lördag, november 21, 2009

Bara lite till kvar

Nästan, nästan klara med inköpen inför resan. Hämtade idag ut mitt malariamedel på apoteket (dyrt!), köpte myggsprej och lite andra nödvändigheter på Boots och en multitool på Robert Dyas. Naturligtvis har vi lite saker kvar - varför skulle vi få vara klara?

Fick bli en lugn hemmakväll med middag, lite TV och Wii ikväll. Imorgon måste vi in till stan (urk) och se om vi kan få tag på dte allra sista... Eller hur!

Jamie's Italian

På kvällen hade vi bestämt träff med Adrian, Zoë och Rachael (ja, även Chris, men han var sjuk) för att försöka få bord på det relativt öppnade Jamie's Italian (som i Jamie Oliver) i Canary Wharf. Bl a tack vare Rachael fick vi ett jättebra bord som vi ockuperade i några timmar. Maten var jättefin. Videlade på lite smått och gott till frrätt (mozarella med pesto, blandat bröd med olja & balsamvinäger, parmesan i balsamvinäger (Lovisa!) och tapenad) och medan de andra drack vin njöt jag av en finfin White Lady & bubbelvatten. Till huvudrätt åt jag delikata lammkotletter som var perfekt rosa med trevlig yta och som serverades med små skålar med ntter, myntasås och persilja som man doppade kttbitar i. MUMS! Till detta beställde jag även tryffel pommes med parmesanost på. Dreggel. Linus tryffelpasta var också den urgod. Kunde inte låta bli efterrätt heller och det ångrar jag inte det minsta. Superchokladbrownie med hallon och amarettokryddning och vaniljglass åtföljt av en cappouchino var smasken. Maten var utmärkt och helt ok prisklass (det fanns en del att välja bland), servicen var riktigt bra (och servitören var lite söt :)) och stämningen skön. Kan verkligen rekommenderas.

Efter maten promenerade vi alla till Narow Street där vi tog oss ett glas var på The Grapes och satt ute på balkongen (i November, efter kl 22!) innan vi gick hem till oss. Rachael avvek för att åka hem till Chris, men Adrian & Zoë stannade ett slag, fick sig några glas och vi snackade. Hur trevligt som helst!

Juridik

Höll i fredags på med ngt så överraskande som juridik. Har lite småsaker kvar att göra åt Noreen som jag var praktikant åt förra året och ska försöka få det avklarat nu. Så det blev lite eurlex och curiasurfning bl a. Roligt faktiskt, och får mig att inse att jag saknar juridiken ngt. Och det är väl bra med tanke på att det är det jag utbildat mig i.

Fick även en av de sista leveranserna! Nu har jag rygga, vattentäta skor och en schyrre solhatt. Nästan, nästan klara.

torsdag, november 19, 2009

National Insurance

Min intervju tycks ha gått vägen: idag fick jag brev med besked om mitt National Insurance-nummer (det närmsta du kommer ett personnummer i detta land). Jippi. Nu behöver jag bara ett jobb också.

Ärenden

Har sprungit ärenden under förmiddagen. Lite småsaker på Decathlon (regnskydd till denlånade ryggsäcken bl a) samt på Tesco & Boots (tänk att dte är så svårt att hitta solkräm 50SPF i november). Kombinerade lunch med maken med att kolla lite skor till honom. Väl hemma hade vi fått paket: två Peruböcker vi beställt och sedan present från päronen (som ska öppnas när Linus kommit hem ikväll).

onsdag, november 18, 2009

Pyssel


Upptäckte att jag behövde en brooch till min nya kofta, men har ingen som passade. Alla mina är kantiga och lätta att fastna i. Helt ok på kavaj, men inget vidare på stickat. Så jag lekte lite med garn, pärlor och en säkerhetsnål. Inte perfekt, men rätt bra sådär på en höft.

Ps. Lovisa, gissa vem som är inspirationskällan?

State Opening of Parliament

Har just tittat klart på State Opening of Parlaiment. Det var roligt. Både intressant och underhållande. Det finns ngt enormt underligt, arkaiskt och främmande med all den ceremoni, uppklädnaden och statusvördnaden som på många nivåer rimmar fel med modern demokrati, men samtidigt är det kryddat med självständiga utslag (t.ex. att dörren till Underhuset slås igen i ansiktet på drottningen kurir som kallar ledamöterna till Överhuset för att lyssna på drottningens tal, d v s regeringsförklaringen). I överhuset får man se alla lorder och baronessor (ledamöterna) i röd ceper, högsta domstolsdomarna i svarta, ledamöternas respektiven uppklädda i högtidskläder med tiaror och ädelstenar samt alla andra ämbeten och medverkande som ser ut som om de är med i en medeltidsfilm snarare än en politisk högtid på 2000-talet. Fascinerande! Även mkt underligt att se Jack STraw, justitieminister, QC (dvs en högt uppsatt domstolsadvokat) och tillika lord chancellor ställa sig på knä framför en liten tant som har så mkt tyg i sina kläder (och hermelinpäls) att det nog skulle räcka till en 5 personers kläder. Märk även att regeringsförklaringen läses av drottningen, det är hennes tal: "My government will...". Hon må inte ha mkt till formell makt men monarkins roll är ändå stark i detta land. Viss skillnad från Knugens kostymprydda närvaro i Riksdagen i Stockholm. Klart värt att se. Skulle velat se det på plats också... jaja.


