lördag, juli 18, 2009

Dagen D -1

Fredagen var den intensivaste dagen av dem alla. Jag stod i köket mest hela dagen och lagade mat tillsammans med Tomas. Fyra satser pastasallad, fyra satser saffrancouscous, fyra satser bönsallad. Potatissalladen hade Viktor & Matte fixat tidigare, fetaost- & spenatpajerna fixade Stickan och den marinerade fläskfilén hade jag gjort tidigare. Upphämtning av hyrgods var annars främst på agendan och Linus & stickan var iväg under förmiddagen och hämtade tält, golv, bord, stolar och bordslinne. Den biten gick överaskande smidigt, liksom uppsättning av dte stora tälten. Sedan skulle golvet läggas på plats i en något kupperad och ojämn trädgård. DET tog sin lilla tid med uppbyggnader undre så att det skulle ligga rakt och vara stadigt. Men det gick tack vare några tappra själar. Och då kunde även boden ställas upp, och elekroniken falla på plats. Vi blev så klara vi någonsin kunnat bli. Som belöning for vi och handlade pizza till alla inblandade samt de engelska gästerna som just skulle anlända (har aldrig förr köpt 12 pizzor på en gång). De engelska gästerna som skulle bo i Maggans lägenhet kom så och blev underhällna/underhöll Alfred undre kvällens lopp. Det blev även lite bad och en caprhnia till dem (och oss). Vi kom väl i sängs vid midnatt. Oj så trötta och lite spända inför morgondagen.

torsdag, juli 16, 2009

Ex Post Facto Hippa

Anna hade ordnat med en liten soirée på torsdagen för att fira mig (som en hippa, fast efter bröllopet). Vi satt i trädgården vid Jennys lägenhet i Enskede och åt gott (rödbetor med chèvreröra samt grllade lammracks, potatissallad och tsatsiki), drack lite och snackade. En skön och avslappnade afton i treligt sällskap.

Förberedelser

Efter en relativt ledig måndag följde en intesiv förberedelseperiod med inköpa av mat, dryck & diverse nödvändigheter (inkl plastglas & fler ljusslingor). Att handla mat till 75 pers tar sin tid och plats och jag kan lova att de efter mig i kön på Willies inte var glada gynnare. Menmen. Vi testade uppställningar, lagade mat, fixade med is, tänkte logistik så det kanakade och försökte få så mycket så möjligt klart så att vi skulle kunna kalasa på lördagen. Studvis blev dte vila med fika eller t o m dopp i simbassängen. Tur man inte ordnar bröllopsfest så ofta.

Föräldramiddag

Då alla våra förädrar inte träfftas och som förspel till hela bröllopsfestplaneringen ordandes middag hemma i Örby. Det blev champagne, caihprinias, Paella och annanaspaj ute i trädgården i strålande väder. Vi fick dessutom åra första bröllopsgåvor (hehe): en dunderbra ishink av mor & far samt en silverram till bröllopsfoto av Micke. Det var en mycket lyckad kväll.

Bröllopshelg, 10-12 juli

I all hemlighet reste vi till Stockholm den 10 juli. Vi kom fram på kvällen och tog bussen till Hotel Diplomat på Strandvägen där vi skulle på i två nätter. Det kändes fint och bra: lyxigt uatn att vara överdrivet och rätt intimt. Bra läge också. Eftersom vi var hungriga, och i STockholm, tog vi oss en liten middag på Max i Kungsträdgården innan det var dags att sussa och vila ut inför nästa spännande dag.

Vi vaknade rät lagom nästa morgon och kunde njuta av en riktig frukostbuffé med utsikt över vattnet. Äggröra, pannkakor och riktig hårdost njöt jag av. Vi ahde lite ärenden att springa under förmiddagen. Först hämtade vi vigselringen på Igorin Diamant (Biblioteksgatan, tack till Anna för tipset). Sedan gick vi på blomsterjakt. Tredje blömsterhandeln var lyckad och vi kunde få oss en fin bukett med champagnefärgade rosor och lite grönt (en lång bukett) samt en ros med flor till fracken. Perfekt. Dte var grymt skönt att göra dte så avslappnat och vid frågan om när vigseln skulle äga rum kunna lungt svara om några timmar. Vi tittade i lite fler butiker innan vi begav oss hem för att börja fixa oss lite. Strykning (vi fick låna bräda på hotellet) och lite duschning innan vi åt en snabb lunch på Nybrogrillen i solen (fast det blåste lite). Sedan blev dte lite bråttom (iaf för mig) med att fixa hår & smink innan taxin skulle komma. Det gick dock och vi var redo i tid att fara till Stadshuset.

