lördag, november 03, 2007

Louisiana

Vi var på utfkykt idag och dte var underbart. Denna blåsiga men soliga och vackra höstdag for vi, via Helsingborg/helsingör till Louisiana och var kulturella. På båten lekte vi "se hur mycket du kan luta dig medans vinden håller dig uppe". Efter en lunch på trappan med utsikt av sundet och med solen i ansiktet på Louisiana så såg vi på Richard Avedon utställ-
ningen. Och den gillade jag skarpt. Det var många spännande bilder och jag blev riktigt berörd vid flera tillfällen. T ex fanns det bilder på Marelyn Monroe när hon inte försöker leva upp till sin ikonstatus, med modfälda Duke and duchess of Windsor och en bild av en sammanbiten kvinna med en tidning i handen vilken man kan uttyda "President Dead" på om man är observant och är säker på vad bilden föreställer när man läser att den togs 22 november 1963. Tyvärr fanns inga affischer eller vykort utan bara dyra fotoböcker så det får vara för den här gången. En kaffepaus var därpå ett måste även om kaffet och servicen knappast är att rekommendera på cafét. Dessutom är dte intressant att den färskpressade apelsinjosen kom direkt ur en försluten flaska... Efter det dök vi även in i en arkitekturutställning som var intressant men vi var lite för trötta för att uppskatta och vi började i fel ände.

Som bestämt åkte vi sedan vidare till Köpenhamn och gick av vid Norreport. Det var en riktigt bra idé eftersom vi där hittaden "Baron von Dyn" där vi åt köttfondue och hade det mycket trevligt. När vi väl ätit och pratat massor tog vi en promenad genom staden bort till Hovedbanegarden för att åka hem. Gudarna var goda och det gick ett direkttåg. En väl använd lördag.

fredag, november 02, 2007

Smakråd

Jag har handlat på HM via katalog och står nu i valet och kvalet ang om jag ska returnera vissa saker. Skjortan defenitivt, linnet antagligen. Men jeasen? Jag har velat ha ett par baggyjeans länge. De hä är sköna. Rätt sorts stuk. Men hur sitter de - med tanke på att de faktikst ska sitta avslappnat? Hjälp! Tänkte ha dem imorgon - om jag ska behålla dem alltså.