fredag, mars 06, 2009

Vår på marken


Idag har solen skinit under fm och trots att det är kallare igen såanar man våren. Inte minst i parker och rabatter där krokusar och påskliljor tittar fram. SKÖÖÖÖÖNT!

Kristinas nya klänning


Så blev det ena av mina klänningsprojekt klart igårkväll. Det var rätt svårt att få till den (och den är den enklare modellen!) med krage och små ärmar och massor av knapphål med en maskin jag inte riktigt kan (det gick till slut). Resultatet är inte lysande, men helt ok. Är även lite osäker på hur väl modellen passar mig men tror jag kan få trevlig användning av kläningen i sommar ändå.

torsdag, mars 05, 2009

Berg- och dalbanehälsa

Är lite osäker på min hälsa just nu. Ena dagen mår jag prima och kan ha fullt upp och träna intensivt, andra dagen känner jag mig febrig, öm och matt. Jag blir liksom inte klok på det. Tycker jag kan vara antingen sjuk eller frisk, inte mitt emellan.

Planering

Förutom jobbsökande (jag har ett par ansökningar på G) så går en stor del av min tid just nu åt planering av varierande slag men med anknytning till fest i juli och privat vigsel (var, när,, hur får ni veta när dte är fait accompli). VI kör minimalistiskt (alltså enkelt inte vitt och tråkigt) och avslappnat men det är ändå en hel del att ta tag i. Fattar inte att folk pallar de stora bröllopen, men det har väl att göa med vad man önskar. Ville jag det hade det antagligen inte kännst så jobbigt. Allt ordnar sg, men det är bäst att bara ta tag i de olika detaljerna och helheterna snarare än senare.

tisdag, mars 03, 2009

Astmavarning

Råkade gå fel på morgonen när jag skulle ta bussen till tandläkaren och fick i lätt panik springa på snö- och isbeklädda gator för att komma rätt. Hann emd bussen (mest för att den var lite sen) med hade en rå känsla i luftstrupen och halsen. Var rätt nära astmaanfall (länge sedan sen sist). Det är inte en bra idé att springa i minusgrader och det vet jag. Hostade mig igenom tandläkarbesöket och hade lätta besvär under dagen. Sedan blev dte lite fel på väg till flygbussen och vi fick springa från tunnelbanan t cityterminalen. Vi hann men mitt redan påverkade andningssystem var inte imponerat (och känsligt) och jag hostade mig igenom första delen av bussresan till Skavsta. Inte roligt. Så på stansted kom vi igenom passkontrollen och insåg att vi skulle kunna hinna med nästa tåg. Om vi skyndade oss. Så vi sprang och hann med ngn minuts marginal. Slapp en stark reaktion, men luftvägarna var missnöjda med sin behandling. JAja. Ingens törre skada skedd. :)

Ärenden

Sista dagen gick jag upp tidigt för besök hos tandläkaren. HAr fått underligt och plötsligt missfärgade tänder och var därför lite orolig. Men det var "bara" missfärgning och efter (en hel del) arbete fick det bort det och jag ser osunkig ut igen. En teori var ngn bakterie jag råkat ut för... Ska skaffa tandbortshuvud med polerplupp för att undvika liknandw utvecklig i framtiden. Det var jobbigt och ilade med skönt att få överstökat.

Jag åkte senare in till stan. Fick visserligen vandar lite först (var för tidig) men hann titta in på div guldsmedar, Lindex och H&M samt Ohlssons tyger (vilket var det viktigaste när allt kommer omkring). Hann även tillbringa några timmar i lugn och ro i hemmet samt få god lunch innan vi skulle till flygplatsen.

Man måste passa på

När vi befann oss i Stockholm ville vi passa på att träffa lite andra också. På söndagen började vi med tidig middag hos föräldrarna (samt samtal om sommaren och upphämtning av post) och avslutades med sen middag hos familjen Anna&Jamie. Hur trevligt som helst och glad att vi kunde få ut så mkt av besöket. Dessutom var det strålande sol över nysnöat landskap. Det bästa med vintern.

Marie firas

För att fira Maries 50-årsdag (den anledning till att vi åkte t Sthlm) ordnades kalas i hemmet. Mkt folk och trevligt stämning parades med supergoda tårtor (Älvsjö bageri är grymt) och en enormt fin Kinabuffé som lagats av Viktor och Marie (mest). Den visade sig vara mkt passande med tanke på allas vår present till födelsedagsbarnet - en resa t Kina. Mkt prat, ett par whiskey och fotoalbumtitt senare samt ett parti wii-monopol kom vi i sängs runt ett-två. Gäsp!

Man betalar för vad man får

När man står i kön för att så småningom boarda. trängs med folk som får hjärnsläpp, är försenade, vet att man kommer att få en lagom mysig flygresa och sedan har en LÅNG bussresa att "se fram emot" inser man att man verkligen får vad man betalar för med Ryanair. Och värre blir det om de börjar ta betalt för toalettbesök också. Vi har sagt det tidigare, och vi sa dte igen. Vi måste sluta åka med dem. Lätt i förhållande t CCPH där det finns alternativ. Svårare med Sockholm dit det antigen är Ryan eller SAS/BA och priserna skiljer sig betydligt (OCH man ofta måste åka från Heathrow).

Vi kom dock fram inte allt för försenade och med flygbussbiljetter redan utskrivna kom vi snabbt på nästa transit in till stan. Vi fick dock ta taxi från Gullmarsplan då det var glapp mellan ordinarie buss och nattbuss. Men fram kom vi.