måndag, juli 10, 2006

Fjärde veckan: 2-9 juli

var tvungen att rannsaka minnet riktigt ordentligt för att försöka få ordning på veckan som gått. detta inte pga jag gjort så mycket - snarare tvärtom. denna semesterlyx att inte ha någon som helst koll på dagarna. inget jobb än, väntar mig inte heller egentligen att hitta någon med de premisser som gäller. men jag ska fortsätta att försöka. med tanke på hur det senaste ett och ett halvt året varit kanske det är bra med denna semester. jag erkänner villigt att dte är en lyx att kunna ta den också.

jag började i förra veckan att läsa en mycket bra och spännande bok: the fountainhead av Ayn Rand. den har jag ägnat många timmar åt. jag har bäddat på balkongen och legat där och bra läst och haft det skönt i solen (iaf i måndags). boken var både tankeväckande och engagerande och jag rekommenerar den varmt. fast jag ha inte BARA läst. i måndags eftermiddag gick jag en tur till Canary Warf för att dels posta mitt dispensbrev till juridikum (det som förhoppningsvis tillåter mig att läsa in mina kurser lite fortare), dels titta om det fanns nya annonser uppe i affärsfönstrena. jag lämnade in mitt cv på två affärer: ted baker och gant. jag kallades till intervju redan en halvtimma efter att jag lämnat in cv:t på gant och passade på. intervjun gick bra och det kändes som jag hade en god chans. problemet var att arbetet bara var på deltid, på helgerna. det hela innebar att jag skulle arbeta när linus var ledig, vara ledig när han jobbade, tjäna runt 6000kr efter skatt på en och en halv måna, inte kunna åka till sthlm i augusti... pratade med linus och jag beslöt att det inte var värt det. de skulle höra av sig dagen efter men de tog lång tid på sig. kom på att jag hade numret i mobilen och ringde dem och sa nej tack.

på onsdagen regnade det och åskade riktigt rejält. det var t o m så att jag hoppade till när åskvädret var precis vid husknuten. typ. onsdagen innebar även fotboll - semifinalen mellan portugal och frankrike. då vi givit vårt stöd till les bleus var det en match jag ville se. och dte gick ju bra. :)

på torsdagen åkte jag faktiskt in till stan efter lunch. hoppade av tunnelbanan vid Holland's Park och promenerade ned för Holland's Park Avenue mot Kensington Gardens via Notting Hill Gate. såg fina hus, trevliga kvaret och en och annan andrahandsaffär med kläder. trevligt. satt en stund och läste i Kensington Gardens. det var varmt och tung och fuktig luft - inte så soligt. trodde sedan att jag skulle hinna promenera till London Wall i City där linus jobbar på en och en halv timme. det gick inte. Hyde Park är större än man tror och jag fick till min förargelse hoppa på tunnelbanan vid Green Park för att med nöd och näppe hinna till linus då jag skulle vara där. vi skulle nämligen vidare till Battersea Park där han skulle springa J P Morgan corporate challange. helt enkelt företag sponsrar anställda att springa ett race och pengarna går till idrottsfrämjande. jag vaktade väskor, var lite stödjande och så en väldans massa yuppier springa 5,6 km. samma sträcka springs i 6 andra städer runt om i världen. efter en halvtimme hade de sprungit klart (iaf linus) och då var det fest. vi åt nygrillat (mums) och drack svalkande dricka. lindford christie var där och delade ut priser till vinnarna (båda från royal mail). kom hem vid elva- halv tolv.

helgen har varit rätt lugn och trevlig. vi shoppade inget annat än mat. på lördagen möblerade vi om lägenheten efter frukost på balkongen och min korta korta joggingrunda. det har blivit riktigt, riktigt hemtrevligt. en helt annan lägenhet. nu skall även inköpas ett nytt skrivbord (hyresvärden har gått med på det). vi hoppas kunna få skjuts till ikea i veckan. vardagsrummet är mycket lyckat. sovrummet behöver lite väggdekorationer för att få en mer personlig prägel. på kvällen grillade vi hamburgare som vi åt med en grönmögelostdipp, fullkornsbullar, grillade biffar (det rykte väldigt mycket på balkongen) och hemmagjorda rödlöksringar. inte värst nyttigt, men gott. vi avslutade med att titta på de tre sista avsnitten (någonsin) av vita huset. mycket, mycket spännande. på söndagen var vi på linus gym. cyklade och trampade på maskin med utsikt över themsen, tränade låren lite (det behövs), och badade bubbelpool och simmade några längder. skönt och roligt. vi åt en snabb lunch på ett italienskt café i närheten. jag drack kaffe och det var så obeskrivligt gått. jag tror jag har blivit så pass frisk nu att jag kan börja dricka kaffe igen. jippijippijippi. vi träffade james och sian på biografen och såg Pirates of the Carribean. ine helt tillfredställande, alls. vi fortsatte efter det vidare till en pub för att se finalen mellan frankrike och italien och äta kvällsmat. vilken match. det var verkligen spännande. tyckte jag i alla fall. gick inte riktigt som jag hoppats - frankrike vann inte, Zizou överaskade. men jag fick se mycket roligare fotboll än den sverige spelat. en kvällspromenad hem gjorde oss mycket gott.