fredag, maj 07, 2010

Illustartion

på First Past the Post: LibDems (tredje största partiet) förlorade 5 säten fast ökade sitt allmänna stöd bland folket från 22% till 23%.

Val

Igår var det allmänna val här i landet. Dels hölls parlamentsvalet, som vi inte får rösta i, men som är viktigt och intressant. Dels hade vi i London lokalval, och i vår kommun en folkomröstning. Kände viss frutration när jag försökte få kolla på vad kandidaterna/partierna jag kunde rösta på ville och tyckte. Ännu mer då kommunen är uppdelad i smådelar som fungerars om egna valkretsar vilket begränsar ens inflytande och proporionaliteten av min röst. Inte blev man gladare av den korruption kommunfullmäkige & kandidater anklagats för - polisen utreder tom valfusk här. Men fattade till slut ett beslut och röstade. Folkomröstningen gällde inörandet av en val borgmästare (snarare än att verkställande väljs av fullmäktige bland dess medlemmar). Det tog ett slag att väga alternativen, och jag tycker fortfarande det fanns mycket som talade för och emot båda, men valde vad jag ville rösta på och röstade därefter.

Parlamentsvalet är riktigt spännande trots avsaknad av inflytande. I detta till stor del tvåpartiland, med 'first-past-the-post'* och vana vid majoritetsregeringar, är det en stor sak att det inte kommer att bli så. Detblir minoritetsregering och koallitioner som gäller då vi (valresultaten är inte helt klara men vi kan vara tämligen säkra) kommer att få ett sk Hung PArliament, dvs inget parti har majoritet i parlamentet. Folk är nervösa och man vet knappt hur det ska hanteras. Senast detta hände var 1974 och även då var det ovanligt. Så de närmsta dagarna av förhandling och regeringsbildande kommer att vara spännande och exotiskt för landets invånare och alla de som är inblandade i processen. Vem kan samarbeta med vem? Vilka partier kan gemensamt få maoritetstöd? Vem blir nästa Primiärminister? Många frågor som kommer att ebsvaras mer elelr mindre framöver.

* Detta innebär att man i varje valkrets (constituency) räknar rösterna för sig och den kandidat/parti som får flest röster, inte en majoritet utan flest, vinner valkretsen och får ett säte i parlamentet. Detta innebär, beroend epå gränser, storlek och röstfördelning i valkretsar, att proporionen platser i parlamentet inte motsvarar proporionen röster i landet som helhet. Och att det är mindre chans att små partier kan å ngn plats alls.

Svininflunsan

I onsdags morse var jag på vårdcentralen och fick mitt svininfluensavaccin. Gravida rekommenderas att ta det och det fanns ingen anledning (mer än min avsky för nålar) att avstå. Tyvärr gjorde den jäkligt ont och armen gör ännu idag ont, speciellt när det trycer mot den, och jag har en rejäl bula & är rödflammig. Får ev kolla upp om det inte lägger sig under helgen. Skapar mest problem då jag inte kan ligga på den sidan nu och jag därför bara har en ställning jag kan inta. Detta hjälper inte med mina sömnsvårigheter...

Mycket jobb

Är intensivt på jobbet för tillfället, men roligt. Hade möe på onsdag fm med forskningsgruppen varpå vi skulle analysera arbetet hittills och göra ett urval av vilka rapporter som skall studeras vidare. Satt med Meg hela eftermiddagen och resonerade och pulade med det medan Meghan fixade databasen som skulle ut. Kom från jobbet lite sent men inte farligt. Igår hade jag halvdag då jag skulle fixa en hel del saker, bl a få iväg det vi förberett under gårdagen. Fixat o klart. Nu ska vi bara få ordnig på riktlinjerna för nästa stadium tills på tisdag... Inte mkt tid, speciellt med tanke på valet. Har för övrigt i princip fått besked att jag ska få ca en veckas betalt arbete nu fram över. Utmärkt!

onsdag, maj 05, 2010

Sömn

Ok, lite sämre vecka sömnvis. Har sovit rätt bra de senaste veckorna, men tycks vara tillbaks i fasen: 'vakna vid fyra och kan inte somna om, men måste nog äta ngt'. Därav ostamckan framför datorn kl 4.47. Ligger dessutom rätt obekvämt då jag brukar sova mest på rygg och det går inte längre. Sidorna är väl ok, men jag får rätt fort ont i kroppen av det med. Försöker hitta en bra lösning med extra kuddar, men har inte lyckats än. Liten svacka de senaste dagarna illamåendemässigt också... Jaja. That too shall pass. Imorgon bitti blir det svinaspruta. Boooooo!

tisdag, maj 04, 2010

Ännu mer snooker, och lite annat

Under måndagen, då vi hade ledigt - prisa bank holidays!, begav vi oss faktiskt ut på en lite promendad under uppehållet. Vi lämnade kläder på inlämning, åt lunch på Vesuvio, kollade in en elektronikhandel i närheten och kompletterade mat. Sedan var dte dags för andra delen av snookerfinalen. Satt i soffan och planerade & beställde mat medan jag tittade. Sedan var det en paus under vilken jag kunde hänga tvätt o laga middag. För att åtrvända till snookertittandet. När jag gick o la mig kl 23 höll de fortfarande på o hade då kört i ca 10h totalt över sön/mån. Finalen varade dock till strax för ett på natten. Spännande och jag är rätt biten, men vilken jäkla tid det tar!

söndag, maj 02, 2010

Snooker

Den senaste tiden har Snooker världsmästerskapet gått på TV. En stor del av gådagskvällen gick ju åt till att se semifinalen. Nu tittar vi på finalen (och gör annat - gårdagens match tog ju summa sumarum +11h). Rätt tacksamt att det är en grå och regnig helg så man slipper dåligt samvete. Måste säga att jag gillar snooker mer och mer.

Frukost på the Wolseley

I bröllopspresent av några av våra Londonvänner fick vi en frukostsession (med dem) på the Wolesley. Vi skulle ha gått i oktober men jag fick svinainfuelselikande flunsa och kunde inte. Men igår morse blev det av. Vi fick visserligen gå upp ovanligt tidigt för en lördag (dvs tom tidigare än på vardagen), men det var det värt.

Alltså först frukost på Wolesley med varm choklad åt mig (te t Linus), god jos (och bubbel för de andra), en Full English (med bla blodkorv, nam!) till mig och eggs benedict t bl a Linus och en korg med små bakverk. Allt detta i en läcker Art deco miljö. Inge klagomål alltså. Bara nöje.

Efter frukosten tog vi en promenad genom Green Park & St James Park via Buckingham Palace. SOlen hade börjat skina och vi tog oss en skön paus på gräset. Det var inte riktigt dags att avsluta dagen efter det ås vi gick vidare upp till Trafalgar Square (där det enda tecknet på att det var 1 maj syntes i en liten kr som sjöng internationalen (Billy Braggs version) och samma organisations informationsstånd) för att besöka NPG's penthousebar. Lite drinkar och så pommes t mig blev det där. Vi avslutade den gemensamma dagen med en tur runt Covent Garden där de andra tittade på väskor/ryggsäckar till sina resor i maj. EN mycket lyckad dag i gott sällskap!

Vid dte här laget var klockan nästan fem och vi begav oss hemåt. Vi köpte så vi kunde laga hamburgare hemma, jag somnade i soffan ett litet slag före maten, coh vi tittade på Snooker semi-final. Mkt spännande! Är lite biten.