lördag, april 14, 2007

Misslyckad

Efter att ha shoppat lite på nova med sofia skulle vi färga mitt hår för att försöka återställa det till dess ursrungsfärg. Det gick helt åt fanders. Just nu är jag rätt så röd/orangehårig. Det är iofs bättre än för några timmar sedan då jag hade en halo av ljust oranget hår och ljust, osyndligt hår ca 1 cm vid skalpen. Då var jag ett ufo o fick ha strålningsschalett på AG:s. Nu ska jag fixa mig inför kvällens sittning. Kan känner mig sådär optimistisk om att se ok ut.

fredag, april 13, 2007

Rock 'n' roll!

Kvällen jag trodde skulle bli en en degkväll har helt plötsligt fått fart! Har börjat rensa ut min garderob och till det diggar jag Dity Dancing och snart Madonnas "Immaculate Collection" och dricker smaskens portvin. Känner mig på överaskande gott humör.

Våren är här!

Det måste man väl ändå få säga när träden står i blom, himeln är blå och jag kunnat ligga ute i solen och läsa/sova i en och en halv timme? Helt enkelt ljuvligt. Lite värre gick det mina planer att träna. Jag kom till friskis och stod i kön till kassan då jag fick höra att mitt pass blivit inställt. I vanliga fall kanske jag kunnat ta ett alternativpass, men eftersom jag skulle på Ki Balans hade jag inga träningsskor (barfotagympa!) och linnebyxor istället för gympabyxor. Så jag cyklade hem igen. Det får bli lite bloggande istället - är inte helt synkad på den engelska versionen än. Glad Vår till er alla (2-3 personer som läser min blogg :))!

tisdag, april 10, 2007

Påskhelgen

Jag åkte till London redan på onsdag kväll och såg fram emot fem dagar och nätter i den Engelska huvudstaden. Fortfarande trött efter min sjukdomstid sov jag hela vägen och hoppas att jag inte drägglade på de som satt bredvid.

Skärtorsdagen ägnades i första hand åt att handla mat och andra förnödenheter inför helgen. Jag var både på ASDA och Waitrose och var mindre pigg efter det. I Canary Wharf provade jag GAP:s nya "boy fit" byxor som jag tyckte var snygga men de såg mest för små ut på mig. SVårt med överstora looken när byxorna är för korta... Al,lt gick åt pipan på Waitrose där jag skulle köpa påskägg och det blev el så jag fick ställa mig i customer service kön för att byta varor. Folk var lite som vilda djur och hyllorna med påskägg tömdes i ett nafs. Svettig och slut tog jag tåget hem och somnade. På kvällen var vi på grillfest hos Matt och James. Det var mycket trevligt och vi åt och drack gott. Vi satt t o m utomhus till typ kl 22. Jag var fortfarande trött så jag gick hem lite tidgare än de andra och var nöjd med det.

Långfredag gick åt till att hjälpa Sian flytta. Hon har köpt en lägenhet på Isle of Dogs som vi skulle asta in saker i. Vi bar och bar och var väldigt effektiva. Efteråt tog vi ett glas på lokala puben (The Gun, där Lord Nelson och Lady Hammilton brukade träffas) för att sedan bli bjudna på Crispy Duck Pancakes nära Limehouse. Jag åt massor, men mest hällde jag i mig tre glas sprite.

Påskafton var det dags för påskalamm, Tore Wretman Style. Jag gick upp rätt tidigt och bakade nötpaj, gjorde hummos, fixade marinad och kyckling till dagen efter. Efter en mumsig frukost (Linus specialbagels) fortsatte matlagningen. Lammstek med färska örter och vitlök bräserad i rödvin på en bädd av fänkål, lök, palsernacka och morot fräst i bacon svål till vilken serverades morots- och potatiskaka, pytt på ostronskivling, bacon och palsternacka samt skysås med massor av smör. SMASKENS! Jag var iaf nöjd. Vi satt vid balkongen med fina påsktulpaner och avnjöt denna middag. EFter maten tog vi en långprommenad längst med Isle of Dogs sydvästra kant. Bara tröja och knästrumpor till klänningen var det underbart att komma ut, se sole på väg nedåt och få friskluft och lite motion innan efterrätten.

Påskdagen var vi väldans aktiva med en prommenad på ca 3 timmar längst med Regent's Canal från Limehouse. Man kan åka med den kanalen ända upp till Manchetsre, men dte var inte riktigt vårt mål. Vi kom inte så långts om till Regent's Park men vi hade det dessto trevligare på vägen med undantag från cyklisterna (som får Lunds dito att verka vara änglar). Vi såg både mer och mindre trevliga delar av London och upptäckte potentiella fratida utflykter. Bl a finns en pub vid strandkanten nära Islington Tunnel där man skulle kunna ta Sunday Roast samt Victoria Park är en riktigt trevlig park. Mer kanaler i framtiden, det är en sak som är säker. Vi tog tåget tillbaks hem från Angel och var nöjda med det. Hemma lagade vi lebanesisk kyckling i pitabröd och parkerade oss framför soffan. Jag pluggade t o m lite.

På måndagen fick jag min vanliga "Sunday Blues" då jag vaknade och kom på att jag skulle börja resan hem om fem timmar. Innan dess han vi iaf umgås en del, handla på asda, sortera foton och äta resterna från Påskamiddagen. Resan hem gick rätt smidigt trots att tåget jag skulle ta ställts in och jag kom hem vid kl 23.

Fransk visit

Tidigt på lördagmorgonen vaknade jag hemma hos Tolstoys för att ta mig till Lund och tåget till Sthlm. Det hela gick bra men jag var fruktansvärt trött när jag väl kom ombord. Jag åt frukost och drack te innan jag sov till musik från min ipod hela vägen upp. Pappa mötte mig på Centralen och väl hemma hos päronen fick jag en mycket god födelsedagsmiddag (jumboräkor!) samt hemmagjord flan (hehe). Lite senare begav jag mig till Nacka för att träffa familjen Snell. Fredrik var riktigt, riktigt söt (vilka fingrar) och jag fick hålla honom massor trots att jag varit sjuk. Träffade även mormor och morfar Ekstrand liksom moster och åt nybakt rulltårta. HUr trevligt som helst. Fick också möjlighet att överlämna världens coolaste barntröja (enligt mig): mörkbrun med chockgrön text på "I do't do greens, especially ot broccolli, spinach, pees and brussel sprouts". Här skall trotsen främjas. PÅ kvällen gjorde vi mest ingenting förutom att titta på dokumentär på DVD.

Söndagen tillbringade jag med Maria och pågarna på Skansen. Vi hade underbart med strålande sol och behaglig temperatur. Såg uttrar, björnar, lodjur och andra djur men mest hade jag det mysigt med söstra mi. Fick även födelsedagspresent, mkt fin. Vi avslutade med mjukglass utanför Skansen. Sedan var jag en tur förbi föräldrahemmet innan jag skulle till Anders o Boel där jag skulle sova. Vi pratades vid och såg Mythbusters och bokjade taxi så jag skulle kunna ta mig till tåget som gick 5.20 (buhu). Allt gick bra och jag sov nästan hela vägen ner till Lund för att sedan gå på föreläsningar i fem timmar. Stööön. Men bra ändå. Glad att jag kom upp, om än på en mycket kort visit.