lördag, april 12, 2008

Lugn lördag

Efter en grym GI-frukost (omelett med paprika, rödlök och babyspenat, hembakta frallor med filadelfiaost och kalkon, frukttallrik och mangolassi!) begav vi oss till CW. Vi behövde göra en del inköp inför Marathontittarfesten imorgon. Det blev tunga tygkassar att bära hem eftersom vi inte tog med vår förträffliga dramat. Fick även en tillräckligt stor ram inhandlad till min supersnygga affisch från V&A museum i vintras (blir kanske bild). Pustandes kom vi hem. Och sedan det har vi pysslat med att få upp konst på väggarna (äntligen). Nu spelar vi wii innan det är dags att gå på bio. Igen! Klagar inte.

fredag, april 11, 2008

Fiat Lux

Inte särskilt spännande, men ändå. EDM no 2.
Fiat Lux

Till Karin

Karin utmanade mig att berätta mer om mig själv vilket jag här gör enligt hennes formel på ett mycket ogenomtänkt och spontant sätt. :)

Jag är: lättrörd, kärleksfull, bestämd, lätt och lagom ordblind samt blir lätt överenthusiastisk.
Jag är inte: lågljödd, oengagerad eller tolerant.
Jag tycker om: att få vara med nära och kära, att läsa en bok, att lyckas skapa grejer och vara bäst (händer ibland!).
Jag tycker inte om: hintar, hänsyslöshet, idioti eller våld.
Jag vill ha: familj, en stimulerande vardag, ro i själen och alldeles för mycket prylar.
Jag vill inte ha: krav på mig, ledvärk, cykliska hormoniella rubbningar eller ett liv utan vänner och kärlek.
Jag har: äntligen börjat landa, kort tid kvar till fullgjord examen, fantastiska vänner och en underbar kärlek.
Jag har inte: några konkreta karriärplaner, den fysik jag skulle önska just nu eller cykelväg till skolan.

Småplock

Bestämde mig för att inte gå till biblan idag utan stanna hemm och fixa med diverse saker. Har lite att läsa hemma, behöver skriva lite saker och ordna lite praktiskt. Dessutom var det skönt att inte åka in idag. Kanske får jag till och med lite kreativitetstid över? I enlighet med denna mindre strukturerade dag försov vi oss så att Linus fick sticka till jobbet tan frukot (han äter där istället) för att hinna.

Igår var första kvällen på mitt "självständiga liv" här. Jag lämnade Linus hemma och träffade Sian. VI tog en drink (jag portvin) och pratade innan det var dags för film. Såg "Vanatage Point" och var underhållen. Aldrig uttråkad, men ngt stressad (den är intensiv). Schysst tittning. Älskar dessutom att de har studentrabatt på bion här. £5.50 är rätt schysst. Bäst var att jag kunde promenera till bion och sedan hem igen. Nästa gång tar jag kanske cykeln.

torsdag, april 10, 2008

EDM

Efter att ha läst ca tre timmar och ätit lunch däremmellan kände jag mig bara fasligt trött och oinspirerad. Och kall. Beslutade mig för att gå hem istället för att forcera det. Väl hemma passade jag på att göra ngt jag önskat länge, länge.

I februari hamnade jag under slösurfningsturer på diverse "öppna skissböcker"-bloggar (framför allt denna, men kolla även in detta.). Jag blev jätteinspirerad och ritsugen. Bl a köpte Linus pennor åt mig så att jag skulle kunna försöka utöva min kreativitet. Lite blev det av under semestern iaf... Men det var längesedan jag ritade "live" och pennorna krävde nya tekniker så jag är fortfarande mycket ute på hal is. Det var ett sidospår. Bland flera av de sidor jag hamnade på rubricerades bilder "EDM-challange no x". Det verkade vara någon slags ritutmaning. Varje nummer innebar att man skulle pröva på att rita ett visst objekt. Så småningom kom jag fram till avd EDM betyder, och blev lite sötsjuk, men då jag tycker idéen är bra så ska jag inte låta min äckelmaghet när det kommer till gulligheter förstöra. EDM står iaf för "Every Day Matters". Hittade tillslut en komplett lista på olika EDMs vilken jag sparade för framtida bruk. Och det är det jag gjort idag: min första EDM! Skulle vilja få en gjord i veckan iaf, men då jag lärt mig att måsten är dåliga på många sätt så kan det hända att det blir fler eller färre utan att jag tänker få dåligt samvete för det! Kommer, om jag inte skämms för mycket, att lägga upp dem på bloggen.

Så, voilà, min första utamning: Rita en sko!

EDM 1

onsdag, april 09, 2008

Hormoner

Efter en titt i almenackan fick jag bekräftat min extrema rördhet igår och idag. Gråten stockades bara av att läsa en skylt "in comemoration of" ngn som arbetat hårt. Och när jag läste en banal artikel i metro. Suck. Som om det inte räckte att vara väldigt lättrörd vanligtvis...

Har läst duktigt stora delar av dagen och är nöjd med det. Lyckas fantastiskt nog koncentrera mig på läsande på ett sätt jag inte kan minnas jag gjort undre hela tiden i Lund. Skitbra. Eftersom lunchen strulade idag igen... så orkade jag bara läsa till kvart över fem. Passade på att få lite motion och gick till Towern varifrån jag tog bussen. Ska försöka göra en vana av det.

London, Sweden

Solen skiner och jag skall alldeles strax till biblan. Känns bra!

