torsdag, augusti 23, 2007

Ingen rök utan eld

Kom hem idag vid sju efter en eftermiddag på IKEA med Sofia (allt jag köpte var två par diskhandskar och två diskborstar) som jag tillåtit migsjälv efter att skrubbat köket renare än det varit på mycket länge. Skulle fort kolla en sak på datorn och rörde därför (lätt) vid den varpå den stängdes av. Har haft problem med batteri och sladd o tänkte att dte var det igen. Vickade alltså lite på sladden och försökte få igång maskinen på nytt när jag kände en lätt bränd lukt. Sniffade närmre på datorn och vände på den varpå jag såg rök stiga ur fläkthålet. Ahhhhhhh!!!! Sladdar ut med en jäkla fart. Lite senre kom jag även på att ta ut battertiet. Men läskigt var det. Och mytcket besvärligt. Behöver jag ny dator? Skulle en reparation vara värt det, eller ens möjligt? Vad skall jag göra tillsvidare - vill ju ha internet iaf? Efter att ha ringt Linus och Päronen la jag hela frågan åt sidan tillsvidare. INget jag kan göra just nu ändå. Åker ju till Orust imorgon med Lovisa. Jippijippijippi. Äntligen! Och de mest pressande internetproblemen löste sig så småningom. Och det kan jag tacka Sofia för som generöst lånat mig sin laptop ett slag. Vilka vänner!
Detta kanske är den perfekta ursäkten för en MacBook...

onsdag, augusti 22, 2007

Lite duktigare idag

Jag får väl erlänna att en del av denna dag också gått åt till nätsurfning. Men inte hela. Och jag har kommit igång med kökstädningen. Det går långsamt med nogrannt fram. En sak är säker när dte kommer till kök med riktigt dålig ventilering: damm och fett. Svårt att få bort, kladdigt och äckligt är vad det är och ännu mer efter att ha fått vila ifred i fyra månader. Har man dessutom omolade furhyllor (ibland får man vara mer ekonomisk än estetisk) så blir dte ännu värre. JAg fortsätter imorgon.

På eftermiddagen hade jag det stora nöjet att få umgås lite med Rikard i hans nya lya. Underbar balkong med utsikt över centrala Lund, kvällsol och ackompangemang av domkyrkoklockorna. Sitter man där, äter pepparkakssockerkaka och pratar med en god vän blir det ännu bättre. TACK!

Igår kväll började jag förövrigt läsa en tunn volym i komarativ statsrätt som jag har kvar sedan första terminen. Jag läste ett antal kapitel och känner mg dönöjd över mina fördjupningsval i höst.

tisdag, augusti 21, 2007

Vilken fantastisk produktiv dag

INTE. Jag märker hur länge jag varit utan nätet och hur beroende jag blivit efter att idag tillbringat många, många timmar frmaför skärmen. Och nu vet jag inte vad mer jag kan göra förutom en enkel uppdatering på bloggen. Fast jag har ju faktiskt sorterat alla papprena från terminen som gått (viktigt inför den nya). Och så har jag gjort allt jag kunnat för att registrera mig och bekanta mig med min distanskusr på Dalarnas universitet (Franska: Skriftlig språkfärdighet I). Och så har jag gjort en massa onödigt på Facebook. Sofia har även fått sig et besök där huvudsamtalsämnet var smink och dollarkursen. Jodåsåatt. Men imorgon ska det bli nya tag. Städa är ett måste - även om den inte använts blir en llägenhet ÄCKLIG efter fyra månaders frånvaro. Handla mat är också en bra idé. Varför inte plugga? I vilket fall som helst ska jag träffa Rikard på kvällen och DET skall defenitivt bli trevligt.

Fotografiska bevis

Det är ett slag sedna jag la upp bilder och det beror mycket på intensiva tider, inget internet och nu har jag inte tillgång till bilderna på ett slag heller. MEn de kommer så småningom och det är flicker som gäller som vanligt. Tills vidrare kan ni iaf beskåda hur lägenheten ser ut än så länge. Hemtrevligt tycker jag.

