lördag, september 22, 2007

Falsterbo by the sea

Dte blev en riktigt fin höstdag idag med sol och friskhet men ändå rätt varm. Vi hade pratat om en utflykt, men jag var först avvaakande pga ryggen o så. Men ebslöt mig för att jag mådde lite bättre och att det kunne vara bra att komma ut o röra sig lite, bara jag var försiktig. Och med tanke på att vi gått på stranden i Falsterbo, tittat på kyrkan, hittat en geocache och ätit mjukglass i solen vid hamnen så hade jag nog i sig rätt. Dock känner jag mig helt matt och ryggen är inte helt med. Ska därför ta och vila lite. Kanske somnar jag tom.

fredag, september 21, 2007

Glädje i misären

Hälsan är dte inte bättre i men det ska jag inte gå in på utan jag ska berätta om något trevligt som hände idag. Jag stod i kön till recpetionen i skolan för att boka ett grupprum när det blev min tur. Jag hade inte vänt mig om, mot disken ns, när jag hörde "Hej Kristina!" till min stora överaskning. Jag såg på den som sagt det, som stod bakom disken, och tänkte "Var fan känner jag honom ifrån?". Det bästa jag kunde säga var - "Hur är det?". Då berättade han att han hjälpt mig flera gånger förut och kommer ihåg mitt namn, bl a eftersom jag har ett ovanligt efternamn. Och för att jag brukar vara trevlig. Och vet ni vad. Det gjorde mig jätteglad. Jag vil inte gå omkring och varahuritigglad hela tiden. Men jag känner stolthet och nöje i att vara ihågkommen som en positiv upplevelse. Så glad och ryggontande gick jag därifrån mot bussen hem och köpte en mjukglass (cookies and cream) på vägen. Bästa lunchen.

torsdag, september 20, 2007

Halleluja

Så har den kommit! Min kära, kära dator. Den finaste Macen i hela världen. Snygg, smidig, liten och men massor av roligheter. Hade tänkt försöka plugga, men det blev inte så mycket med det. Hur kan man plugga när man har en sådan rolig leksak?!? Jag har installerat program och testat det som finns på. Jag har troubleshootat och lärt känna den. Jag kan nog hålla på ett slag till. Titta vad jag gjort i Photo booth!
Sedan det där med hälsan... Det är det sådär med. Har inte fått några besked, men ryggen gör fortfarande skitont. Tack och lov har jag inte märkt av kramp idag iaf. Borrelia har lagts upp som teori - vi får se vad Sofia säger när hon inspekterat min skalp. Annars är det ett rent mysterium. Har telefontid bokad med min läkare på tisdag. Vi får se. Men tydligen var där ngt konstigt med proverna vis-à-vis reumatism. Så det ska utforskas vidare. Jippi.

onsdag, september 19, 2007

Obestämt

Kom nyss hem från vårdcentralen. Jag berättade om min mängder av problem (det är eg inte att de är så hårda i sig, var och en, utan att de gemensamt är bra oroande). Doktorn kollade blodtryck, hjärta, körtlar, hals men hittade inget intressant. Sedan fick jag göra blodprov som ska testas liksom ksseprov. Vi får se om jag får ngt besked. Vill inte vara sjuk, men vill inte heller må kasst utan att dte finns ngt att göra åt dte. Dilemma.

Eftersom jag känner mig kass beslöt jag mig även för att inte gå på presenationen. Jag hade förberett för att det skulle kunna ske. Och vi är fyra i gruppen. Så det får väl vara ok. Ryggen gör skitont. Missade leveranmsen av Macen (var på VC) så ingen kan iaf säga att det var därför jag inte dök upp.

tisdag, september 18, 2007

Projektarbetet från helvetet

Så skulle vi få ihop projektet som vi i grupp skulla arbetat med och till vilken min del inte blivit särskilt lyckad (se tidigare inlägg). Det gick käpprätt åt helvete. Gruppen gör inget för varandra. Vi bara famlar i mörkret. Har aldrig känt mig så borttappad i ett skolarbete. Dessutom har vi haft tekiska missöden i form av försvunna Power point presentationer (och oj blev den vi gjorde hemsk o ful tillslut). Promemorian suger också hårt - på alla sätt och vis. Att prata om det i 15 min framför klassen kommer att bli ren tortyr. Det är nästan så att jag hoppas att jag är sjuk imorgon för fan vad kassa vi kommer att vara. Hatar grupparbete, hatar projekt som inte leder någon vart, och hatar annat som jag inte pallar ta upp just nu. Hoppas att nästa blir bättre...

