lördag, juli 29, 2006

Nätburen

Med den fritid jag har på händerna har jag hunnit göra saker jag inte hunnit med tidigare. t ex ägna min tid åt bloggar och andra nätburna leksaker. Så underhåller jag mig själv. Idag har jag börjat leka med Flickr.com. Först blev jag mycket upprymd, men sen lite besviken när det visade sig vilka begränsningar som fanns på gratisversionen, nu funderar jag starkt på om det inte vore värt 16kr/månaden att ha sina album på nätet lättillgängliga och lätthanterliga. Hur som. Jag har egnat stor del av dagen att ladda upp foton på flickr och organiserat dem. Så man kan kolla foton från sommaren och även parisresan i påskas.


fredag, juli 28, 2006

Så arg man kan bli

Idag blev jag fruktansvärt sur. Allt bara blev fel. Jag begav mig till Lewisham (några sationer söder ut) för att handla på Argos, det ställe jag fått tips om för födelsedagspresenten till Linus. Jag hade kollat att den fanns på nätet, t o m att den fanns just i den affären. Jag hade dock missat vad det var för typ av affär. Principen är enkel och egentligen smart. De har en katalog (i papper elelr nätburen) med ALLA varor. Man noterar vilka varor man vill ha med ett katalognummer, man lämnar in en lapp i kassan där informationen förs in i systemet och man betalar, manväntar på att det skall bli ens tur att hämta ut sina varor som finns i ett stort lager. Konceptet är att det blir billigare på dett vis för företag och kunder. Reko. När det fungerar. I lokalen finns något höga bord med laminerade kataloger, noteringspapper, pennor och en liten maskin för att kolla om varan finns inne. Smidigt om man kan hitta varan. Det kunde inte jag. Jag letade lite på frihand först. Sedan gick jag igenom de avdelningar som kändes relevanta ordentligt. Sedan gick jag igenom innehållsföteckningen post för post och kolla upp de sidor som med lite fantasi kunde vara använbara. Sedan gick jag igenom hela katalogen sida för sida. Tilläggas bör att borden var, liksom många köksbänkar, inte poportionerade för folk längre än 160 cm. Kanske 170 cm. Min nacke blev stelare och stelare, jag blev mer och mer desperat. Jag kunde inte hitta någon som kunde hjälpa mig så jag gick till kassan och tänkte att de kanske skulle kunna hjälpa mig. Jag förklarade situationen och som hjälp fick jag... en katalog. Hon kunde inte göra något mer för mig. Utan katalognummer var det kört. (Senare såg jag att det fanns en kundservicebänk (liten). Visst borde jag ha sett den, men det hade kanske varit ännu mer påkallat att hänvis mig dit.) Då ringde jag till mamma och pappa. Störde dem i deras fredagsmiddag med min Gudfar och hans hustru för att be dem kolla upp katalognummret på nätet. Det tog 1, högst 2 minuter. Men det tog inte slut där. Ställde mig i kassakön ännu en gång. Denna gång hade jag nummret men mitt kort funerade inte. I Englad har man övergått till chips i kortet, inte magnetremsa, och deras magnetremseavläsare fungerar nu sporadiskt. Så jag fick gå ut till en bankomat. Tredje gången gilt. Just det, priset på hemsidan stämde inte överens med priset i affären. Det var dubbelt så högt. Men vid det laget orkade jag bara inte mer. Förresten var det varmt som satan idag igen. På tåget på vägen hem skulle jag äta en nektarin och den sprutade så när jag satte tänderna i den så att jag fläckade ner alla mina kläder och fönsterrutan i tåget. Pricken över I:et?

Detta var inte det minsta intressant men jag blev så putt och det är det mest intressanta som hänt idag.

Poolparty

Igår firade vi Linus med hans vänner och kollegor genom att gå till en bar i Clarkenwell och spela biljard (pool), dricka drinka och äta gott. Vi spelade dubbelmatcher då vi var så många och jag avslutade bättre än jag började. Det var roligt att spela och trevligt att träffa vännerna och kollegorna. Så blev dte en del drinkar också vilket kan göra sitt till. Vi avslutade kvällen på en bar bakom köttmarknaden i Smithfield som huserde i en gammal industri-/slakterilokal. Bäst som vi satt där kom nästa dags leveranser. Jag såg inte men tydligen var iaf en av lastbilarna full med grisar - och inte levande sådana. Vi delade taxi hem med James. Jag tog sovmorgon - eftersom jag kan. Bilder från kvällen kommer så fort det går.

