lördag, januari 19, 2008

Så var det bestämt

Vi har hållit på att och försökt besluta semesterresan som planerats in i mars. De senaste dagarna har bestått mycket av att vrida och vända på dagar och hotell och flygningar för att komma på vad som var bäst. För oss. Så alldeles nyss blev det klart. Och bokat. Läskigt och spännande!

Vi ska åka till Puerto Vallarta på Mexikos västkust, alltså vid Stillhavet. Det blir nästan två veckor på plats och vi bestämde oss, till slut, för ett hotell i gamla staden, några kvarter från stranden. Ska bli jättehärligt!

Retail therapy

Jag var lite ledsen igår eftersom jag inte kom iväg till Stockholm. Trodde verkligen jag skulle lyckas få en morgonbiljett, men även där skenade över budget. Därför tog jag och utnyttjade en annan budget för att bli på bättre humör. Fick julklappspengar av föräldrarna att shoppa för nämligen. Så jag gick till H&M och utnyttjade dagens klubbrabatt och min 50kr-bonuscheck. Det blev tre plagg som alla var saker jag behövde. Typ. Inte okynnesplagg.














Det blev en blus som är lätt figursydd men ändå inte. perfekt för sommaren. En kofta, men långa ärmar, som är lite tunn, och kan byta ut min slitna lilla grafitgråa. Och enhöst/vår/sommar jacka i rött!

torsdag, januari 17, 2008

Dumma tradera

Eller dumma alla som vill till Sthlm med mer pengar att disponera över än jag. Blir inget. FÅr istället plugga och städa. Det är väl bra det med. Antar jag...

Spontant åt pipan

Hade tänkt försöka spontanåka till Sthlm över helgen för att få träffa Anna med familj och även gå på Olles kalas. Jag hade hoppats kunna få en biljett till vettigt pris på tradera under dagen. Men det sket sig totalt då priserna steg över min budget illa kvickt. Mitt sista hopp var väl egentligen morgonens tidigaste tåg, men den auktionen tog just slut över mitt budgetsträck. Funderar just nu på om nästa tåg är värt det... Måste liksom göra samma sak igen för att ta mig hem och blir lite stressad av hela bjudningssituationen. Jag ska tänka på saken tills om en timme. Kanske. Får se var priserna hamnat då. Tyvärr är min budget mindre för en senare ankomst till Sthlm. Blir liksom inte särskilt lång tid ändå. Och har en hel del som antagligen borde göras. Men tråkigt. Jättetråkigt. Speciellt då man (dvs planerande och kontrollerande jag) får för sig att spontanåka... Menmen. Jag antar att det är därför man kan få det så billigt - för att man intet vet. Är lite ledsen, men överlever.

Sista terminen :)

Kom nyss hem från opposition och inskrivning till examensarbete. Oppositionen var bra. Överhuvud taget var det intressant att lyssna på de andra och alla verkar ha gjort en ordentlig ansträngning vid läsning av sin oppositionsuppsats. En av de mer innehållsrika och konstruktiva seminarierna av detta slag. Var även mycket nöjd att man fick säga lite om vad som känts bar och fel innan. Att få kritik känns alltid mindre svidigt när man kunnat antecipera den och visat att "jag vet", utan att det blir defensivt. Den kritik jag fick var i stora drag mycket rättvis och jag kunde inte annat än hålla med - det mesta berodde på att jag feldisponerat tiden och trott att arbetet med materialet skulle vara lättare. Men det verkar iaf som att min opponent kunnat uppskatta det jag skrivit. Kursläraren höll med vissa av svagheterna (get in line!) men sa också att jag använt mig av en originell metod, som är svår och tidskrävande och att jag gjort detta arbete förtjänstfullt. Det kändes som ett litet erkännande iaf. Hade jag givit mig en dag till hade den varit bättre. Men en avslutning som skrivs på 30 min en halvtimme innan inlämningen efter i princip ingen sömn blir inte bättre än så här för mig. Så jag är nöjd. Får jag bara ihop PM:et så är kursen kirrad!

Det känns också jätteskönt att vara inskriven på exjobbsterminen. Sista terminen!!! OMG!

onsdag, januari 16, 2008

Boendespärr

Idag fick jag ett brev på posten. Om 6 månader aktiveras min boendespärr på AFB. Så om jag inte ska plugga mer och därmed kan söka dispens så får jag inte bo kvar. Fyra år är max. Buhuhu. Känns inte särskilt besvärande. Med tanke på att jag ändå ska säga upp lägenheten denna månad. Tänk! Vad skönt att jag slapp negotiera mig runt den. Jag kommer att flytta innan jag måste. Jippi!
Morgonens frukost med TSS var trevlig som vanligt. Världens bästa tradition, helt enkelt. Efter den hade jag möte med en doktorand i rättshistoria som gått med på att handleda mig i den uppsats jag ska skriva nu (som jag har kvar från i höstas). Jag hade möte med honom och det kändes mycket bra, tips, funderingar och begränsningar. Och uppföljningssamtal nästa vecka. Detta känns bra. 

