tisdag, juni 16, 2009

Summer Party

På tisdagen efter jag kom hem från Lund var det dags för jobbets sommarfest. Till denna inbjuds diverse dignitärer från parlament & statsförvaltning med entourage samt en massa akademiker. Jag hade försökt läsa in mig på vilka gästerna var för att kunna "networka" duktigt, men jag tappade helt lusten och minnet när festen skulle börja och gjorde mitt bästa för att udvika folk men ändå inte se patetisk ensam och rädd ut. Jag löste detta genom att sno till mig enhetens kamera och vara officiell konstitutionell paparazi för kvällen. Jag såg ut att ha en mening med min närvaro OCH slapp snacka! Lyckades till och med ta ett par bra bilder på vår direktör och Sir God, samt på Sir God och andra gamla godingar. (Han stod och snackade med den tidigare cabinet secretary och jag blev ombedd att ta en bild av denna maktkoncemtration. Dte ville sig inte riktigt, men så blev jag promtad att jag säkert skulle komma undan med att be dem ställa sig på rad för ett fotot. Och det gjorde jag! Till saken hör att när vi kollade igenom mina tidigare försök så ser man tydligen att Sir G vet vad jag håller på med och att han tycker lite synd om mig... han tittar rakt in i kamerna med en medlidsam blick!)

Bäst som jag fotograferade råkade jag inkräkta i ett smatal mellan två unga herrar och isen var bruten så då var det bara att tjattra på. Och hör och häpna. Den ene var en av de få personer jag kom ihåg från mitt googlande! Dels för han var från norden som jag. Men jag mindes också vad han gjorde och det tycks ha gjort ett visst intryck. Den ledamot av överhuset som han jobbar för kom så upp för att säga adjö varpå jag blev introducerad. Jag fick frågan vad jag gjorde och lyckades för en gångs skull fatta mig kort men med mycket innehåll (plugg, nuvarande jobb, arbetssökande). Ledamoten tyckte att jag och hennes assistent kunde snacka ihop oss - han behövde trots allt en ersättare när han valde att lämna dem! Kände mig lite pinsam (menade inte att ha vassa armbågar) men även lite uppspelt. Det visade sig att killen planerade att lämna sin anställning inom kort och han gav mig kontaktuppgifter att följa upp skaen med! Värsta nappet trots alla mina försök att undvika kontakter. Fortsättning följer...

måndag, juni 15, 2009

Vaknade tidigt imorse och åt gemensam frukost emd Lovisa vilket var ett trevligt sätt att börja dagen på. Efter att ha fixat lite vid datorn kom begav jag mig till Nova för att klippa OCH slinga mig. Min frisör hade fått instruera en annan då hon var på semester (i ENgland!) under tiden. Det blev jättebra och jag är mkt nöjd. Precis dte jag var ute efter. Så fick jag chans att umgås lite med Sofia på plats vilket var välbehövligt. Efter detta skyndade jag mig in till staden där jag mötte och lunchade med Rikard. Som alltid tervligt att pratas vid. Sprang till sist en sväng förbi AF för att lämna bastunycklar, atcka för hjälpen i lördags samt snacka med Kerstin och Ingrid. Ann var tyvärr (vilket jag visste) på semester. Trevligt värre.

Har nu skickat iväg ett mejl till eventuella nästa praktikplats och sagt att jag vill! (Upptäckte till min förskräckelse att dte jag trot var en done deal inte är säkert. Fattar inte att jag läste så tokigt sist. Jaja, det är bara att anpassa sig och göra dte bästa av situtaionen vad den än blir.

söndag, juni 14, 2009

Slö söndag

Efter frukost med Lovisa och iordninggörelse promenerade vi till stationen där jag skulle ladda mitt tågkort med hjälp av bl a en presentcheck jag fick efter förra skåneresan (då jag nästan inte kom till kastrup). Sedan gick jag vidare till Linda (via Malmborgs) och Lvisa hem. Hps Linda blev det emst tjôt, kaffe och pistagelängd, inget avancerat. När Linda behövde lite frid :) gick jag till glasskulturen och mötte Lovisa. Vi åt glass sittandes vid domkyrkan i den härliga friden som söndagar kommer med (finsk lakrits & hallon, mums!). Hemma igen satte jag mig och började kolla alla de som kommer på sommarfesten på jobbet så jag har lite koll. Kom igenom halva listan. Till middag blev det rester från gårdagen - kan inte klaga alls. Ska snart lägga mig nu.

