fredag, april 04, 2008

Londonbrud

Känner mig nöj med min dag. Trots avsaknad av röst imorse och allmän krasslighet så fick jag mycket gjort och har fått Londonupplevelser. Kom iväg senare än jag önskat, men väl framme fick jag en del gjort på datorn. Träffade Linus för lunch kl 13 vid St Paul's Cathedral och jag kan säga att det kändes läckert att gå förbi Royal Courts of Justice (där MASSOR av journalister var samlade) längst med Fleet Street där jag hela tiden såg den mäktiga katedralkupolen i bakgrunden. Solen sken och det var mycket behagligt att sitta utomhus och äta lunch. Väl tillbaks på biblan läste jag i princip non-stop till kl sex. Så nu är jag mer insatt i Engelsk statsrätt. Sedsn gick jag tillbaks till St Paul's för att träffa Linus (igen) och så promenerade vi hem till Limehouse via en potentiell cykelväg till Linus jobb. Nu har vi ätit och dricker portvin framför TV:n.


Visa större karta

torsdag, april 03, 2008

LSE

I höstas lyckades jag skaffa mig besökartillgång till biblioteket på London School of Economics. Detta kort är en av förutsättningarna för att jag skall kunna arbeta härifrån, så det känns skönt. Idag har jag tagit ett första trevande steg i exjobbet genom att åka dit, orientera mig, hitta lite böcker som kan vara bra som introduktionslektyr och faktikst läsa lite. Kändes skönt att komma igång. Till och med lite roligt. Men arbetet känns fortfarande mycket stort och ogenomförligt. Blir nog bättre efter handledningen och varefter jag läser mer. Nu måste jag bara komma på om jag skall läsa enbart (går fortare och känns lättare) eller anteckna samtidigt (då finns info och "referens"). Isch. Tog bussen dit och till baka mest för att den går direkt och är billigare. Tyvärr tog den en timme (ska ta 23 min men trefiken inne i stan var grym - borde kanske hoppat av och gått). JAg kommer nog att fortsätta med bussen dock eftersom DLR+Tube, byten och folk är en fruktansvärd stressfaktor. Snabbare visserligen, men en timmes lugn och läsning (ggr två) kanske är värt det... Får se. Kände mig iaf som äkta Londonbo när jag åkte dubbeldäckare för att ta mig till skolan (typ), speciellt när man åkte förbi turistbussarna. Jag pallade inte hur länge som helst på biblan dock: man ska vara försiktig i starten och min förkylning är fortfarande besvärande (host och snörvel). Ska nog åka tillbaks imorgon och fortsätta läsa. Gick ju smidigt att äta medhavd lunch (finns sittplaster innomhus och utomhus för det).

onsdag, april 02, 2008

Den eviga staden

Jag har inte bara bokat en Sverigeresa utan även en till Rom! Lovisa och jag lekte med tanken om att jag skulle komma på besök under den tid hon är där på kurs och nu har jag äntligen slagit slag i saken. Det blir en mini-weekend boende nära Vatikanen. Några dagar får jag ta hand om mig själv mer (klarar jag) medan Lovisa är på kurs, resten av tiden ska hon ägna åt mig! Ska bli jättekul! Åker på eftermiddagen den 15 maj och återvänder på kvällen den 19. ROLIGT!

Exjobb och Lund

Har på allvar funderat att vänta med att börja med exjobbet till i höst och jobba istället, men har nu bestämt mig för att ge exjobbet en chans. Kontaktade därför min handledare i början av veckan om min uppsatsidée och för att boka in möte. Idén fick allmänt godkänt (det finns mycket kvar att diskutera kring den dock) och mötet blir om två veckor. Därför har jag också bokat in en Lundaresa med mina bästa SAS-kuponger. Flyger från och till London CIty Airport och behöver bara lägga ut några hundra kronor. Och har då kvar två till kuponger som kan finansiera två liknande resor till. Kommer alltså att vara i Lund 15-22 april och ska ägna tiden åt biblioteket, handledning och vännerna! Så roligt!

Måndagslyx

Glömde att skriva häromdagen om måndagen. Matt skcikade ett mejl om att vore det inte trevligt med ett glas på vår (Linus och min iaf) lokala gastropub. Jodå. Så vi möttes upp, Linus, James, Matt, Gloria och jag och drack några glas (jag världens godaste ginger ale!) vid floden (fast inne på verandan). Spontant bestämde sig Linus för att det var värt att kolla om de hade ett bord ledigt - och de hade det. Så det blev födelsedagsmiddag nr två! Mycket trevligt och gott. Åt kycklinglever till förrätt (mums), "white lamb casserole" med primörer till huvudrätt och så delade jag och Linus en sticky toffee pudding till efterrätt. Mycket nöjde med det var jag. Trevligt att fylla år...

tisdag, april 01, 2008

Cykelflicka

Har nu cyklat för andra gången i denn stad där vänstertrafiken gör det hela rätt läskigt. Behövde komplettera matinköpen från förmiddagen (dinkelmjöl har ASDA inte) och hade sett (på internet) att det finns på Waitrose. Eftersom jag sist cyklade till Waitrose i Canary Wharf och inte kände mig så... inspirerad av den cykelvägen så valde jag att ta mig till en som ligger ett ca en halv km längre bort, in mot stan, i St Katherine's Dock. Man kan cykla längst med en liten kanal, genom en park och längst med Themsen nästan hela vägen. Mycket mycket trevligare. Och säkrare. Dessutom var butiken trevligare (färre människor, mer ordning). Så det kan jag göra om. Det tog ca 15 min - helt ok tycker jag.


Visa större karta

söndag, mars 30, 2008

Fint firad

IMG_0275
Så har man firat födelsedag. Trots att den bara är 23h lång. Dumma sommartid."Väktes" med frukost på sängen av min älskling: mumspanini, cappuchino och pain au chocolat från delit nedan. Samt söndagstidningen! Efter lugn frukost tog vi oss ut på långpromenad; vi gick ifrån Limehouse (hemma), via Towern till London Eye. IMG_0281Egentiligen hade vi tänkt gå och besöka akvariet vid Westminster Bridge, men vädret var så fint och kön så lång att vi bara fortsatte gå vidare via Whitehall, Trafalgar Square, St James' Park och Green Park till tunnelbanan hem. En snabb andningspaus och koll med fok innan vi mötte upp James och gick til Belgos, en belgisk restaurang, i Covent Garden. Vi åt div charcuterier, jag Moules Frittes och avslutade med chokladcheesecake. Mkt, mkt nöjd. Trevligt och avslappnat. Nu börjar dagen lida mot sitt slut, men jag kan konstatera att det var en bra start på mitt 30:e år i livet.

30 om ett år

Så fyller man år igen! Tänka sig. Grattis mig. :)