lördag, februari 16, 2008

The Demon Barber on Fleet Street

Har varit lite lat idag. Pluggat visst, och börjat inventera mitt hem inför flytten (krävs för försäkringen), men inte jobbat särskilt intensivt. Däremot har jag varit på bio med Linda! Vi såg Sweeney Todd. Nu är jag lite uppjagad (rätt skrömmand eoch blodig på sina ställen), fascinerad av musiken, och nöjde med snygg film. Det var kul.

fredag, februari 15, 2008

Värsta överaskningen

Jag gick in på LADOK nyss för att kolla en grej (funderade på om jag hade ngt betyg i ESTC eller vad det nu heter). Och då ser jag att jag fått min andra fördjupningskurs registrerad (utan att resultatet finns på hemsidan). Och om jag inte sett fel, och inte Linus heller som jag tvingade kolla, så har jag som liksom genom ett mirakel lyckats få mig ett AB! På denna kurs som jag kämpat mig igenom, till vilken de PM jag producerade jag tyckte varit below par, till vilken uppsatsen blev färdig några minuter innan inlämning och som jag skrev i trötthetshägringar! Så vaknar jag imorgon och upptäcker att det var fel... Men tills dess är jag bara jävligt glad.

Fredag kväll

Förutom en paus med middag och lite film så har jag pluggat. Roligt va?

Bevis

på att min hjärna inte är riktigt med på noterna: Igår tänkte jag lämna in H&Mreturen, men kom på att det var bäst att vänta till jag fått restleveransen, ifall även den skulle tillbaks. Detta kom jag på när jag cyklat in till stan med det stora paketet, så det var bar att cykla hem. Vid lunch idag skulle jag in till bank och hämta restleveransen. Jag öppnade dörren och där utanför, vi brevlådan, stod paketjäveln som jag helt glömt bort att ta med in igår eftermiddag. Argh! Hur dum får man vara. Och hur mkt tur får man ha. Tackar gudarna att den inte blev snodd under natten, och undrar vad fan jag hålle rpå med. Dte är inte ens den tiden på månaden än då sådant här är förklarligt...

Möbler till salu

Eftersom jag ska flytta till ett möblerat hem behver jag göra mig av med mina utmärkta studentrumsmöbler. De är helt enkelt till salu om någon är intresserad. De kan hämtas på Vildanden i Lund någon gång den 22-25 februari. Intresserad så mejla mig.

Här kan du se/ladda ner specifikationer och priser

Bara att passa på

Vakandae halv sju imorse och kunde inte somna om. I enlighet med min nya strategi så går jag upp istället för att försöka tvinga mig själv att somna om och inte gå upp förrän väckarklockan ringer. Man ska,, enligt div källor, vara mindre trött om man vaknar och går upp på ett visst ställe i ens sömncykler. Så nu, efter en lat frukost, ska jag väl göa iordning mig och fortsätta att läsa Juristernas nära förflutna. Jippi.

torsdag, februari 14, 2008

Det kliar i fingrarna

Jag har inte bara youtubat idag. Jag har även pluggat. Har tvingat mig igenom nästa halva av den ena boken till tentan. Jag är inte jättecharmad av boken. Men den måste läsas. De andra läste jag ju faktiskt i somras så även om repris är behövligt så är det inte först på listan. Har även tittat på lite olika schetchbloggar och blivit oerhört inspirerad och ritsugen. Det kliar i fingrarna och jag har googlat lite pennor. Skulle nämligen vilka prova på TRIApennor som jag fått intrycket blir nästan som akvarell, fast jämnare och smidigare för snabbgrejer. Men jag får ta mig till konstbutiken och bli pank. Har nog bestämt att jag ska ta med min skissbok o sådana pennor till Mexiko och teckna mkt. Annars har jag idag haft ovanligt ont i lederna vilket suger.

Tom Lehrer

För några år sedan introducerad Linda mig (bl a ) till Tom Lehrer på en av våra musikkvällar och jag blev överförtjust. När jag skulle berätta för min bror visades det sig, till min tor bitterhet, att Lehrer spelats mkt hemma hos oss - INNAN jag föddes. Hur som, bättre sent än aldrig. Jag har hittat några inspelningar på YouTube man kan kolla in. Det som slår mig är att inte mkt tycks ha ändrats... nedanstående visa käns ju aktuell än idag. Eller hur?

