fredag, februari 06, 2009

Födelsedagsfirande

Igårkväll firade vi Zoës födelsedag med besök på bar & restaurang på Exmouth Market. Verkar som en riktigt schysst gata och vill dit igen, när dte blivit vår. Baren heter Café Kick och var urschysst med goa drinkar, fotbollsspel och mysig atmosfär. Restaurangen, Moro var helt ok. Min mat var god (och dte fanns mkt att välja bland) men inte exceptionell. Servicen var utomordentlig: trevlig utan att vara påfrestande. De var väldigt avslappnade allmänt sätt. Kände mig lite "utanför" ibalnd. Ingen som är dum - alla är jättetrevliga, men när jag pratade med flickorna kände jag mig som om jag befiner mig i en annan sfär. Insåg nog helt enkelt hur mkt jag saknar min goda vänner i Sverige (och Cambridge) som jag kan vara mig själv med helt och hållet med all den cyniska elakhet det innebär. :)

Med en enkel tulipan
Födelsedagskort jag ritade

torsdag, februari 05, 2009

Ännu fler ansökningar

Fick idag iväg två ansöknngar till the House of Lords för ngt underkvalificerade arbeten, men eventuellt inträde till parlamentet. Vi får se hur det går. Igår ansökte jag om ett jobb (lokalanställning) på ambassaden. Lika bra att bara få iväg så mkt som möjligt utan att helt sänka förväntningar. Det finns mkt jag väljer att inte söka ändå. Men gud vad skönt det vore med ett jobb. Rutiner. Inkomst. Struktur. Inträde till samhällssystemet. :) Det är bara att kämpa vidare antar jag.

onsdag, februari 04, 2009

AB, baby!

Var nyss inne på min Stil för att kolla ladok. Min exjobbskurs har ännu inte registrerats som avslutad (ngn teknisk grej tycks saknas) men betyget är satt. Hade ju mina aningar, men ås skönt att få det bekräftat.

Step by Step

Det gick enormt mkt bättre igår på stepen än sist. Hängde med realativt bra och orkade även om det var riktigt jobbigt, Fick dock riktiga problem mot slutet av passet då vi skulle hoppa över brädan på ngt koreograferat sätt och jag inte hängde med ALLS. Suck. Men bättre, och kanske ännu bättre nästa gång? En bra träning fick jag dock.

Dessutom har vi båda blivit bra mkt bättre på Guitar Hero och vi arbetar på att avsluta vår första karriär. Kul, men rätt knepigt ibland.

Nu ska jag fixa mig o ta mig in till stan. Hoppas det går.

tisdag, februari 03, 2009

Försök två

HAr inte varit överväldigande produktiv idag. Lite tvätt och brödbak och sedan en ansökan... Måste bli bättre. Har iaf vissa jobb att söka. Igår gick dte mesta av dagen åt att fixa i hemmet med goda resultat. Snart ska jag till gymmet och försöka mig på Stepen ännu en gång. Önska mig lycka till!

måndag, februari 02, 2009

Förundran

Erkänner att jag tycker det är lite spännande med snön. Mest för att den känns ovan här. Och nog ska jag ut och fota lite mer. Man får ju passa på. Men dte är ändå underbart roligt att se folk röra sig i snön när dte är så tydligt att de är ovana och oförberedda men ändå tycker att dte är jättespännande (som små barn). Ingen tycks ha vinterskor och alla låter byxorna bli blöta i snön. Amatörer! (Påminner om när det snöade i Grekland och allt blev stillastående - fast på den tiden var jag inte heller imun mot snöns fötrollning.)

Snöbilder




Day OneDay Two
Söndags kvällMåndag morgon

Extreme Weather Event

Har är dte officellt snöoväder (tycker iofs det ser rätt sällt ut :)) och det är dubbelt så mkt snö ute nu som igår och det snöar än (ordentligt). Lokaltrafiken ligger nere (utom en tunnelbana o DLR:en), skolorna är stängda och Linus måste till jobbet (jag är idag oerhört öjd med min arbetslöshet).

söndag, februari 01, 2009

Ja, se det snöar

Tittar ut genom fönstretin i snöyran därute och ser ungdomar som rullar snögubbar. Snön ligger alltså rätt tjockt på marken. Mer snö än jag såg i julas i Sverige. Fint men lite konstigt.

Idag har jag simmat 50 längder och byggt om sängen så att man får plats med sänglådor därunder.

Fixa och festa

Solen skken lite igår så jag ville passa på med promenad. Då Linus hade ärenden på B&Q (typ en jätteSilvan) kombinerade vi detta och gcik från Gamla Greenwich till North Greenwich där affären ligger. Vi lyckades hitta mycket av det vi sökte och har nu material för att försöka höja vår säng och ÄNTLIGEN få plats med sänglådor under den. Vi sågade och sandade till bitarna igår och idag ska de målas och monteras. Pepparpeppar så fungerar det.

På kvällen var vi hembjudna till SIan. i hade mkt trevligt med trerätters middag, mkt att dricka och Guitar Hero Mästerskap. Kanske var det drickat som fick oss att göra det, men vi testade alla svårare nivåer under källen och Linus var grym. Och när man är trött och färdigspelad är man glad att kunna hoppa på en buss direkt hem precis utanför den besökta lägenheten.

Denna söndagmorgon har jag sovit länge igen och överväger att gå och simma. Har ont i halsen, men vore skänt att göra ngt. IOfs lockar även en promenad då sole behagar skina idag också.