lördag, augusti 29, 2009

Kläder

Efetr en långsam morgon (då jag bl a läste Twilight och nu behöver jag de efterföljande böckerna) stack vi västerut. Jag ville besöka Bodenaffären och prova lite kläder. Kläderna var lika fina som de såg ut att vara på nätet. Tyvärr, trots långa modeller för varje storlek, var byxorna någo för korta (vissa mer än andra), och skjortorna/tröjorna liiiite korta i ärmarna. Varför kan jag inte hitta kläder i rätt storlek? Den ena klänningen jag gillade på nätet var däremot utmärkt och jag ska beställa den (den långa modellen fanns inte inne och jag har en kupong för gratisleverans o 10% rabbat). Vi tog även en tur förbi Westfield, då Linus aldrig varit där. Schysst, men lite mycket så här dagen efter... Nu blir dte en slappekväll här hemma.

Kräftskiva

Så äntligen fick vi ha vår 'traditionella' kräftskiva. Förra året fick vi ite tillfälle, men dte tog vi igen igår. Våra kära vänner utsattes för instruktioner i hur man äter kräftor (enligt Kristina, ät och sug på dte mesta, enligt Linus, lite mer selektivt). Sedan satte vi i oss tre paket kräftor och en hel del snaps. Bl a mkt god ingefäresnaps och björnbärssnaps som Linus fixat samt Linieakvavit vi fick i bröllopsgåva. Mums! Vi hade trevligt, pratades vid, skojade och stojade och spelade lite guitar hero. Mkt lyckat!

onsdag, augusti 26, 2009

Seminarum

I förmiddags gick några av oss från kontoret på ett 'seminaroum' på The Guardian. Justitieminister Jack Straw berättade om det nuvarande läget i frågan om reformer av överhuset. Diverse kunnigt folk kommenterade detta (inkl Meg min fd chef) och sedan ställdes en hel del frågor. Två observationer som inte har att göra med själva förslagen: a) tycker dte är jäkligt tradigt med folk som mest är där för att höra sig själva snacka och gärna kommenterar högdjutt medan den inbjudna talaren säger ngt, speciellt när dte gör utan den allra minsta dosen ödbjukhet b) jag är imponerad av ministern som satt där och faktiskt besvarade alla frågor utan att öra dte lätt för sig och oftast riktat till den som frågade med dennes namn. Sedan fick man sig en lektion i journalistik. Detta var inte alls det som ngn av oss hörde. Appropå Hous of Lords: jag tror eventuellt de hittat en lösning på legitimitet och att slippa populistiskt, kortsktigt tänkande... Om ledamöterna väljs till en längre mandatperiod (10-15 år), men bara kan väljas en gång så kan man få valda representanter som inte är livrädda för att förlora röster och därför viker sig för minsta motsåndet när den långsiktiga lösningen kommer att vara omedlebart impopulär. Vi får se vad som händer dock. Kan ju bli inget av det.

måndag, augusti 24, 2009

Pedikyr

I maj fick jag en present av Rachael & Zoë, nämligen en pedikyr på Cowshed. Jag hann inte gå före bröllopet, men nu blev dte äntligen av. Fick gå lite tidigae från jobbet till Carnabys Street. Där fick jag sedan sitta i en jättebekväm fotölj med en specialkudde i knät som jag kunde vila mig på och stödja min bok mot (ingen snack här! bara pampering). Blev erbjuden kaffe eller te, men var mest sugen å vatten. Och ett äpple. En timme blev jag filad, skrubbad och masserad. Sedan fick jag frank målning. Mina fötter har aldrig sett så fina ut. undrar bara hur länge det varar...

ANnars är dte ok på jobbet. Lyckades variera mina arbetsuppgifter lite och har haft dte roligare. Lite praktiskt datorarbete sedan detektivarbete. Gött.