknicklunch i solen. Vilket väder vi hade! Blå himmel och sol mest hela tiden. Behövde inte ha jacka på mig. Vi fortsatte en fin promenadtur runt stadens centrum och universitetsbyggnader kryddat med glass & sedan ett fruktstopp. Vi fick rejält med motion, frisk luft och sol och var rätt matta framåt sen eftermiddag. Då mötte vi upp med Dave för en kväll på puben. Först lite dricka (ginger ale & beer för mig), uppmärksamhet pga språk och slutligen en rejäl och god pubmiddag som avslutades med stickytoffepudding och belgiska våfflor med lönnsirap. Alldeles utmärkt. Dessutom fick vi alla mkt coola lysarmband i blandade färger. Klarade precis ett glas mjölk väl tillbaks i huset innan jag behövde sussa.

Lagom sovmorgon följdes av frukost och sedan utgång i solen igen. Vi tittade in på lite antikaffärer (som vi inte hittat ngt liknande i London mer än på Broadway Market), fick se lite andra delar av Cambridge och gick sedan på konstmuseum. Så oerhört civiliserat. Trötta i fötterna och enormt hungriga (klarar inte av att gå utan mat en längre stund) gick vi på Backstreet Bistro för en sen lunch. Mumsfillibabba! Steak frittes med pepparsås satt riktigt fint. Och så trevligt sällskap på det. Vi han sedan i lugn och ro ta oss tillbaks till huset, hämta väskan och sedan till tåget.

Är nu hemma och det är jäkligt skönt men har haft det väldans trevligt. Ska bara samla mig och planera närmsta veckors matsedel & beställa mat. Längesedan sist då jag inte pallat de senaste månaderna.