lördag, september 11, 2010

Ytterligare projekt

Nästa del i projekt Nesting har varit en amningskudde/sitthjälp. Bra mkt enklare en nästet, om av inget annat skäl att den inte gjordes i trikå. Inte helt klar dock... Det saknas en dragkedja för på ena enden för att kunna ta ut & in innerkudden. Jag ska nog också fasa av mittböjen lite... Mönster hittade jag här.

Amnings/sittkudde
Amnings/sittkudde

Morgonstund har guld i mund?

Är så fruktansvärt trött. Behöver sova. Känner mig lite lätt krasslig (halsont). Men vad hjälper det när kroppen bara gör så förbaskat ont av att ligga ned oavsett ställning. Senast jag vaknade kändes det som om ryggen skulle gå av, alternativa ställningar hjälpte inte. Så det var bara att i zombilikt tillstånd gå upp... Har iaf utnyttjat tiden med att leta rättsfall & lagrum angående namnregler etc i ljuset av EG-rätten. Har hittat en del godbitar. Känner mig mkt flitig.

fredag, september 10, 2010

Sjukhustur & föräldragrupp

Sover illa och är jäkligt trött, men jobbet bar det av till. Blev sur och arg på människor, men var för trött för att hitta ett bar sätt att utrycka denna frustration på, vilket bara förvärrade den. (En dam i övre medelåldern tyckte bestämt att hon hade rätt att tränga sig före i kön till rulltrappan. Morr!) Fick en del gjort under dagen, men inte så mkt som jag hoppats. Dock en fika med Ben på patisserie valerie.

Gick lite tidigt från jobbet då jag skulle på guidad tur av sjukhusets förlossnings mm avdelningar. Vi var rätt många och det känns skönt att ha kikat in och ha lite bättre koll på hur där ser ut, vad som finns och vad som gäller. Det är inte direkt estetiskt inspirerande rum, men förhoppningsvis är det inget man lägger för mkt märke till när det väl gäller. önskar verkligen att vi kunnat utnyttja födelsehemmet istället, men det är inte ett alternativt pga vonW.

Efter turen mötte jag upp med den blivande fadern för att gå på pub och träffa folk från vår föräldrautbildning. Många trevliga människor, så vi stannade längre än jag trodde. Skönt att ha lite kontakter i närområdet att hänga med. Och som jag tror jag kan komma att trivas med! Peppar, peppar. Ett par kunde inte komma då de redan fått sin lilla dotter i v 32. Snart är det dags för resten av oss. Är nu 35+5, dvs 4 veckor & två dagar från BFD, En dryg vecka ifrån tidsperioden då man ska vara beredd på att den kan komma när som helst, även om det är mer sannolikt att ungen kommer ut om 4-6 veckors tid. Det är rätt stor marginal på normal förlossningstidpunkt.

Idag blir det lugn och ro, lite kompletterande matinhadling, lunch med Aster och kanske lite pyssel och fix. Får se vad jag pallar.

onsdag, september 08, 2010

Tada!

Som tidigare nämnt blev jag av Linda inspirerad till pysseltag. Med hjälp av dessa utmärkta instruktioner har jag sytt ett bebynäste. I denna kreation skall pyret kunna vila och sova på diverse ställen inkl våran säng. Den ger lite extra skydd och trygghet. Att sy i trikå (som vi fick för oss då vi båda föll för just detta tyget) var lite av ett helvete, speciellt med tanke på att maskinen inte riktigt vill mata fram tyget självt, så man måste hjälpa till. Och det man inte ska gra med trikå när man sy är dra... Men det gick! Den är riktigt gosig och jag är nöjd! Fyllning fick göras av ett billigt IKEAtäcke som jag klippte bitar av till då jag hade svårt att hitta rimlig vadd. Hepp!