Gick sedan på lite presentshopping innan jag crashade Linda i en knapp timme. Kaffe och prat är alltid trevligt. Fick även låna Band of Brothers som jag ser fram emot att titta igenom. Nu ska vi se om jag inte kan få ordning på min opponering till imorgon och även det jäkla PM:et som aldrig kommer till stånd.

tisdag, januari 15, 2008

Den sprider sig som en löpeld

Ok. Har fått detta formulär av flera vänner, och skall väl inte vara sämre än dem. Jag gör här lite utrymme för narsissistiska utlägg. Mycket nöje.

1. VAD HETER DU?
Kristina (Ja, alla andras mellannamn, är mitt förnamn) Wollter självporträtt
2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta - sammetsbyxor, de och mina "baggy jeans" är de enda jag kan ha utan att knäppa upp knappen när jag sitter. Så går det när man stressar och går upp i vikt. :) 

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Inget. Älskar musik, men är ljudkänslig så jag har svårt att lyssna när jag "jobbar".

4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Var zombie. Hade inte sovit mer än två timmar natten innan, och skrivit uppsats i flera dagar, så jag orkade inte göra något alls. 

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
En "cereal bar" - aprikossmak doppad i mörk choklad från Waitrose

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Kallt och rått 

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN med?
Lovisa - hur fixar man annars spontanfika?

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Jag vet inte. Men mun och händer ligger långt uppe på listan.

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Om! 

10. HUR MÅR DU IDAG?
Ovanligt harmoniskt. Och det tackar jag 9h oavbruten sömn för. 

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Riktigt kallt vatten (precis innan det fryser), hemmagjord citronsaft och café frappé.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Att välja... Min systers GT, White Lady/Russian (beroende på humör) och portvin

13. FAVORITSPORT?
Fotboll är kul, tennis lika så, men jag tror att det skulle kunna bli rugby om några år.

14. HÅRFÄRG?
Någon typ av mörkblond. 

15. ÖGONFÄRG?
Enligt mitt pass, när sådant beskrevs, mörkt bruna. Men där finns lite olivgrönt med.

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång. Fast det är häftigt med uppgången då det är så sällan jag upplever den.

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?

Bror 51 år, bror 46 år (snart), bror 45 år (snart), syster 42 år (snart). Alltså fyra stycken. Är sladdbarn.

1
8. VAD GÖR DU? (PLUGGAR, JOBBAR?) VAR?
Jag läser juridik i Lund och hoppas på en färdig jur kand till i september. 

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Färdigt? Goodfellas. Håller på att titta på Match Point och Juno

20. ÄR DU KÄR?
Oja. Såpass att jag skall flytta till ett annat land.

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Hmmm... Senior Staffdagen! Jag har nog ingen favoritdag. Men har svårt för söndagar då de brukar indikera slutet på trevligheter. 

22.FAVORITHOBBY?
Jag vet inte om jag har en hobby, men jag får mycket nöje av att rita och måla (mest på datorn nu för tiden), läsa, äta och laga mat... Vara dryg och besserwissrig.

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Nej. Men jag måste verkligen vilja. 

24. FAVORITMUSIK?
Musikalmusik, 40-talsschlager, country, och bra pop (d v s Robbie Williams).

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar. Vintern är ett rent ofog och borde bannlysas. Usch. Sommaren däremot är underbar.

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Beror på. Men många av allt!

27. SAMBO ELLER SÄRBO?
Är särbo men längtar att få vara sambo. Ser därför fram emot slutet av februari.

28. TE ELLER KAFFE.
Te sklle jag inte kunna leva utan, men väldigt lite slår en fin cappuchino efter maten eller en iskall café frappé när det är varmt. 

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
Det skulle inte skada.

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Jag orkar inte fundera på saken.

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Många. 

32. HUR BOR DU?
En studentlägenhet på Väster i Lund. Men även i en yuppilägenhet med utsikt över Themsen.

33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Olika men mycket gärna historiska romaner eller fantasy. Just nu är jag mycket Romfokuserad, tidigare var det Engelsk medeltid som gällde.

34. FAVORITFÄRG?
Jag är dålig på favoriter. Men älskar grön, och blå, och hallonröd och brun och lila och grå...

35. FAVORITSPEL?
När och fjärran och Mahjong. 

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Inte. Jag kan inte göra något freaky alls.