Under dagen hade jag exilerats från hemmet pga inspektionen. Jag åt lunch med Linus på en sushirestaurang där man satt på golvet. Vi delade på en blandtallrik med massor av olika fisk. Mumsfillibabba. Seadn gick jag runt city och Smithfield för att leta födelsedagspresent till Linus. Det är frustrerande föör jag vet vad jag vill ge honom, jag har till och med massor av alternativ, men jag vet bannemig inte VAR jag ska hitta sakerna i fråga. Ibland är en stad alldeles för stor. Men jag pratade med James och han tipsade om var så nu skall det ordna sig. Innan jag åkte hem för att hämta kameran (som jag glömt tidigare på dagen) och svalka va mig (hu vad varmt det var) satt jag vid ett minitorg vidd en minikyrka nära Bank och läste i ett par timmar. Det var trevligt (i skuggan) förutom ett par trägna duvor som var äckliga.

onsdag, juli 26, 2006

Comedy of Errors

Idag skulle vi gå på the Globe theatre och se The Comedy of Errors. Men så blev det inte. Charlie hade bjudit med oss, men vi hade inte bestämt när vi skulle ses - ngn gång på kvällen utgick vi från. Ju mer som gick av dagen desto mer ndrande blev jag och till slut gick jag in på hemsidan för att kolla när föreställningen var. DU börade jag ana oråd. Antingen var föreställningen redan 14.30, ELLER skulle vi se en annan pjäs, ELLER skulle vi gå imorgon. Strax efter att jag mejlat min lilla undran till Linus kom beskedet. Vi skulle ha gått på matinén. Men det gick inte - så ingen teater. Istället tillbringade jag eftermiddagen och kvällen på Hubbub. Först drack jag några glas med Charlie som var i grannskapet (och åt hummus och oliver). Sedan kom Linus och vi fortsatte och dricka och såsmåningom åt vi också kvällsmat. Däremellan blev jag offer för vandalungar som kastade småsten (2-3 cm i diameter) och spottade på mig. Det var så där roande. Men kvällen var mest trevlig.

Tipex och lite fantasi

När man egentligen inte får sätta upp saker med spik och skruv på de redan peircade schweizerostaktiga väggen och den årliga inspektionen av lägenheten är på gång måste man vara lite kreativ. Jag tog ner det upphängda som inte hörde till lägenheten från början och målade spikar och skruv med tipex. Nu ser det ut som om spikarna suttit uppe sedan senaste ommålningen (för eoner sedan).

tisdag, juli 25, 2006

Charlie Chaplin i det gröna

Jag tillbringade en stor del av dagen igår för att förbereda en picnic till kvällans aktiviteter. Nu blev det bara (bara och bara!) Linus och jag, men jag slipper laga mat idag. Canada Square Garden ligger i skuggan av höghusen i Canary Wark och är en liten park där en hel del gratisprogram hållits under sommaren. Igår visades tre av Charlie Chaplins kortare filmer (från en serie av tolv som han gjorde 10- till 20-talet) till nyskriven synfoniorkestermusik som spelades live av Brittens synfoniorkester. Och vi var där och åt grillade kycklingklubbor, bönsallad, fullkornsbaguette och brie med melon och cointreau till efterrätt och skrattade glatt åt filmerna. Musiken var jättebra och det var härligt att sitta och lyssna på när den spelades på plats. Fast rumpan gjorde ont efterhand.

söndag, juli 23, 2006

The Sunday Times

Gick och handlade imorse när jag vaknat, framför allt för att köpa The Sunday Times och få söndagstidningsupplevelsen. Och det gjorde vi med besked. Antalet delar är oräkneliga och det har tagit mig mesta delen av dagen att läsa tidningen - nästan alla delar någorlunda ordentligt. Jag har lite kvar i två av magasinen, men dem sparar jag till veckan. Jag gillar verkligen avslappningen i att läsa söndagstidningen. Linus gick tidig eftermiddag - skulle på en musikfestival - så jag kunde tillbringa hela dagen med min tidning utan att få dåligt samvete. Jag har även passat på att pyssla med en lampa, men orkar inte göra klart ikväll. Tomorrow is another day.

Blixtar och dunder

Vaknade till klockan fyra på morgonen igår av att det mullrade - regn var utlovat av bbc.co.uk . Tänkte att det vore bäst att stänga den vidöppna balkongdörren och blev kvar uppe ett slag. På den belysta lilla hamnen här bredvid öste det ner regn som i en tropisk storm, åskan gick i ett - det var rätt mäktigt. Var bra frestad att gå ut och bara stå i regnet.

Annars tog vi det rätt lungt. Handlade lagade mat (mumsig kycklingsallad med currysås utan kolhydrater samt GI-persikokaka), pysslade med hemmet och såg lite dokumentärer framåt kvällen. Dels såg vi "Root of all evil" ett program med Richard Dawkins (professor i ngt naturvetenskapligt ämne på Oxzford) som skulle utforskade religion mot vetenskap och hur relgion påverkade folk. Tyvärr var han lite för passionerad och fanatisk så han lyckades inte riktigt i sina samtal med religösa fanatiker och huvudmän. Det var som att han ville att de skulle medge allt han tycker om relgion - vilket var opptimisktiskt minst sagt - istället för att bara illustrera hur rätt han har genom sina egna utsagor. Kom att tänka på Michael Moore som har sina sdor men som verkar ha en fantastisk förmåga att prata lungt och försiktigt med folk så att de känner sig trygga och konsekvent säger allt de tänker och själva bevisar hur dumma de är. Lite mer effektivt. Dels såg "Lost in la Mancha" en dokuentär om filmandet (nästan) av Don Quixotefilm av Terry Gilliam. Filmen blev inte av - endast en veckas filmande (i generös mening) kunde man få till. Den ena olyckan följde den andra. Det var intressant coh jag kan bara säga att det är synd att filmen aldrig blev av. Samtidigt kände jag igen en hel del, om än mer storskaligt där, och sympatiserade ytterst med alla i filmcrewet.