Hemma igen

När jag väl (efter att ha surfat en del) packat upp ringde Sofia och vi bestämde att jag skulle komma över. Det blev TV, prat, foton, chokladpudding och kvällspromenad till Klostergården. Hemskt trevligt. Och bra att inte sitta ensam på min kammare. Sofia tycker jag om.

De sista självande dagarna

Så närmade sig min Londonvistelse sitt slut. Det kändes konstigt och ledsamt. En vi hade en bra "sista" helg för sommaren.

På fredagen hade vi häng med James hemma hos oss. Vi åt kinamat, Gino och tittade på TV (det var Stephen Fry weekend). Mycket trevligt och avslappnat.

På lördage hade vi DIY-frossa. Vi åkte till Nort Greenwich och besökte B&Q (typ Beijers möter IKEA) och handlade. Så roligt. Älskar butiker med rade fter rad av skruvar och tuber att fylla sprickor med. Förstår inte riktigt varför, men så är det. Borr blev det, massor av skruv och plugg, tätning av olika slag och en "undrar vad det finns bakom väggen mätare" som märker av trä, metall och el. SÅ cool. Tur det också eftersom vi tänkt sätta en hylla där elsladdarna verkar leva ett vilt liv. Det blev en del hylluppsättning och fixande den kvällen.

Söndagen gjorde vi inte så värst mycket utom fick INTERNET (jippijippi), fixade mer i lägenheten och så. Jag var tvungen och packa och det var inte särskilt lätt - fick dra ned på kläderna jag skulle få hem efterhand. Dessutom var det tråkigt att packa. Vemodigt. Vi "firade" med Indisk hemkörd mat (MUMS) och Hägendaz Belgian Chocolate glass (dubbelmums) och försökte se Spiderman 3. Dock fick vi båda allt för mycket jobbiga känslor av den (så mycket blir fel) att vi slutade och umgicks istället.

Så var det dags att återvända till min andra verklighet.

Plugga, plugga, plugga

När föräldrarna väl åkt satte jag mig för att hårdstudera. OCh det gjorde jga. Oj vad jag läste, oj vad intressant det var, men oj vad jag inte kom upp i rätt nivå för att skriva en tenta. Jag har ju redan egentligen skrivit om detta så - no repeats. Men hej vad frustrerande. Lite uppehåll hade jag dock. Fick ta eftermiddagspromenader i vårt nya granskap då jag behövde lufta mig för att inte somna och var på bio med Sian och såg Knocked Up som jag verkligen gillade. Jag skrattade massor och mådde härligt gott när jag gick därifrån.

Museum, Sunday Roast, City och White Lady

Vi var bra aktiva även på söndagen måste jag säga. Vi började med ett ebsök till det utmärkta Museum in Docklands som beskriver utvecklingen av livet kring Themsen, speciellt i Docklandsområdet. Det är ett av det bäst upplagda museum jag varit på (mitt andra besök) och man behöver egentligen återkomma flera gånger. Som turär ger biljetten iträde i ett år. Eller så går man gratis om man är student. :) Vi var där under ett par timmar och vid ett var det lunchdags. Detta skulle göras på äkta engelskt vis så vi gick in på The Grapes på vägen till lägenheten och åt en Sunday Roast. Den var alldeles utmärkt (rostbiffen härligt rosa och grönskaerna (hörochhäpna) aldente. Mysigt och gott helt enkelt. Jag gillar vår pub. Vi vilade till lite hemma innan eftermiddagens äventyr i City. Vi gick i en relativ rät linje från Bank via St Paul's och Fleet Street till Savoy (med en detour i hemliga juristlandet Temple Inn som egentligen inte var öppet för allmänheten men vi ändå någorlunda legitimt kom in i). Vi såg massor av de små juvelerna som finns lite bortgömda i dennadelen av stan och fick en trevlig promenad. Vi var trötta när vi väl kom till Savoy, men det var inget som en White Lady på The American Bar (ursprungsbaren) inte kunde justera. Dessutrom hade de goda "gratis" tilltugg (så dyra som drinkarna är hade en mindre måltid kunnat vara gratis). Nöjda tog vi oss hem och åt såsmåningom lite kvällsmat.

