fredag, maj 08, 2009

Grå hår

Kom härom dagen att tänka på att de där gråa håren väl borde börja komma snart. Har inte riktigt orkat kolla manen, så de kasnke redan är där, men när jag skulle plocka ögonbrynen lite grand (har en monobrow till viss del) hittade jag ett helt vitt hårstrå. I ögonbrynet. :) Ngnstans ska det ju börja.

torsdag, maj 07, 2009

Papperlöst samhälle

" Skulle skriva ett inlägg där jag beklagade mig över arbetsplatser som kräver in ansökningar (på LÅNGA blanketter) på papper via vanlig post. Känns onödigt både på miljön och på min plånbok. När jag väl hade fixat med en sådan ansökning skickade jag ett mejl då jag upptäckt att informationen om hur ansökningen skulle in varierade. Svar: alla ansökningar kan skickas per epost. SUUUURT. Fast bra ändå. Alltså inte mycket till inlägg från min sida.

onsdag, maj 06, 2009

The British Library

Mäker att frekvensen och kvaliten av mina inlägg försämrats rejält på sistone. Jag kan inte annat än skylla på arbetet. Är där mest hela dagen och har sedan annat att göra hemma. Men förhoppningsvis blir det bättre allt eftersom jag vänjer mig vid detta liv. Tillsvidare får ni (lilla skara) stå ut.

Sitter i en av läsesalarna på the British Library. Här är riktigt fin och min stol är narare än fotölj iklädd mörkgrönt läder (ev. imitation). Mycket behagligare miljö än UCL:s sunkbibla, fats lite fustrerande då man är rejält begränsad i vad man får föra med sig in (inget vatten elelr lepsyl har jag och endast blyertspennor får användas och kameror är förbjudna så inga bildbevis). Men internetanslutning har jag iaf (även om jag inte får logga in på mitt arbetsskrivbord tyvärr). Har lyckats få lite gjort trots att stora delar va morgonen ägnades åt att registrera mig (har ännu ett bibliotekskort nu - har blivit samlare; hittills har jag (haft) kort på LSE, School of Advanced Legal Studies, UCL & British Library) och att slåss med systemet som var nere och hindrade mig från att beställa den litteratr jag behövde. Men allt löstes till slut och jag har att göra även om jag får återkomma på fredag då vissa saker måste hämtas ned från Yorkshire. Lunch ute på innergården i solen (och vinden!) var trevligt och nu kämpar jag med post-lunch koman som hotar.

Ikväll ska vi försöka anmäla oss hos "vårdcentralen" - håll tummarna.

tisdag, maj 05, 2009

Herr Bentham

Fick irriterande nog bege mig till biblioteket idag då jag hade slut på böcker o artiklar på kontoret att läsa (och hade tyvärr inte med datorn så blev isolerad i min exil). Det hela var rätt osmidigt då det är rent omöjligt att hitta i huvudbyggnaden/erna på UCL OCH att mitt namn fortfarande var fel i systemet så jag fick söka mig från ett bibliotek till ett annat för att fixa detta. På vägen stötte jag på ett skåp i vilket Jeremy Benthams skellet (iklätt hans kläder och med ett vaxhuvud) huserar. Det var spännande. Efter lunch fick jag slita för att hålla mig vaken i det ngt unkna biblioteket. Saknade min tekopp och mitt internet och var väldigt tacksam då jag kunde gå för dagen (och köra pilates). Imorgon följer datorn med. DÅ är det dags att hänga på British Library.

söndag, maj 03, 2009

Cyckel

Igår var vi och köpte cyckel åt Linus. De har en bicycle-scheme på jobbet som gör dte mkt billigare och nu har vi en helt ny cyckel på balkongen samt diverse tillehör så vi kan cyckla tillsammans och var och en för sig. Schysst. Vi var på en rätt bra butik i Greenwich och fick ta oss hem gående (iaf jag) en promenad min fot hade klarat sig utan visade sig i efterhand. Menmen.

Till kvällen hade vi glädjande nog umgänge med Adrian och Zoë. Först lite dricka på Primrose Hill, sedan en rejäl middag på en italiensk krog i Camden (enorma och goda pizzor) och abslutningsvis ett parti Ticket to Ride (och OM jag förlorade) med lite whiskey till. Mums. Vi han t o m med tunnelbanan hela vägen hem! Vilket alltid är schysst. Idag ska vi kolla kostymer åt Linus.