Baby NestBaby Nest

tisdag, september 07, 2010

Pa jobbet

ESFJ - "Seller". Most sociable of all types. Nurturer of harmony. Outstanding host or hostesses. 12.3% of total population.
Free Jung Personality Test (similar to Myers-Briggs/MBTI)


alternativt

ESTJ - "Administrator". Much in touch with the external environment. Very responsible. Pillar of strength. 8.7% of total population.
Free Jung Personality Test (similar to Myers-Briggs/MBTI)


Extroverted (E) 73.33% Introverted (I) 26.67%
Sensing (S) 56.76% Intuitive (N) 43.24%
Thinking (T) 50% Feeling (F) 50%
Judging (J) 65.71% Perceiving (P) 34.29%

Seller eller administrator, det ar jag det. Tydligen. Summa sumarum ar iag att jag inte ska arbeta med ngt som ar dte minsta kreativt. Bra att veta.

måndag, september 06, 2010

Dags att sussa

Med ett glas mjölk och en knäckemacka i magen är det dags att lägga sig. Hoppa spå en bättre natt än igår. Har fullt upp imorgon och dessutom är det tunnelbanestrejk som skall hanteras i morgonrusningen. Har varit rätt så flitig idag. En tvätt har jag klarat av, liksom lite strykning och matlagning. Jag har även finjusterat & designat om ikoner till Constitution Units hemsida & nyhetsbrev. Får se om de får godkänt. Länkar isf vidare när det går. Har bl a använt mig av ritplattan lite, men det finns mycket mer att lära sig & göra med den. Efter lunch tog jag ett snack med Linda på telefon. Det är ju alldeles strax dags för henne och Jonas att välkomna Sigge in i världen, så jag ville passa på medan vi båda kunde och hade tid. Näst på min "att ringa lista" är Lovisa och Sofia. Det är alldeles för länge sedan sist. Var rätt slut senare på em och lyckades sova lite grand på soffan. Har varit dålig på middagsluren trots trängande behov. Fötterna har blivit mer och mer svullna under dagen och medan jag lagade middag var de så svullna och gjorde så ont så jag fick växla matlagning med soffligg & fötterna uppe. Lite svårt att få instruktioner om att sitta framåtlutad med höfterna ovanför knäna (för att ungen skall positioneras rätt) och vila fötterna högt för att motverka svullnad... En fotmassage lite senare gjorde dock underverk. Fick mig sedan ngt av en energikick och har sytt och fixat på pysselprojektet. Jag är nästan klar. Finjustering, fästande av trådar och slutsömmarna är allt som fattas, sedan blir det presentation! Nu säng.

Att sova dåligt

är ingen höjdare. Och det hjälper inte nämnvärt att det ska vara 'förberedelse' för den lilla sömn man kommer att få snart. Tycker det är jättejobbigt att inte kunna sova ordentligt för att dte gör ont hur jag än ligger. Låg och vänd och vred på mig stora delar av gårdagsnatten för att hitta en ställning som åsamkade mig minst smärta. Tillslut lyckades jag relativt bra, men detta inbar att i princip sova sittandes, och en sådan ställning är svår att bibehålla. Gnäll, gnäll. Tur att man inte jobbar idag. Fast har naturligtvis en del att stå i.

söndag, september 05, 2010

Lite lördagskultur

Vaknade tidigt och kunde inte sova vidare så det var bara att gå upp. Satte igång med ett av sömnadsprojekten tills dess att L vaknade. Då blev det fattigariddarefrukost (inte alls en bra vana, men gott som fan) och lite pyssel innan vi gav oss av. Vi började med besök på Borough Market (länge sedan sist!) och åt vildsvinskorv till lunch. Jag tyckte det var riktigt gott. Vi satt vid Southwark Cathedral och mumsade, tittade på barn och beskådade sedan en nygift par som kom ut från kyrkan med sitt entourage. Därifrån tog vi oss till en Leylandbutik (där man kan köpa spik, skruv, plugg etc) i närheten innan vi styrde vägen till Tate Modern. Det blev fotoutsällningen 'Exposed' som Jakob & Julia rekommenderat. Mkt intressant, speciellt som upplägg. Foton visades som representerade olika synvinklar av frågor kring privat och publikt liv, intrång och övervakning. Vi fick se bilder från 30-talet på fattiga i New York, paparazibilder, voyeuristiska bilder, övervakningsbilder, dokument av hemskheter och mkt mer. Definitivt sevärd. Var dock VÄLDIGT trött och matt i fötterna efteråt. Helt enkelt dags att att sig hem. Till middag lagade vi Spagetthi Milanese - mums, fast det tar sitt lilla slag. Vi såg även sista biten av Wallace & Gromit's 'The Curse of the Ware Rabbit' och hela 'Napoleon Dynamite'.

