lördag, januari 23, 2010

Belgisk Choklad

Under min Luxembourgtid fick jag två favoritchoklader av märket Côte d'Or. Har sällan fått smaka på dem sedan jag flyttade (med undantag från när Gisela givit snälla julklappar eller när jag var på besök vid ett tillfälle). Så när James & Sarah for till Belgien kunde jag inte låta bli att tigga till mig mina favoriter och idag fick jag dem. Fan vad smakigt det var. Mums! SÅ om ni är i Benelux kan jag bara rekomendera en tur in på butiken för att köpa mörchoklad med hasselnötter och Chocotoff (kolor i mörk choklad).

Kristina Klättermus

Idag har vi varit på tre timmars nybörjarkurs i klättring (på vägg). Imorgon har vi tre timmar till och med tanke på hur matta mina armar och ben är just nu, vette fåglarna hur det ska gå till. Kursen var schysst, mend uppvärmning av kropp och test avatt klättra, inlärning av hur man knyter knutar och fäster sig i repen, uppklättring med hjälp/skydd av rep (och behov av att lita på en främling som håller ens liv i sina händer) på hanterlig vägg och jäkligt svår vägg. Kan inte påstå att det gick lysande. Är rätt kass. Förutom på knutarna o så. Men rätt häftigt och gillar att det faktikt är rätt varierande. Klättrade upp tre gånger för en ca 8m-vägg, på samma ställe, men det kändes inte det minsta repeitivt. Dock var dte rätt utmattande. Hoppas jag orkar imorgon...

Det var rätt skönt att gå hem vid halv fyra och känna att man jort massor under dagen redan. Hemma hann vi med en hel del och kunde vila lite: tvätta, strka, avfrosta och städa frysen, laga mat... Till middagen tittade vi på Linus julklapp, DVD av Eddie Izzards turné Stripped. En hel del av materialet fick uppleva live i våras på the Pleasance, men oj vad jag skrattade. Älskar skämten, älskar mimiken.

Gamla minnen

I fredags var jag inne på CU igen och stora delar av dagen ägnades åt att diskuttera och arbeta med riktlinjerna jag höll på med i juni 2009. Inte helt lätt att bidra till diskussiner när man ska minnas ngt man sysslade med för mer än ett halvår sedan och sedan dess inte pysslat med... Men det gick ok. Rätt underligt att vara tillbaks, om än trevligt.

Stack lite tidigare för att hinna in på Office och kolla jobbarskor (inget napp) och på FCUK för att prova en fin röd kjol jag hittat på nätet, men som inte visade sig vara lika fin IRL (pennkjolar skall vara drygt knälånga, inte sluta mitt på överbenet). Ekonomiskt sät en bra shoppingrunda. Försökte sedan hitta ett smidigt & snabbt sätt att ta mg till Linus (dte gick sådär). Vi möttes upp och tog tåget hem tillsammans. Hade egentligen planerat mat för kvällen, men då inget var planerat för lördagen beslutade jag en liten rokad: kinamat istället. Namnam. Tyvärr lyckades jag spilla halva ankan med annanas & ingefära på mattan. Som tur var lyckades jag rädda det mesta...

onsdag, januari 20, 2010

Exlibris

I julklapp fick jag av Linus att han skulle fixa en stämpel av en exlibris som jag fick designa själv. Har hållit på lite idag och behöver lite feedback. Ni kan hitta några skisser här, färgerna är inte viktiga, dte råkade bara bli så när jag skissade.

Jobb & Bio

Gjorde min första dag tillbaks på Constitution Unit. Det var schysst. Skönt att göra ngt stimulerande, och kommer inte ifrån att jag jobbar bättre utanför mitt egna hem. Iaf mer koncentrerat. Var även skönt att allt var så bekant. Visserligen var där nya praktikanter, men annars är det sig likt. Jag vet vad som gäller och jag behövde inte orientera mig. Jätteskönt.

Åkte hem via Moorgate för att kolla lite kläder. Jag köpte en klänning/tunika som jag kollat in & provat tidigare (svart & vitrandig) samt försökte inhandla en skjorta åt Linus men blev osäker på färg & mönster och hade inte mobilen med mig så det fick vara.

Efter middag tillsammans hemma begav vi oss till biografen. Vi så Sherlock Holmesfilmen av Guy Richie. Den hade sina svagehter, men allt som allt tyckte jag den var underhållande, spännande och snygg. Vilket är rätt bra. Blev även sugen på att läsa lite Holmesböcker; har aldrig läst några, men ndrar om jag inte skulle uppskatta dem.

Idag har jag hemmadag (ons- & torsdagar) och ska söka jobb, fixa med lite restuppgifter, kanske rita lite och definitivt tvätta.

söndag, januari 17, 2010

Sköna Söndag

En lugn morgon med frukost framför Mad Men var en bra start på dagen. Vi fortsatte den med en snabbtur till Canary Wharf där jag provade en kort klänning. Vi tittade in på Pinkrean i stan, åt KFC-lunch utomhus och begav oss sedan norrut. Höjdpunkten på dagen fljde så, det blev spel & mat hos Zoë och Adrian. Vi spelade ett nytt spel, Carcassone, som var riktigt schysst. Enkelt, men spännande, många variationer och båe tur & skiklighet. Rekommenderas. Vi fick smaskig curry vilket följdes av italiensk kaka med vaniljglass. Hur bra som helst.

Lugn Lördag

Hade egentligen tänkt vi skulle gå på bio, men då det öste ner regn struntade vi det. Istället blev det en väldigt lat dag. Fast lite huslig. Linus bakade källarfranskor och jag lagade långkokssoppa. Mums!