Något är fel

Min kropp är paj just nu. Den saken är säker. Listan på ontheter och obehag bara växer. Först har jag haft ledvärk sedan något år tillbaka som i början bara var i fingara och tår men som har spridit sig till handen, underarmen och nu senast armbågen. Sedan fick jag mycket torr skalp - Sofias diagnos att det påminner om psoriasis. I slutet av sommaren, då jag återvände till Sverige, råkade jag ut för yrsel - det kändes som om jag var ombord på en liten båt hela tiden och mina rörelser kändes mycket större än vad de var. För någon vecka sedan kom det lite halsont. I lördags krampade mina tår, vilket de fortsatt att göra då och då, senast idag såpass att det gjorde JÄTTEONT i iaf fem minuter. Samtidigt började jga få ont i ryggen - och den värken har bara blicit värre. Summan av kardemumman: jag behöver gå till läkaren och det illa kvickt. Dte är för mycket som inte stämmer. SÅ imorgon bitti får det bli vårdcentralen. Hoppas bara inte jag borde gått tidigare.

måndag, september 17, 2007

Trögt

På onsdag ska vi (min grupp) presentera ett litet project om religiösa rötter för domstol och domare. Det kunde låte enkelt. Men se, det var det inte. A) Det material vi fick som skall stå till grund för arbetet är svårapplicerbar - den känns endast ytligt relevant - vilket gjort oss förvirrade och försvårta vårt arbete. B) När vi väl bestämt ämnespunkter att ta upp, och fördelat dem imellan oss visar det sig, under dagen, att jag knappt hittar ngt material alls om detta. Förtvivlat läser jag och läser jag, letar och letar och far till sist tom in till biblioteket knappt en timme före stägningsdags (kl 20). Till slut hittar jag detta som får mig att känna att mitt misslyckande beror mindre på min inkompetens och dumhet än på otur. Det hjälper iaf lite.
Yet little has been written on the realtionship of Protestantism... to the development of legal institutions in the West. The fact that fundamental changes were introduced into European legal systems ...by people...strongly influenced by Lutheranism is usually mentioned in the professional literature only in passing, if at all.
Religious Foundations of Law in the West: An Historical Perspective, by Harold J. Berman
Journal of Law and Religion © 1983 Journal of Law and Religion, Inc.

Min välmotiverade rädsla

I lördags blev jag allmänt hånad för att jag är skraj för Velicoraptorer. Hey! Om de fortfarande funnits skulle jag knappast vara ensam om det. Och det är jag inte heller!
Förutom denna klokhet kan man följa många roliga och nördiga tecknade inlägg på xkcd.

söndag, september 16, 2007

MacBook &co

Så var det gjort. Läskigt! Men fruktansvärt roligt. Jag har beställt en ny dator. Och dte blev som sagt en MacBook. Som jag velat länge. Och det är ett genomtänkt och välövervägt köp dessutom. Heja mig. Dessutom köper jag ett plommonfärgat datorfodral. Hihi. Men nu MÅSTE jag plugga.

Trinny o Susannah strike again!

Så var det dags för ännu en omgång garderobsrensning/omstyling. Jag och Sofia var hos Ann-Sofi och tittade igenom hennes garderob med mycket fina kläder. Dte var roligt, trevligt och jag tror även produktivt. Vi blev även snällt bjudna på smaskig äppelkaka och fick generöst enmango och ett presentkort på Panduro som tack. Värsta lyxen att bli belönad för att ha kul.

Efteråt åkte vi till Linda där vi hade myskväll med Senior Staff. Vi åt kikärtsgryta, drack drinkar, tog en svängom på Kulturnatten och pratade som mest. Härligt att se alla igen. Och pratas vid. Men oj var vi gamlingtrötta redan strax efter midnatt! Tur att Taxi Alex finns. :)