Bild från www.blogtalkradio.com.

Day time TV av studieskäl

Är finning och har mörka ringar under ögonen samt väldigt slitna toppar, men känner mig fårvårdnadsvärds snygg idag. Trevligt!

Där ute blåser det rejält (över 30 km i timmen, men vindpustar på över 70 kmh enligt met office) och jag är glad att jag har en innedag. Ska försöka komma igång med lite research till Noreen (rester från i våras) innan dte är dags att beskåda the State Opening of Parliament på BBC Parliament. I eftermiddag får jag fortsätta resrachen varvat med en ansökan tänkte jag. Inga äventyr idag, och inga reseförberedelser.

tisdag, november 17, 2009

Lite mer ordning

men ändå en hel del kvar att fixa. Har nu bokat tåget Puno-Cusco (jäkla dyrt, men så får vi åka 10h i ett pullmantåg från 20-talet med trerätterslucnh & afternoon tea samt hisnande utsikt), hotell första natten i Lima (vi anländer, peppar peppar, halv elva på kvällen), beställt en ryggsäck, skor till mig, jacka till Linus, vattentät påse till kameran samt solhatt och gjort en strukturerad lista på resten som måste köpas in (reseapotek & småsaker till resan). Hepp!

Idag har jag t o m lyckats söka ett jobb fastän jag mår pisseilla (dumma mens) och tror jag ska ta lite läsa-guidebok-tid innan jag gör iording mig och går på gymmet.

måndag, november 16, 2009

Att ringa

Gillar egentligen inte att hålla på att ringa folk på företag och myndigheter, men har gjort dte ganska mycket på sistone pga resan och att jag är den som är hemma. Jag har börjat gilla det på något sätt och det beror npg på två faktorer: telefontjänstemän här är i allmänhet jäkligt trevliga och jag har lite begränsas social stimulans under dagtid.

Långprommenad

Vi behövde ta oss till John Lewis vid Oxford Circus, men hade inte lust att bara åka in till stan o shoppa igen. Eftersom solen sken fint bestämde vi oss för att prommenera in med kameran. Det blev en bit. Längst med floden från oss till väster om Towern, upp för Cannon Street, Fleet Street, the Strand innan vi svängde in i Covent Garden (skulle pröva en ryggsäck jag hittat jättebilligt på nätet; tyvärr ville inte dammodellen (den som var billig) passa min rygg), efter lunch slingrade vi oss vidare genom Soho via Blackwells & Foyles (älskar bokhandlar) för att till slut få bröva det nya övergångsstället på Oxford Circus (nu var det bara att snedda mellan motsatta hörnor!) och gå in på John Lewis. När vi väl begav oss hemmåt (en kort promenad till Bond Street) var vi något matta i benen. Men trevligt var det!

Lunch ått vi förövrigt på en nyöppnad mexikansk kedja, Wahaca (vi har en i CW också, men vi hade inte prövat än). Det var inte dumt alls. Vi prövade oss en samling smårätter: tacos med långkoksfläsk samt grönsaker, tosatada med rökt sill, quesadilla med ost-, svamp- och majsfyllning oc slutligen en taquito med kyckling. Gott och fräsht var det, men inte verväldigande. Till maten drack vi sodavatten med lime och mynta vilket var fint. Vi avslutade med riktigt fina churros (helt nyfritterade) med fin choklad till att doppa i. Vi kommer att gå igen för at pröva annat. Det var inte billigt, men inte heller dyrt. Rätt standardpriser.
Stormen lugnade ned sig betydligt strax efter mitt senaste inlägg. Men det var fortfarande rätt blåsigt hela dag och våldsamma regnfall återkom då och då. Inte enormt mysigt.

En äggmackefrukost senare begav vi oss norrut för lunch hos Zoë & Adrian. Det var roligt att se lägenheten nu. Den är inte färdigfixad alls, men de har kommit långt. Trevligt. Vi fick mycket god potatis- o purjosoppa, bröd, ost och till efterrätt en nybakad blåbärskaka med limeglasyr på. Mums! Det var så trevligt att bara sitta i lugn o ro och prata på ett avslappnat sätt. Efter det att vi fått låna en ryggsäck och lite annat samt tittat på perubilder begav vi oss vidare. Adrian följde med oss en bit på vägen. DÅ t-banestationen hos dem var stängd prommenerade vi till nästa i Highgate (eg. åt fel håll men en trevligt promenad). Sedan försökte vi oss på lite shopping i Covent Garden (igen!) men det gick väl sådär... Börjar bli lite matt på det hela. Vill vara färdigpreppad inför resan nu.

Hemma lagade jag pad thai som vi åt framför West Side Story.