Vl framme kände man sig lite... utittad, dock mnst borta vid tornet trots mängder av turister. När vi kom runt hörnet och såg alal brudparen förstod vi varför. Det är många som gifter sig under en dag på Stockholms Stadshus. Som tur var var vi sist och det blev lugnare allt eftersom tiden gick. (Såg dte par som handlat på blomsterhandeln samtidigt som oss - de hade också gift sig.)

Så var de dagas. Vi fick gå in i Ovala Rummet (så fint!) där vigselförättaren ytte nåra ord med oss. "Jasså, ni är åra smitare!" bl. a. som kommentar på att vi var de somvigdes utan entourage. Vigselceremonin var mycket fin (och enormt snabb!) och vi sa båda ja till varandra med glädje. Texten var ny och skriven av Per Anders Fogeström och jag tyckte den var riktigt fin (och könsneutral i det att den fungerade för vilka kombinationer som helst):
Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger
på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap lovar
ni att respektera och stötta varandra.
Som makar är ni två självständiga individer som kan
hämta styrka ur er gemenskap.
Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med
varandra, frågar jag: Vill du Linus ta denna Kristina.
till din hustru att älska henne i nöd och
lust?
"Ja"
Vill du Kristina ta denne Linus till din man
att älska honom i nöd och lust?
"Ja"
(Ringväxling)
Jag förklarar er nu för äkta makar.
När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns
den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och
den aktning för varandra som ni känt i denna stund och
som lett er hit.
Låt mig önska er lycka och välgång i ert äktenskap

Vigselförättaren sa sedan att vi skulle ta vara på varandra och om vi inte gjorde dte skulle hon komma fter oss. Allt var mycket sympatiskt.

På vägen ut lyckades jag, enligt Linus, släppa ur mig ett demoniskt och triumferande skratt. Dte var väl passande?

Utanför tornet stod Anna-Maria & Måns (som jag känner genom karnevalsfilmen) och väntade. De hade gått med på att fotografera oss och dte gjorde de i 1h 10min, dels inne i trapphuset, dels ute runt stadshusparken, dels i digital färg, dels i svartvit vanligt fotot. Dte var rätt ansträngande, men de var enormt duktiga och trevligs och resultaten var fantastiska. (Kommer att finnas mer eller finns på Flickr.)

Rätt slut efter allt detta, men mycket lyckliga, tog vi taxi tillbaks till hotellet. Vi vilade up oss ett kort slag innan det var dags att byta om och gå till middagen. På vägen till restaurangen tog vi en drink på uteserveringen vid Strandvägen (Linus champagne, vi fick presentkort av hotellet, och jag en cosmopolitan). Vi promenerade sedan lungt upp till Drottninggatan och Grill där vi bokat bord. Vi drack en cocktail var och åt Absolut Grill, en tallrik med blandat kött att dela på. Mumsfillibabba. Vi var bra hungriga vid det här laget, men ändå orkade vi inte äta upp allt, inte ens jag!

Tillbaks på hotellet slappnade vi av i SPA-avdelningen (bubbelpool), drack portvin & åt choklad. Vi var enormt trötta, men även enormt glada och nöjda. Det blev perfekt, precis som vi ville ha det. Världens bästa bröllopsdag.

På söndagen vakande vi i lyxen, åt en bamsefrukost och åkte sedan till Örby med taxi. Marie & co hade ått besked att vi skulle anlända underförstått från London) tidig eftermiddag. Hon hade sina misstankar och när vi kom vid 1 var nog första frågan om vi hade gift oss. Och det hade vi ju. Vi fick berätta om dte hela och pratas vid om en del annat. Jag ringde även mina föräldrar och berättade samt meddelade diverse intressenter om vad som skett. Roligt var även att uppdatera FB, först bara med bild, och se om raktioner kom. Och det gjorde de! Det blev middag där hemma och vi gjorde oss till rätta i Viktors rum som vi tog över udner resten av vistelsen. Och så var bröllopshlegen slut. Typ. Fetsen fanns ju kvar helgen därpå. Tala om att få suga på karamellen.

onsdag, juli 15, 2009

Gift

Det blev jag i Stockholms Stadshus lördagen den 11 juli 2009. Mer om det senare.

Nygifta