På måndagen följde jag mamma och pappa till London City Airport (ca 17 min hemifrån) för hemresan. Efter lite strul med biljetterna (SUCK) och en persons försök att få förädrarna att ta lite av deras bagage (AS if) så lämnade jag dem. Snip snap snut så var besöket slut.

På nollmeridianen

På lördagen kom vi iaf iväg til Greenwich och det var bra det. Det var en fin dag utan att vara tryckande het eller med gassande sol vilket passadae perfekt när man skulle gå runt mycket. Vi började med att besöka en inplastad Cutty Sark och Royal Naval Collage (Christopher Wrenn naturligtvis) innan vi handlade lunch på marknaden och picknickade med i parken till RNC. Det blev diverse italienska och portugisiska tapaslikande saker och smaskigt var det. Sedan gick vi vidare till Greenwich Park och efter lite funderande gick vi upp för backen till Observatoriet där nollmeridianen markeras. Utsikten därifrån är fantastisk och vi beskådade den innan vi gick in på museet och poserade vid plakat. Hur annars avslutar man ett sådant besök om inte med glass. Mums. På vägen hem åkte vi förbi Waitrose och inköpte mat så att vi kunde tillaga revbensspjäll och klyftpotatis till middag. Pappa, Linus och jag avslutade kvällen med ett besök på vår local The Grapes (som funnits i en eller annan form sedan 1500-talet) och ett glas ute på miniverandan.

Kanalbåt

På fredagen begav vi oss till Maida Vale och Little Venice varifrån vi skulle ta en kanalbåttur till Camden och tillbaks. Först gick vi runt en lite grand i området och åt lunch på ett café (utomhus! föräldrarna lyckades klämma in den enda sommarveckan!). Sedan fick vi 1,5 timme på Regent's Canal. Det var mycket trevligt med strolande sol, intressant guidning och ingen guidning på vägen tillbaka. Det var ett gäng med yngre barn som i sig betedde sig rätt bra även om de hade fått för sig att man ska skrika högt när man åker igenom tunnlar/under broar. Det fanns gott om sådana och det blev lite distraherande men kunde varit värre. Vad som däremot irriterade mig var att det såsmåningom visade sig att det inte var barnen själva som spontat gorde detta varje undergång utan att en av de vuxna i sällskapet sa till dem VARJE gång. När en av de andra resenärena försökte be dem lugna sig lite fick han en utskällning av denna dam angånde det faktum att de var barn och inte vuxna och att man inte kunde begära samma sak av dem. Visst, men HENNE kunde man begärt att hon haft bättre omdömme och kunnat visa mer hänsyn. För ärligt talat. Visst igenom den långa tunneln, visst de första broarna. Men ALLA? Vi var ju ändå fler på trippen som ville njuta. Och för den delen betalt. Hmph.

Vi hade funderat på att ha picknick i Greenwich på kvällen (för att kompensera att det inte blev någon I Regent's Park innan teaterbesöket) men vi beslöt oss för att stanna hemma och äta och försökte se lite film. Maten gick ned (en vildris och räk/crabstick rätt med paprika, citrongräs och jordnötter samt en fruktsallad på nektariner, plommon, melon och mango till efterrätt) me filmen fick inte den uppmärksamhet den förtjänade (tröttheten tog helt enkelt överhand).

Föräldrabesök- Första dagen

Efter ett par dagars intensivt iordninggörande (möbelihopsättning, möblering, småplock, städning, tvättning, matinhandling...) var det dags för mamma och pappa att komma flygandes. Jag hämtade upp dem vid Tower Hill och sdan bar det hem för att laga mat. Första kvällen tog vi det mest lungt.