Om nu bara flyttfirman kund lära sig att adressera ordenligt. Inte konstigt att faturan inte kom fram när adresseringen saknade både postadress och lägenhetsnummer SAMT påstod att London låg i Sweden... Om dte är någon som borde ha koll på adresen tycker man det skulle vara de som fyttade mina saker dit.

tisdag, april 08, 2008

GI-månad

Det senaste året plus har jag inte känt mig hälsosam. Jag har inte haft ro att sköta om mig, jag har inte haft ro att träna eller varit frisk nog och jag har varit sjukligt stressad. Därför befinner jag mig i min högsta viktklass någonsin (urk) och är inte i världens bästa fysiska tillstånd. För att hantera detta ska jag: begränsa stressen (mkt har hänt för att hjälpa här bl a flytten), se till att röra mig (promenader och cykelturer i första hand, än så länge) och äta ordentligt. I vintras köpte jag två böcker om GI, en teoribok (har annat men ville ha just denna - jag VET redan att GI fungerar på många nivåer) och en kokbok. Kokboken var lite speciell, nämligen ett slag enmånadsprogram, den heter GI-månaden. I den finns helt enkelt 4 veckors förplanerade menyer för frukost, lunch och middag. Vi bestämde oss för att följa den nu i april och jag möblerar visserligen om lite och gör inte ny lunch var dag utan flera satster av en men annars är det den som är vår bibel just nu. Detta var en av anledningarna till att jag inte kände för att bara handla lunch inne på biblan idag (kostnaden är den andra). Det mesta är riktigt gott (annat likgiltigt) och dagens lunch var smaskig och OERHÖRT mättande (fullkornstortilla fyllde med bön- och köttfärsblandning med paprika, soltorkade tomater och minifraiche samt med guacamole (hemgjord!)). Skriver nog mer om hur dte varit - iaf när månaden nått sitt slut.

Det blir inte alltid som man tänkt det

Med mina storslagna planer kom jag till biblioteket. Det började bra. Läste klart det avsnitt jag hade kvar i kapitlet från i fredags och läste (översiktligt) ett i en annan bok. Men så vid halvettiden... Mina pennor (alla) tog slut och min medhavda lunch visade sig vara frusen FORTFARANDE. Mindre imponerad insåg jag att det inte gick så jag kopierade ett kapitel som jag hade tänkt att läsa och packade ihop och stack hem istället (inte utan en sväng in på campusaffären där jag blev sugen på LSE-loggade prylar (ja, jag vet, jag GÅR inte där) och hittade mina pennor (jag MÅSTE ha pilot hi-tech 0,5 i svart och marint)). Väl hemma ställde jag mig att laga lunch i hungerdelerium vilken jag nu ätit mig proppmätt på. Störigt att jag inte sitter på bilan än, men efter undanplockning kan jag sätta mig och plugga. Det blir bra. Ändå. Trots att det inte var enligt plan.

The Model House Wife

Igår ägnade jag hela min dag åt hemmet. Jag veckohandlade, jag tvättade fyra tvättar och jag städade hela hemmet. Puh. Tradigt, men skönt att få gjort. Idag och resten av veckan är det studier som gäller. Jag ska alldeles strax gå till biblan. Och läsa! Och jag ser fram emot det!!! Mycket skönt. Nu på morgonen har jag dock hunnit med att leva upp lite grand till gårdagens standard. Jag har nämligen kokat en sats svarta bönor - några till veckans luncher, några att frysa in. Det ni! Och bokat tandläkartid. Lyckades få en under tiden jag är hemma en sväng (sådan tur). Men förfäras som alltid över priset. SEXHUNDRA KRONOR för kontroll och tandstensborttagning. Tur att jag går så sällan (fast ändå regelbundet) och att det aldrig brukar behöva gå längre än så (peppar peppar). Än lyser solen - får se om dte hålle ri sig till lunch. Då blir det eftermiddagspromenad.

söndag, april 06, 2008

Fackla

Here comes the torch
Vi tittade idag på när den olymiska facklan färdades igenom London idag. Det som var mest intressant var MÄNGDEN av poliser. Det var knappt man så facklan. Och när bytet skulle ske så omringades idrottarna av poliser nästan 4 personer i djup.

Till Primrose Hill

Vädret var så växlande när jag vaknade att vår promenad idé kändes tveksam. Därför fick Linus sovmorgon och jag fick för mig att baka bröd. Nybakt till frukost är aldrig dumt! Trots osäkerheten i väderleken beslöt vi oss för att chansa och påbörjade vår kanalpromenad som skulle ta oss till Primrose Hill och påhälsing os Chris, Adrian och Tim. Vi klarade oss till Angel, men då det efter vår tepaus på puben regnade iskallt titt som tätt och jag frös gav vi upp och tog bussen till Camden istället. Där letade vi mat innan vi gick vidare. Det blev ett trevligt Marockanskt ställe med INOMHUS servering i marknadsområdet. Mums för lamm tagine, hummus och mintte. Vi lyckades utan större problem ta oss upp till pågarna som bor i höghus strax ovanför Primrose Hill. De har fräschats upp så (iaf utomhus) att de är riktigt schyssta och läget var - underbart! Vi snackade och hade det trevligt innan vi tog en liten "kvällspromenix" till Primrose Hill parken där vi tittade ut över hela stan. Förtjusande!London weatherVi lyncades bjuda in oss på middag och efter kompletteringsköp lagade Adrian och Zoey pizza åt oss. Mumsich. När alla hade ätit blev det TP och det jättekul. Tyvärr hann vi inte spela klart (det var tätt mellan lget LinusochKristina och AdrainochZoey) för vi var tvugna att hinna med sista tåget hem. Tyvärr fick vi os en ofrivillig promenad från CW då DLR inte gick längre :( och då var jag förkylningskinkig. EN mycket lyckad dag. Trots vädret. Och nu snöar det. :'(