Bokat!

Har nu bokat min hemresa till London (!!!) och den första mars börjar mitt nya liv. Roligt och läskigt!!! Så tills dess måste allt vara avklarat. OMG

onsdag, februari 13, 2008

Ännu en bra dag

Faktiskt. Hann nästan med att läsa det jag skulle. Satt på biblan från 9-18.30 i sällskap med Lovisa så det blev både trevligt, socialt och studiekoncentrerat. Och så började jag ju dagen med SeniorStaffrukost - så hur ska dagen annars bli? Efter en snabb vända hem och middag tillbringade jag kvällen hos Sofia och såg på America's Next Top Model s 09. Ska bli konstigt att knappt hinna se ngt innan jag flyttar... Dte har ju varit en sådan trevlig tradition. Och nu är det 16 dagar kvar till jag åker till England mer permanent. Ojoj!

tisdag, februari 12, 2008

Yes!

Är faktiskt nöjd. Har satt upp ett schema för min tenatpluggning. Och idag (iaf) höll jag det! Har i princip suttit och läst en arbetsdag. Och kommit igenom mer än halva boken. I ROCK!

En kurs avslutad

Fick nyss besked av studieadministatören om resultatet för min fördjupningskurs i rättshistoria. Alltså den jag lämnade in en uppsats för i måndags (juridicums snabbaste rättning någonsin!!!). Ett BA på 77/100 poäng blev det. Är egentiigen jättenöjd. Med tanke på hur det senaste halvåret varit och det motstånd jag känt mot allt vad studier heter så är jag glad att jag överhuvudtaget tagit poängen och t o m lyckats få helt hyggligt betyg. Det är min intellektuella upplevelse. Emotionellt är ja ledsen att jag inte lyckats prestera bättre... Dumt, jag vet. Men det är en process att acceptera var ens begränsningar går i ett givet sammanhang. Jag måste arbeta in det i hjärnan het enkelt.Nu vill jag bara få resultatet i den andra fördjupningskursen (som jag inte har stora förhoppningar till att jag klarat a bättre).

Återställning

När man lämnar sin hyreslägenhet här så ska den vara i samma skick (typ) som när man fick den. Jag har satt upp ett antal väggfasta hyllor i köket och målat två fondväggar (en rosa, en grå). Jag fick information att de (AFB) kunde kolla på det jag gjort och säga vad som behövdes ordnas. Det handlar om att det ska vara väl utfört och acceptabla färger. Kortfattat får hyllorna sitta kvar (jippi) men väggarna måste målas om (ena färgen lite extrem, andra väggen inte så snyggt målad (färgen tog slut...)). Han ska försöka se om jag kan få rätt färg av dem - sedan är det bara att måla. GÖTT!

Icke godkänt

Här kommer fortsättningen på följetången Remisserna som försvann. Ringde idag till Koagulationslaboratoriet för att kolla om de fått ngn remiss (min dumma läkare hörd ju aldrig av sig som hon lovat för att uppdatera mig). De hade de. Den 5 februari, utskickad den 25 januari. Samma dag som jag ringde och skällde på läkaren... Jag förklarade att jag snart skulle resa bort och undrade om möjlighet till tid. Första lediga var 5 mars (neeeej!). Men efter att jag lite patetiskt förklarat att jag skulle resa bort coh att det kändes angeläget så fick jag en tid den 27! Jippi! Så nu har jag röntgats och fått tid för blodundersökning. INte tack vara läkaren.