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Se svaret ovan.

38. ÄR DU ROMANTISK?
Jag mår illa och kroppen ryser av klychiga och offentliga kärleksförklaringar, men blir helt varm och lycklig av små, personliga och omtänksamma handlingar. 

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Egentligen. Men tycker livet är tufft just nu. 

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
För många.

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Frukost med The Senior Staff, handledning för min rättshistoriauppsats, skriva PM och förbereda opposition.

42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
19.02

43. VAD SKA DU GÖRA NU?
Slösurfa och läsa en uppsats.

Harmonisk

Det måste jag ändå säga att jag känner mig idag. Tänk vad en god natts sömn kan göra. Har varit hos kuratorn och haft ett bra samtal (fast är som alltid rätt slut efter de 45 min). Sedan lyxade jag till det med en Lovisafika, för att sedan ta en tur till juridicum. Fick det mesta gjort där som behövdes. Gött. Nu ska jag äta och sedan vara flitig. 

Latheten förkroppsligad

Igår var jag en zombie. Jag klarade inte av att göra någonting alls. Förutom att vara trött. Jag vet inte alls hur dagen var. Men ville inte sova och riskera att helt vända på dygnet. JAg lyckades visserligen titta på massor av olika tids- och flygalternativ till vår marssemester (mer om den sedan), men det var nog allt. Jag gick och la mig kl 23 och somnade nästan bums. Och som jag sov! Brukar alltid vakna 1-2 ggr per natt, men denna natt sov jag 9 timmar i sträck!!! Så skönt. Sedan somnade jag om och sov till kl 10. Mmmmm. Jag mår ljuvligt. Så utvilad. Har visserligen inte alls varit så effektiv som jag tänkt vara, menmen. Nu ska jag snart till studenthälsan, och sedan ta vägen hem via juridicum för att skriva ut uppsatsen jag ska opponera på samt återlämna/låna böcker. Sedan är det PM:et som gäller. Får nog använda morgondagen också till det, men hoppas kunna vara klar med PM:et och opponeringen till imorgon kväll. 

måndag, januari 14, 2008

Ett helvetesdygn

Ja, det blev inte så mycket bloggande igår. Varför det? Jo, därför att jag satt och arbetade intensivt på min uppsats mest hela tiden från efter frukosten till... en annan mycket tidig frukost. Jag har, under min Lundatid, lyckats undvika helnätter av skolarbete (teatern ja - inte skolan). Och det har jag varit glad för eftersom den typen av arbete sällan blir riktigt bra. Hur väl formulerar man sig egentligen i gryningen när man inte sovit på 20 h? Just det. Men, nu har jag lyckats kryssa av den Lundaupplevelsen (missförstå mig rätt; på KTH skedde detta hela tiden, men när jag var ung behövde jag knappt sova). Jag skrev och skrev, jag tänkte och tänkte, jag pulade och pulade och kl 5 på morgonen var jag fortfarande inte klar, men ändå redo att ge under några timmar. Slutanförandet behövdes skrivas och referenser hittas (på biblioteket) och texten genomläsas och justeras layoutmässigt. Men det bara gick inte då. Så jag satte väckarklockan på rigning och vaknade efter två timmars sömn för att sätta igång igen. Ingen frukost (hade ju trots allt ätit två knäckebrödsmackor vid 4) utan direkt till juridicum med dator och en att göra lista. Jag ägnade allt för mycket tid åt att försöka infoga ett titelblad utan att sidfot- och huvud fanns med där (SUCK) och fick sedan ihop en hygglig slutkommentar. Med andan i halsen sprang jag och letade rättsfallssamlingar för att kunna ange på vilken sida som begreppet fanns (vissa av referaten i databaserna sade inget om denna information). Jag lyckades precis få ihop det och pdf  så att jag hade några minuter på mig att skicka in. Men bäst som jag försökte koppla upp (brukar fungera alldeles utmärkt) bestämde sig min dator och det trådlösa nätverket att vara okompatibla. Arhhhhhh! Efter en 10 min försök att fixa det så gick jag på jakt efter läraren. Förhoppningsvis kunde det fixa sig ändå - jag kunde ju lätt bevisa att uppsatsen fanns klar på min dator. Och det gjorde det. Lite för lätt nästan. När man stressat upp sig för ngt så vill man inte att det ska visa sig vara en småsak... Men jag är ändå glad. Egentligen. NU är uppsatsen inlämnad och jag fullständigt slut. Vet dock inte om dte är en bra idé att sova, eller om jag faktiskt skulle lyckas att somna... Vi får se.