torsdag, augusti 28, 2008

Praktik!

Skickade som jag sagt, i våas, in min uppsatsplan samt CV till The British Institute for International and Comparative Law (fr o m nu BIICL). Trodde inte nämvärt på napp, och fick det inte heller, utan bara ett löfte om att ha kvar CV inför framtida möjligheter. Så jag förpassade det ur minnet och konscentrerade mig på exjobbet (mer eller mindre intensivt). Så plötsligt, förra veckan, fick jag ett meddelande om två projekt på institutet som de undrade om jag var intreserad av. Efter att ha pratat med uppsatshandledaren om eventuell förskjutning av exjobbet var jag så äntligen på möte med en av forskarna idag. Och jag fick det. Vanligtvis är praktiken minst tre månader, men detta är ett ovanligt projekt som passar in i mitt nuvarande arbete (måste nog bara förskjuta inlämningen en vecka). Dessutom handlar dte om implementering av EG-direktiv! Tänka sig att det jag är intresserad av kan vara av nytta för andra! Är mycket nöjd. Nu får vi bara se vad det blir av det andra projektet. Här kan man läsa specifikationen av min praktik. Mycket bra är det.

Dåligt humör

Igår hade jag ett utökande dåligt humör. Så är dte ibland. Man blir dok inte mer produktiv. Kände dock ett stort behov av at röra mig i kroppen. Nu är dte dags att hitta ett gym att avagregera mig på. Kanske inte skadar hälsa och form heller.

onsdag, augusti 27, 2008

Semesterbilder

Alla ligger inte uppe än, men en del, och det är här de alla kommer finnas så småningom.

Lingon

Det blir inte alltid som man tänkt det

Hade en lugn förmiddag då jag packade, fixade och ringde min handledare. Gick hem till Linus med min packning, och sedan åkte vi vidare till Arlanda där ifrån. Var redan incheckade, så alls som saknades var att lämna bagaget. Vi passade på att äta middag på MAX (innanför säkerhetskontrollen på inrikes) innan det var dags att gå till gaten. Flygningen var rätt smidig och vi läste och tog det lungt. Så var det strax dags för landning. Då får vi meddelandet att City är stängt av någon anledning och att vi kommer att få landa på Stansted istället. Men! Inte så kul. Väl landade får vi sitta rätt länge på flyget och invänta information (tex om vi kommer att få gå av där eller inte). Det fick vi och ngt slags transport utlovades. Vi hittade aldrig den som skulle hjälpa oss med det dock. Efter en lång väntan fick vi, genom att råka höra ngn, reda på var vårt bagage skulle komma. Fortfarande ingen transportinfo så vi hoppade på National Express till STratford. Hemma var vi ca halv nio. Vi hade räknat med att komma hem allra senast kl sju. Inte riktigt samma sak. Hungriga och trötta var vi, men hemma. DET var skönt som bara den. Borta bra men hemma bäst.

tisdag, augusti 26, 2008

Ärenden

Den sista heldagen i staden och landet gick åt till ärenden och några sista träffar. Lyckades få handlat de Svergieprovianter jag önskade och dessa ska nu packas ned. Lunchade med Lina, åt middag med föräldrarna och tillbringade kvällen med Micke (TV-spel, Planet Earth och ost!). En intensiv men lyckad dag. Nu ska det dock bli skönt att åka hem igen, även om jag känner lätt nervositet och stress över att ta tag i livet (exjobb och praktik igen). Först ska jag ta mig dit dock. Mañana. Nu: packa, ringa handledaren och fixa det sista. Hejsvejs Sthlm!

söndag, augusti 24, 2008

Grönan

Vi var effektivt snabba att ta oss till Djurgården, Linus, ALfred och jag. Vi väntade i solen vid vattnet på att Grönan skulle öpnnas och på familjen Maria. De blev tyvärr försenade av avstäng Djurgårdsbro, så första timmen fick vi fylla själva. Det blev lite åk (min Bläckfiskkupé, där jag satt själv, ville inte sluta snurra vid avslutet och jag var ordentligt yr när jag gick av, så pass att jag gick vngligt) och en mjukglass (mmm... lackrisströssel). Vi åkte med familjen Maria, åt mat och åktemer. Vädret var fantastiskt, och jag tror jag fått lite färg. Köerna var långa då det var MKT folk på plats. Det tog bort lite av tjusningen men vi hade ändå trevligt och roligt. Vid sex var Alfred nöjd och då åkte vi hem. Där vankades mkt god wok som Tomas tillagat och nu är jag hos föräldrarna igen. Imorgon har jag fullt upp. Sista dagen i stan. Trevligt att vara här, men vilsamt har dte inte varit.

Encore: Kräftor

Vi hade inte varit tillbaks länge i Älvsjö innan det var dags för mer kalas. Först kakor och tårta ue på verandan och sedan kräftor i stora lass innomhus. Åt för första gången signalkräftor, dvs svenska kräftor och tyckte dte var gott. Aiolin som jag hjälpt till mig var underbar och jag avnjöt den med flitigt insamlade stjärtar. Kan man bli annat än nöjd?

Framåt nio-tion gav vi oss vidar till Telefonplan där vi mötte upp med Magnus och Johanna. Drinkar och trevligt sällskap avrundades med husesyn och nybakt bröd. Vi var i säng vid två och fick oss en nattpromenad. Fast i omvänd ordning...

Skärgårdsvistelse

Trots pessimistiska aningar om vädret begav Linus och jag oss ut till Djurö för ett dygn i stuga. Bussen går typ hela vägen och tar inte särskilt lång tid. Iofs tar det ett slag om man tar fel buss och får gå de 5,3 km från Sollenkroka... Men då det bara regnade i några minuter, och sedan var sol resten av vägen så var dte bara trevligt. Vi gör inte om det dock!

FrälstaLunch på verandan följdes av avslappnning och sedan en tur ned till sjön. Då vi hörde ett oväder närma sig (åska och regn) så passade vi på att titta på TV och pussla ett slag. Vid sju var dte uppehåll igenoch fantastiskt vackert. Vi gick ned till havet och gick i skogen samt såg solnedgången över träden och vattnet. Såg även lite djur: mask, groda, rådjur och hare. Ja, och så mygg. Dem har jag att tacka för svullet knä. På vägen hem hade dimman börjat dra in och dte var riktigt trollskt. Speciellt över sjön dit vi drogs ännu en gång.

Vi hade köpt provianter på Konsum på slussen och till middag lyxade vi till med färskpotati, smörstekta kantareller och en fin köttbit med vitlökssmör. Mums. Vi varavade ned med en misslykad brasa, Frödinge blåbärspaj och Planet of the Apes (som jag inte tyckte var något vidare bra alls). Värre kan man ha det.

Vi återvände till staden nästa dag i solsken. Lite vemodigt, men det vankades ju kräftor!

Biokväll

Det blev en trevlig utflyk till Heron City för att se The Dark Knight. Micke hämtade mig och Linus och väl där mötte vi upp med Menneman och Ida. Lite MediaMarkt, en ordentlig måltid av kebab och sedan film. Filmen var bra på många sätt. Lite ofokuserad ibland. Lite stökiga actionscener. Men intressant och bra skådesspelare. Speciellt Heath ledger. Nolan lyckas verkligen föra fram en annan dimesnion av seriehjälten och hans motståndare.