Tentaplugga

Idag börjar sista delen av min studieperiod innan jag kan flytta: tentaplugga till rättshistorian. Dte blir intensivt (eftersom uppsatsen drog över) men jag har gjort ett schema och hoppas kunna följa det. Som tur är så är jag något inkörd på rättshistoriskt tänkande efter fördjupningskursen i höstas och uppsatsen (till den) nu. Jag har ju t o m skrivit en tenta i rh tidigare - fast på engelska. Parallellt ska jag få ihop alt det praktiska till flytten inkl packning... Två och en halv vecka kvar!

måndag, februari 11, 2008

Ja, men cementera könsrollerna bara

I kön på netto såg jag en barntidning som antingen handlade om eller hade reklam för en ny serie på Disney Channel. Den heret "Ferb & Phineas" och dess tagline fick min innre femenist att vakna till liv:
Han tänker STORT. (Bild av en snubbe) Han VET hur man gör (bild av en annan snubbe) Hon sätter STOPP (Bild av en tjej med sträng look).
SUCK! Varför ska det vara så. Två roliga killar med visioner och kreativitet som måste mammas oh vaktas av den strikta och tråkiga tjejen. Muttermutter.

Ingen rast, ingen ro

Det blev sent igår - men inte så illa som sist, och framför allt behövde jag inte gå upp tidigt. Jag skcikade in uppsatsen idag strax före 4 på morgon. Jag läste igenom den - men jag hade ju velat stavkontrollera den bättre. Kanske ska göra det idag igen bara för att ha en mer ordentlig kopia... Men den är avslutad och i lärarens händer. Han har lovat att examinera den asap - vi får se vad det innebär. Känner mig nästa mer utlämnad när den är inlämnad så här i efterhand... som om den kommer granskas mer kritiskt... Jaja. De är inte det viktiga, utan att jag ensats har rättshistorietentan kvar att tänka på. Ska börja plugga imorgon. Måste städa undan och fixa lite saker idag. Ingen rast, ingen ro.

söndag, februari 10, 2008

Så nära men så trött

Har egentligen inte så mycket kvar nu. Måste skriva rent min analys (den finns handskriven), skriva rent ang due process of law (anteckningarna finns på datorn) och formulera mina avslutande reflektioner. Förhoppningsvis ska jag nå upp till minimiantalet sidor. Hoppashoppas. Måste eg försöka läsa igenom också. Men viktigast är ändå att bli klar. Det är bara att jag just gick in i en vägg av trötthet. Jag vill inte mer. Men jag ger inte upp. Det ska bli klar!

Litteratur anno 1642

Det har gått rätt bra hittills idag, även om jag har en herrans massa kvar att göra och räknar med att det blir en lång natt. Hittade den litteratur jag så desperat behövde igår när jag kom till biblioteket och kunde därigenom konsolidera mina källor. Däremot var det rätt jobbig läsning eftersom det är en juridisk text skriven mest på 1600-talsengelska (med i majoritet sådan jobbig nästan gotisk typsättning där man mest ser tjocka streck) blandat med latin (inte rent klassisk om jag får tro Lovisa :)) och s k law-french. Men jag lyckades ta till mig det mest nödvändiga och har jobbat mer eller mindre konstant sedan kl 9 imorse (lunchpaus och hemcykelresa undantaget). Kom på en ny metod (för mig) och gick igenom bok för bok och skrev in det fakta jag hittat där under de rubriker jag satt upp med fotnotsreferenser till VAR det kommer ifrån. Så allt so behöver göras är att dra ihop, omformulera och utveckla texten utan att samtidigt bläddra i böcker och titta på anteckningar. Jag kan skriva "fritt". Nu ska jag bara bestämma om jag skall skissera analysen innan jag fixar formuleringarna så att det jobbigaste är gjort innan jag blir grymmetrött... Alltså kvar att göra: analys (tänka och formulera), 1700-tal (habeas corpus & formulera snyggt), metod och material (skriva - bored gå lätt) och sedan läsa igenom... Ska få ihop en 5-6 sidor av det. Borde gå. Peppar, peppar. Men inte världens bästa planering. Igen. Dock, måste jag äta mat först. Annars blir det svårt.

Bilden är ett foto av en sida i Coke's Second Institutes of the Laws of England som jag läst. Klicka på bilden för att få se en större version, om en ngt suddig och skev.

Studiesöndag

Har sovit dåligt och är på dåligt humör. Ska fixa mig nu för att vara på biblioteket när de öppnar kl 9. Stööööön.