onsdag, augusti 25, 2010

Valångest

Vaknade för ngn timme sedan och har inte kunnat somna om. Tänkte jag kunde passa på att forska lite inför valet. Måste ju fatta ett beslut snart! Tyvärr har jag inte lyxen att vara partipolitiskt trogen och veta vad jag ska rösta på i förväg. Jag måste göra ett aktivt val varje gång. Missförstå mig rätt. Jag inser att även de som är 'trogna' ett parti måste tänka och omvärdera sin trohet och därmed välja, men jag tror man känner sig mindre vilsen under valtider iaf. Min ständiga svårighet är att få principiella ställningstagande (som jag ändå anser måste vara grunden för vart ens röst går) att gå ihop med vissa praktiska, konkreta politiska mål. Att dela grundsyn med ett parti eller en grupp partier betyder inte alltid att man drar samma praktiska slutsatser. Därav mitt dilemma. Det fins partier jag kan hålla med om i sakfrågor (iaf vissa) men som jag inte kan stödja pga deras grundläggande världsbild och visioner. De partier vars grundsyn jag sympatiserar och identifierar mig med blir ett svårsmält alternativ när jag upplever att de tagit vrickade beslut om rätt viktiga frågor. Hur får man det hela att gå ihop? Tycker inte att det är lättare av att de går ihop i 'koalitioner' i förväg heller. Man kan ju alltid ana vilka som kommer att samarbeta, och i praktiken röstar man på flera partier, men när de grupperar sig i förväg blir det svårare att ta avstånd. EN röst på ett parti känns mindre av en markering... Sist röstade jag på ett litet parti som inte hade en chans men stod för mina åsikter principiellt och praktiskt (i mkt). Det var tillfredsställande. Det är inte ett alternativ i år. Hur i hellsike ska jag göra? Och jag har mindre betänketid än er därhemma. Vallokalerna stänger tidigare här.

måndag, augusti 23, 2010

Förlossningsplan

Känner mig som en student igen. Har dukat fram diverse böcker och häften, datorn och en kopp te och skall sätta igång med att sammanfatta min tankar kring den kommande förlossningen - önskemål och ororsmoment. Har tid med barnmorskan på torsdag och vill kunna diskutera den med henne lite grand.

Le Weekend

Efter at ha störtsomnat i soffan på fredagen, vaknat vid åttatiden och gått upp en timme senare för att laga fattiga riddare t mig o maken (lyxfrukost) var det dags att ta tag i bestyr. Vi hade en del som behövde fraktas till Northumberland Wharf (vår stora sopstation) och sedan var det dags för en tur på CW. För ovanlighetens skull. Skulle inhandla diverse salvor och hygeneartiklar på boots med kuponger (förbereder dagen D för fullt), men det blev inte av då även den stora var utlänsad. Lunch var sedan en nödvändighet, denna dag fick det bli LEON som är serverar förbaskat god mat (och bra mat!) och har riktigtriktigt trevlig personal. Blev en sötpotatisfallafelwrap för mig samt en lemon, mint and ginger quencher. Mums. Robert Dyas besöktes för att kolla LED lampor till hall och badrum (nattrutienerna kommer att se lite annorlunda ut och vi vill a) a bli mer klarvakna än nödvändigt b) inte ramla i hallen med det vi bär på). En okynnestur in på GAP resulterade i två babytröjor på rea (mjukaste, lenaste kläderna - men hu! för ordinarie pris). Avslutningsvis tog vi en tur på Tesco för att inhandla allt som saknades till på söndagen. Skadade inte heller att de sålde Ben & Jerry's till halva priset. Med ett antal matkassar i högsta hugg var det bara att bege sig hemåt. Eftermiddagen/kvällen ägnades åt vila, ihopsättning av barnsäng (jäklar vad det känns verkligt helt plötsligt!), matlagning (cannelloni med ricotta, spenat och valnötter), filmen Memento (som var riktigt bra - respekt åt herr Nolan) samt B&J naturligtvis.

Söndagen fick först ägnas åt att fixa här i hemmet och förbereda för gästerna - det var nämligen dags för den 'årliga' kräftskivan. Mums! Alltså städade vi (vad rent det kan bli), lagade mat (dvs två gånger potatisgratäng) och dukade/pyntade. Som alltid var det jättetrevligt och kräftorna gick åt (nästa år får det nog bli TRE paket, inte bara två). Började med instruktion i 'Huru man äter Kräftor' (sug på undersidan, sugpå gälarna, mumsa i din kräftsmöret etc.). Hemmagjord snaps avnjöts av sällskapet (hallon & mynta samt chili som hade blivit liiiite i strakaste laget förstod jag på reaktionerna) och jag insåg att det var min första snapsfria kräftskiva på vääääldigt länge. Vi åt, vi umgicks, vi fnissade och hade det bra. Maten följdes av den tradionsenliga efterätten: gino på jordgubbar med vaniljglass. Så småningom var det dock dags att avsluta då alla (utom jag!) hade arbete dagen därpå. Tur vi började redan vid två. :) Vi fick även rätt bra ordning i hemmet under kvällen så allt som återstod imorse var att tömma och fylla diskmaskinen en gång samt att handdiska snappsglas & champagneglas. Helt OK.