lördag, september 05, 2009

Mår inget vidare idag. Var hemma i torsdags för att jag inte kände mig helt frisk och har inte lyckats skaka det helt. Halsen svider, huvudet värker och jag är trött. Höstdepighet? Dumma september och kyla. Har ändå haft en bar lördag än så länge iaf. Brunch på vesuvio i solen (panini med kyckling milanese, mozarella och majonäs samt cappuchino) och en snabbtur till CW för att lämna biblioteksböcker bl a. Är nu hemma igen o ska vara lite flitg så fort jag vilat lite.

Inköp

Med rabattkupong och avlagt besök i butiken kude jag inte låta bli att beställa några bodenplagg trots allt. Testade ett par byxor (no go), och köpte en klänning + tröja. Så fina!
Fin tröja.Ljuvlig klänning.

onsdag, september 02, 2009

Lite fast

Har blivit lite tonårig litterturmässigt. Fick för mig att jag borde läsa Twilightbökerna. Jag brukar ju ändå ha viss koll. Så Linus beställde första boken åt mig och jag tänkte det skulle räcka rätt länge. Men icke. Av ngn anledning var det precis den typ av bok jag var sugen på just nu (romantisk, fantasy) så jag slök den första boken och var sedan lite rastlös (så jag såg filmen i väntan på nästa dos). När jag var inne vid Liverpool Street Station med Mia passade jag på att ta en titt in på WH SMith och se, där fanns nästa två böcker till rabatterat pris. Köpta och lästa. Nu vill jag ha sista boken också, men den har inte kommit ut i pocket i affärerna. Efter lite efterforskning och besök på två bokhandlar kom jag fram till att pocket kommer att kosta eller ta lång tid så jag hittade den billigaste inbundna tillgängliga (billigare t o m en pocketen eller de tidigare böckerna på stan) och beställde. Jaja. Jag borde veta bättre 30 år som jag är, men det är mycket roligare så här. :)

Towern

Först hade vi tänkt att fara på Notting Hill Carneval. Det var trots allt första sommaren Som jag var i London över August Bank Holiday (trots att jag tillbringat stora delar av sommaren här sedan 2005). Men jag kände mig inte alls sugen på att trängas med folk så jag föreslog att vi skulle gå på Tower of London istället. Det är nämligen så att vi, som boende i Tower Hamlets (där Towern ligger & som ger kommunen dess namn) kommer in för ett pund istället för £17! Jag tänkte också att det var en rimligt fin dag och det KANSKE skulle vara så att det inte var så mycket folk där pga karnevalen... Och visst hade jag rätt! Detta vet vi inte minst för att det var rymligt på Towern och vi slapp köa (tom till kronjuvelerna!), utan också för att det sades av personalen flera gånger (både riktat till oss och till varandra). Mycket nöjd! Vi gick med på gratisturen med Yeomen Warderssom var mycket bra och lärorik. Rekommenderas. (Vår Warden tog även tillfälle att kommentera min båttröja samt min längd, fast på ett snällt sätt.) Efter turen tittade vi på kronjuvelerna (och jag tänkte på Gaslight!), tog en vandringstur kring the White Tower och längst med delar av muren. Vi var rätt nöjda efter ett par timmar och kände oss glada att vi kunde gå hem med vetskap om att vi lätt kan återvända om vi vill utan att ruinera oss. Hehe. Ps. Vi fick även se den enda och första kvinniga warden. Coolt!

Mia på besök

På söndagen kom Mia, som för närvarande repar teater i södra London, på besök till Limehouse. Vi åt först en rejält god Sunday Lunch på the Grapes och efter en snabb husesyn åkte vi till Spitalfields för att gå på lite marknad och äta glass. Trevligt!