På torsdagen så blev vi ÄNTLIGEN av med alla extramöblerna och tingen då Emmaus var och hämtade dem. Efter att inte fått något besked från köpare eller agenter beslöt vi oss sonika för att ge bort allting. Killarna från Emmaus var dötrevliga och tog med sig så mycket saker. Nu kunda man andas. Och när det väl var gjort kunde vi ge oss av. Mamma ville kolla lite i affärer så vi gjorde en traditionell londonbesöksgrej: Oxford Street. Det blev Marks & Spencer, Selfridges, HMV, Laura Ashley och Debenhams under eftermiddagen. Tyvärr fick vi bara napp på HMV (pappa fick en underbar DVDbox med sex Rogers och Hammerstein musikaler för £30 tidigare £79, jag en komplett Eddie Izzard box för £15!!!, trots att jag intet borde ha handlat. dssutom köpte jag tofflor - men de var jättebra så det är ok, typ).

Vi hade bestämt oss för att gå ut och äta på kvälleen och det blev Gaucho Grill som blev valet tillslut. Restaurangen ligger vid floden vid Canary Wharf och serverar Argentinsk mat - mest fiiiint kött. Och vi åt med besked. Ceviche som förrätt, mamma åt en balmhjärtesallad, och charrusco de chorizo à 300g (en köttbit som heter duga) med diverse tilltugg till huvudrätt. Jag avslutade med en dulce de lechefondue med frukt (färska fikon och jordgubbar, fritterade bananer och rostad ananas) och var MKT nöjd. Det var skönt att promenera hem längst med floden efter den måltiden. Väl hemma gjorde jag en magknipsupptäckt. När jag skulle kolla EXAKT när vi behövde vara på teatern nästa dag för att se pappas födelsedagsföreställning så upptäckte jag att den redan varit. Jag hade tagit fel på dag. Jag fylldes av ångest och ånger. Fy för fan. Jag fattar inte. Jag är e sådan person som kollar sina biljetter 10 ggr samma kväll och alltid försäkar mig om i förväg att jag inte tänkt fel. Förutom denna gång. Och då var jag fel ute. Så tråkigt eftersom det påverkade fler än mig själv: föräldrarna, syskonen, Linus... Försökte ordna upp det hela men Torsdagsföreställningen av Lady Be Good var den sista på ett slag och Macbeth var inte lika lockande. Vi får gå nästa gång helt enkelt.

måndag, augusti 20, 2007

Bra länge sedan sist

Resultatet av flytt, föräldrabesök, tentaångest och avsaknad av internet hemma har gjort mig något mindre kommunikativ på sistone. Ska se om jag kan göra något åt saken. Nu är jag iaf tillbaks i Lund och det känns bara jättekonstigt. När jag gick av tåpget tänkte jag "här bor jag inte längre". Denna känsla förstärktes när jag kom in i mitt ack så bekanta men ändå främmande hem där jag, förutom en liten stund i juni, inte varit i på fyra månader. Istället har jag arbeta med att göra iordning ett annat bo. Oerhört otillfredsställande. Och trångt efter det att jag vant mig vid vår trea... Jaja. Jag änjer mig tids nog. Och det jag verkligen ser fram emot är att träffa alla de vänner som jag inte umgåtts med på så länge. Och saknat. Linda, Sofia, Rikard och Lovisa framförallt.

Imorgon skulle jag tentat Rättshistoria, men så blir det inte. Jag har nämligen under sommaren upptäckt EXAKT hur beroende jag är av föreläsningar för att läsa in ett ämne. Jag har läst och läst men jag känner inte att jag kan något. Särkilt inte tilräckligt för en tenta. Ännu mer eftersom jag hoppats få bra resultat. Alltså har jag beslutat mig för att fortsätta att läsa litteraturen under treminen, går på föreläsningarna i december och skriva tentan i januari. Inte idealiskt, men den bästa lösningen.

På fredag/lördag bär det av till Orust med Lovisa. Ser fram emot dte så jag nästan spricker. Behöver det eftersom jag just nu är labilt ledsen över att ha lämnat Linus i England och på nytt leva pendelliv. Även så ska det bli SUPERKUL!