söndag, augusti 24, 2008

Skärgårdsvistelse

Trots pessimistiska aningar om vädret begav Linus och jag oss ut till Djurö för ett dygn i stuga. Bussen går typ hela vägen och tar inte särskilt lång tid. Iofs tar det ett slag om man tar fel buss och får gå de 5,3 km från Sollenkroka... Men då det bara regnade i några minuter, och sedan var sol resten av vägen så var dte bara trevligt. Vi gör inte om det dock!

FrälstaLunch på verandan följdes av avslappnning och sedan en tur ned till sjön. Då vi hörde ett oväder närma sig (åska och regn) så passade vi på att titta på TV och pussla ett slag. Vid sju var dte uppehåll igenoch fantastiskt vackert. Vi gick ned till havet och gick i skogen samt såg solnedgången över träden och vattnet. Såg även lite djur: mask, groda, rådjur och hare. Ja, och så mygg. Dem har jag att tacka för svullet knä. På vägen hem hade dimman börjat dra in och dte var riktigt trollskt. Speciellt över sjön dit vi drogs ännu en gång.

Vi hade köpt provianter på Konsum på slussen och till middag lyxade vi till med färskpotati, smörstekta kantareller och en fin köttbit med vitlökssmör. Mums. Vi varavade ned med en misslykad brasa, Frödinge blåbärspaj och Planet of the Apes (som jag inte tyckte var något vidare bra alls). Värre kan man ha det.

Vi återvände till staden nästa dag i solsken. Lite vemodigt, men det vankades ju kräftor!

Inga kommentarer: