fredag, april 15, 2011

Himma!

Nu är Linus tillbaks. Hurra, hurra, hurra! Vi åkte och mtte på flygplatsen imorse (LCY) och sedan arbetade L hemma under dagen. Mycket trevligt. Pannkakor till lunch (rätt poppis hos lillen). Nu är vi båda slut.

Och! Gissa vem som äntligen (med liten marginal visserligen) kommit till normalviktig BMI på Wii Fiten? Hepp! Visserligen dryga 4kg kvar till ursprungsvikt, men inte illa ändå. Hurra!

tisdag, april 12, 2011

Späckat schema

Vi har haft fullt upp idag och båda är trötta därefter. Kom hemifrån runt 9.30 och gick till Baby Club i Wapping för att leka och träffa andra. Efter runt en timme där promenerade vi iväg (med blandad humör) mot London Bridge. Där träffade vi Helen som jag gick på högstadiet med. Lunch utomhus (Albert fick mango) och promenad till Tate Modern där jag tog amnings- och snackepaus följde. Fick så ta mig till Southwark tunnelbanestation för att hoppa på tåget hemåt. Hade nämligen tid att besöka ett dagis här i närheten. Linus tar två dagar i veckan från maj till oktober och jag börjar arbeta halvtid mot slutet av maj. När Albert är ca 12 månader blir det dagis för honom på halvtid. Har besökt tre dagis nu och har en del att tänka på. Vill nog besöka fler och sedan återbesöka med Linus de jag tykcer verkar bäst. Lite tidspress på att registrera sig är det dock då väntelista fort kan fyllas på. Skriver mer om det (hoppas jag) när vi kommit längre i processen. Efter det gick jag till Belgique vid floden och väntade in Tina som vi fikade med. Hepp! Hemma var vi till sex och kunde så prata med mannen i NYC innan det var dags för middag. Nu ska jag vila lite med bok, te och choklad innan det är läggdags. Imorgon är det fullt upp igen. Pust!

måndag, april 11, 2011

Grässänka

Linus är i New York på arbete tom på Fredag och A och jag är ensamma hemma. Lite jobbigare än vanligt är det att förlora kvälls och till viss del morgonavlastningen, men framför aööt saknar vi vår Linus.

Albert är en aktiv liten pojke som mycket sällan går med på att bara ligga där och roa sig själv särskilt länge. Han ska med, och framför allt vill han sitta, stå, gå... fast han inte kan (tja, sitta kan han till viss del, dock inte sätta sig upp). Det är knappt han har tid att sova eller äta fastän han vill och behöver både och. Inte lätt att tycka livet är så spännande!

Idag tog vi det öugnt undre förmiddagen i väntan på rörmokaren och den årliga kontrollen av rören. Blev bla drygt två timmars sovande. Jippi! (Visserligen vid mitt bröst för gossen har även lite svårt att vara ned på annat sätt.) Vila behövde iofs även jag då jag nyss varit sjuk (är inte helt kry än - hosta och snuva stör min, och även stackars Alberts nattasömn) - jätteförkyld med bl a feber. Vi lunchade på ugnsbakad sötpotatis vilket A tyckte var mums igen och sedan begav vi oss till vår vän Dee och hennes Pip på babystuga. Solen sken och det var runt 20 grader varmt. En trevlig promenad helt enkelt för oss båda. Hos Dee var det trevligt men vi kunde inte stanna hur länge som helst - vi skulle ju hem i tid för att prata med Linus som skulle ringa vid sex! Promenaden hem var inte riktigt lika behaglig. Det brjade blåsa och regna rätt rejält när jag var ca 10 min hemifrån. Och Herr A tycker inte vidare om sitt regnskydd. Snabbsamtal med maken fljdes av amning och liten lur och sedan middag. Albert gillade minimajsen ordentligt. Nu sover barnet och jag äter choklad (födelsedagspresent) och dricker te. Ska även läsa bra bok jag fick av svärmor. Får berätta om mitt nya jobb någon annan gång.