Solen skiner

Där ute yser solen och jag ser fram emot en lugn dag i Lund. Vad som händre exakt återstår atts e. Skulle dock uppskatta att sluta vakna med näsblod.

Möhippa

får man väl kalla det som hände därnäst. Till min överaskning (och den var inte angenäm, men kompenserades av det som följde) blev jag försedd med en ögonbindel utanför systemet på Måretnstorget. Jag bet ihop (bildligt och ordagrant) och följde mina kära vänner på en frd genom Lund som inte var helt klar. Inte förrän jag hörde det oerhört bekanta ljudet av en traxmaskin som man knäppte in koden i (och soms edan tjöt) och jag visste att jag var på hemmaplan: den kära borgen. Väl inne i hissen kunde jag satt rätt mycket på vart vi var på väg, och visst hade jag vunnit. Det blev bastubad och spring på taket i ett par timmar (med Pimm's & cider som förfriskning). Härligt, härligt! Tack för det. (Och anledninge till att jag förlät ögonbindeln.) Från boren gick vi hem till Linda där vi fick mumsig grekisk yogurt med frukt coh honung och vi kunde ta igeno oss. Sedan följde en shoppingtur på Malmborgs för middag som vi ahde hos Lovisa. Det blev lite tapasaktigt till huvudrätt och chokladpudding till efterätt (mums!) samt en del drikar (mest Lovisas applevodkacaiphrinia), men framför allt umgicks vi och hade enormt tervligt udner kvällens lopp (som inkluderade en tripp till STadsparken för gugning och lek på lekplatsen). Jag hade jättetrevligt och det var alldeles rätt nivå, typ, och tackar mina kära vänner för denna dag.

Examensluch

För första gången under min tid i Lund fick jag gå på Café Finn dit vi gick på examenslunch. Det blev en trevlig tillställning (och god för den delen) och alldeles,a lldeles lagom. Tack igen till de som närvarade.

...min examenshögtid

Efter allt för många år på universitetet och 4,5 år juridikstudier (om man räknar emd statsvetenskapen, och den är del av min examen så...) tyckte jag att den examen jag tagit i februari (som avslutades med en uppsats som var klar i november) skulle firas med pompa och ståt, och det gjorde den. Vi fick (i alfabetisk ordning) tåga in i kyrksalen till "Pomp and Circumstance", lyssna på musik och tal (vissa mer lysande än andra och några en studie i ödmjukhet NOT), få oss tilldelade diplom (som var lite underliga, men fair enough) och sedan tåga ut igen till Triumpfmarshen från Aida (för visst avr det det?). Alldeles rätt nivå på det iaf och jag käne mig vederböligen firad. Ännu roligare åd så många nära och kära var där, fast jag ursprungligen tänkt att jag skulle gå själv. Tack!

Senior Staff Reunited

Fick order om att vara redo kvart i åtta på morgonen av Lovisa och lydde snällt. Vi promenerade genom Lund medan jag funderade på VILKET av fiken det skulle bli TSS-frukost på. Så på Espressohouse vid stationen blev dte ett kärt återseende då Lovisa, Linda, Sofia och jag åt sconesfrukost och snackade. Hur bra som helst. Därifrån gick vi vidare till ALlhelgonakyrkan och...

Resa

Resan gick rätt smidigt, fast jag lyckades bli på fantastiskt dåligt humör på flygplatsen av diverse skäl. Intressant att veta är att Easyjet blivit petiga och kräver att man har allt i sitt handbagage när man går ombord på planet - alltså ingen strategisk fördelning i en mindre kasse för att slippa rota i väskan under flygningen (eller möjlighet att köpa på sig utöver vad man får plats emd i handbagaget). På planet blev vi förvarnade om att flyget kunde bli en del försenat då KAstrup bara hade en landningsbana i gång pga blåst - men vi blev ögst 10 min försenade i slutänden. Hade till min stora glädje precis rätt emd pengar på skånekortet och biljetten till Lund blev enkelt min. Väl framme stod Lovisa o väntade på perongen (kan inte minnas sist jag blivit mött vid tåget, iaf i Lund), mkt trevligt. Vi gick hem till Lovisas FANTASTISKA lägenhet som hom gjort helt sin på en kort tid. Fick en härlig kvällsmat (svensk ost!) och var mkt nöjd när jag till slut la mig, väldans trött.