Parlament & hejdån

Dagen började med mitt sista möte (på länge) på parlamentet tillsammans med utskottspersonalen. Rätt produktivt och trevligt. Konstigt att inte vara med på nästa. Vi tog bussen upp till jobbet alla fyra och såsmåningom blev det lunchdags. Eftersom det var fredag och en kile ska sluta tog vi gemensam lunch i parken. Trevligt. Fick dock be om hjälp att sitta ner på marken 'could you give me a hand to stabelise my descent?' och sedan komma upp igen, samt knäppa sandalerna. Att sitta i solsken är dock alltid väldans behagligt. På em blev dte mest lek (nja, jobb) med excell och uttag av en sample tillforskningen. Vi avslutade dagen med pubbesök (snabbt i mitt fall) fr att säga hejdå till han som slutar. Väl hemma lagade vi spicy chicken couscous (mums!), åt mazarin och tittade på TV innan jag var tvungen att sova. Snark!

Jobb & tapas

Torsdagen gick åt mötesförberedelser, fixa och trixa med databaser, samla statistik och prata ihop oss. Vi skulle även bestämma kring avslutningsaktivteteter. Nu är det bestämt att det blir middag hos Meg nästa vecka och Pubbesök torsdag veckan därpå. Trevligt! Fick även, båd epå onsdagen och torsdagen, agera fotograf då jag lovat Vicky att ta bilder av diverse personal och praktikanter. Rätt trevligt avbrott i arbetsdagen.

På kvällen stack jag till New Street Square i City för att träffa folk från Hansard och äta lite grand. Fina tapas på Natural Kitchen blev det. Det var trevligt. Märker dock hur fantasilös jag är i mina samtalsämnen samt hur fort jag blir trött. Väl hemma var jag helt skut och fick gå och lägga mig bums.

Rittavla!

Jag har länge velat ha en rittavla till datorn. Jag lovade mig själv att när jag tjänat pengar skulle en sådan införskaffas. I och med den betalda giggen i våras var det så dags. Har tagit ett slag att välja och beställa, men nu har den kommit. I tisdags em fick jag ett fint paket som jag genast satte mig att utforska (medan jag väntade på matleverens). Skojskojskoj! Måste bara lära mig den och vänja mig.

Annars bestod tisdagen av jobb och trötthet. Fick iofs tillfälle att ta lunch i parken vid jobbet och det är värt mkt. Fick även sätta ihop ett schems för de närmsta veckorna -slutar på jobbet den 17:e, så inte många dagar kvar att få klart på saker.

Ikea igen

Usel uppdatering, jag vet, men skyller het enkelt på att jag är jäkligt trött mest hela tiden, och speciellt på kvällen efter jobbet. Kommer helt ärligt talat inte ihåg vad vi tillslut hittade på i måndags... Tisdagen hade jag min lediga dag och passade på att åka en snabbtur till IKEA samt planera och beställa matinköp. Pövade denna gång att åka till IKEA Edmonton och det är definitivt dit vi ska fara i framtiden. Klarade resor samt shopping på strax över tre timmar och detta lunchrush i trafiken till trots. Det blev mest lite småplock, framför allt till mina sömnadsprojekt, och lite gott från IKEA Food, bla köttbullar till middag nästa dag. Fick mig även en pratstund med föräldrarna.

Ungen tycks fortsätta att växa. Svullnaden i fötterna går inte ned, och aj vad ont det gör. Ungen rör sig massor, massor. Och under denna veckan har det gjort mer och mer ont. Känner till och med att den sjunkit ned lite.