lördag, september 26, 2009

Sista dagen

Min sista dag på Hansard Society var en strålande dag. Solen sken och det var riktigt milt. Jag fortsatte med blogarbetet under dagen och kom rätt så långt. Till lunch köpte jag sushi och Matt & jag avnjöt våra respektive luncher i Lincoln Inn sittades på gräset i solen. Wunderbar. Vid 16 var dte så dags för mig att stänga av datorn och bege mig. Jag fick då ett litet tal hållet till mig (vilket inkluderade massor av snällheter och ett löfte om att biblioteket härmed skall kallas "The Kristina_Wollter memorial library") som gjorde mig rörd. Till råga på allt fick jag mig ett kort och presenter! Värsta fina och genomtänkata presenter dessutom. En bok, How Parliament Works som jag kollat in länge och tänkt köpa & boxset med första sässongen The Thick of It som jag velat se ett längre slag och talat om (politisk serie). Inga skäl att klaga alltså begav jag mig hem i solskenet. På kvällen blev dte middag, lek med nytt guitar hero samt lek med wordpress.

Talmannen talade

Min näst sista dag var bra mycket bättre än onsdagen. Mådde fortfarand einget vidare, men fick skojigheter att göra iaf. Fick påbörja ett prjekt att fixa sammanfattningar och avskanningar av tidigare publikationer till en blog so skall lanseras. Dessutom bjöd Ruth oss all (i teamet) på lunch för att fira av mig (publunch är gott, speciellt paj med vilt, kanin, bacon, röda vinbär, enbär och brandy). På eftermiddagen var det till att prommenera ned till Parlamentet där vi hade ett evenemang, den nye (sedan i våras) talmannen höll ett anförande och svarde på frågor. Massor av folk (de satt på golvet och stod längst med väggarna) och även mediatäckning. Jag fick stå i dörren till att börja med, och sedan dela ut mikrofon till de som ställde frågor. Intressant tillställning. Efter det att vi packat ihop begav vi oss alla till St STephen's Tavern, en pub i kvarteret, och så fick jag mina leaving drinks. Vi stod/satt utanför större delen av kvällen med ett upplyst parlament som bakgrund och en stjärnklar himmel ovan oss. Det var riktigt milt. Lyx! Några timmar tillbringade vi även inne i puben innan det var dags att dra sig hemåt efter elva (Linus var också med hela kvällen vilket var uppskattat). Vi vet nu mer om undergjordiska gångar under parlamentet och har blivit utlovade en guidad tur.

torsdag, september 24, 2009

Traddag

Gårdagen var långsam och tradig. Mådde strunt och hade inget att göra. När det visades att en Dynamo köpts in e(en ny modern med 6 batterier, inte en sådan man snurrade på ett hjul i och tryckte med all sin styrka) tog jag tillfället i akt och satte upp etikketer på ihyllorna i det nyprganiserade biblioteket. Min höjdpunkt under arbetsdagen. På andra plats kom tillfället då ag och Matt fick gå till Lincoln Inn och hjälpa ekonomiansvariga att plocka mullbär. Jag gick hem lite tidgare.

Väl hemma var det bättre. Vi fick nämligen besök av Adrian och Zoë. Först middag (en indisk svampgryta) och sedan ticket to ride med kaka till. En trevlig kväll som kompenserade dagen.

onsdag, september 23, 2009

En sadan dag

Idag ar en sadan dag da jag onskar jag inte vore kvinna. Urk.

tisdag, september 22, 2009

Hampton Court med bat

Da vadret verkade lovande pa sondagmorgonen chansade vi att gora en utflykt vaster ut. Jag hade tidigare hittat en battur som gick upp for Thamesen via Kew Gardens och Richmond till Henrik VIII gamla slott Hampton Court. Vi hoppade pa en mindre bat fran 1915 (som hamtat upp soldater i Dunkirke under andra varldskriget) strax efter elva och fick oss en harlig och larorik resa. Forsta halvan satt vi innomhus lite utspridda och sag vastra London, delar och vyer jag inte sett forut elelr helt anat fanns. Nar lite passagerare gick av i Kew Gardens fick vi platser bredvid varandra ute pa dack och satt i stralande solsken (for det mesta) och sag fina hus och vackra naturmiljoer. Kaptenen (en flera generationers River Man) guidade oss pa ett mycket underhallande, personligt och informativt satt under hela resan (ca 3,5h) forutom da han skulle lagga till bl a i tva slussar. Resan kan rekomeneras mycket varmt.

Val framme i Hampton Court skyndade vi oss till slottscafet och hann precis fa det sitsa av den varma maten. Det blev steak & ale pie for oss alla och den var riktigt god och prisvard. Vi hade inte riktigt energi till att titta pa slottet med vi tog en tur runt slottstradgarden (STOR), sag radjur i slottsparken (massor), kikade pa den gamla tennisbanan fran 1500-talet (fortfarande i bruk) och tittade pa utsidan av den varldskanda buxbomlaberinten, the Maze.

Vi var inte lite slut efter allt detta och glada att ta taget tillbaks till staden (35 min till Waterloo). En mycket lyckad utflykt!

Besok

Mamma anlande i lordags pa eftermiddagen for nagr dagars besok. Vi tog det lungt forsta kvallen och at en god lasagnemiddag hemma samt sag pa there's no business like show business. Pa sondagen for vi pa utflykt till Hampton Court (mer om det snart) och avslutade dagen med nybakade scones framfor TV:n (Last Chance to See med Stephen Fry och Kevin McCloud's Grand Tour). Igar jobbade vi bada under dagen medan mamma utforskade Oxford Street i egen takt. Idag far mamma hem igen.