lördag, juni 21, 2008

Midsommarafton? Ja, just det.

Som sagt så blev det inget traditionellt midsommarfirande. Men det gjorde inte det minsta. Träffade upp Linus efter jobbet och vi vandrade kring Clarkenwell för att hitta ett matställe. Dte blev en enkel italiensk restaurang och vi kunde sitta utomhus. Jag beställde menyn (som var överaskande prisvärd) och fick calamari, gnocci a quatro fromaggi samt tiramisu. Till detta en kopp cappuchino, en glas amaretto och två små biscotti. Inte alls dumt. Vi satt bakom två damer som betedde sig lite underligt. Medan de drack en flaska Moët så bråkade de och iaf den ena anklagade den andra för diverse saker. Intressant.

Efter maten tog vi oss så smått till St John's Wood för att hälsa på Aster. Prmenerade hem till henne vis Abbey Road övergångsstället (ja, det!) och skrattade åt bilförarna som knappt fick en chans att köra förbi pga turister som skulle fotas på övergångsstället. Hihi.

Hemma hos Aster blev det trevligt samtal och god dryck (jag smuttade hela kvällen på en härlig Rom från Venezuela) och vi fick träffa några av Asters londonvänner och Jake. Det är trevligt nog lätt att ta sig hem från St John's Wood, vilket gjode att vi bara hade trevligt och slapp svära över resan hem (trots att vi var i nordvästra London!). Alldeles utmär midsommarafton... ja, utan det vanliga.

fredag, juni 20, 2008

Glad Midsommar!

Jag hoppas alla får enh trevlig midsommar. Här kommer ingen midsommar att firas (vägrar fortfarande Hyde Park och små grodorna). Istället ska vi fira Aster ikväll med lite drinks. Blir trevligt det. Midsommar iår handlar annars mest om exjobbet. Nu ska vi se vad för material jag lyckas hitta om implementeringen i Förenade Kungadömet. ALltså, utan att lämna lägenheten. Gotta love internet.

torsdag, juni 19, 2008

Rätt bra jobbat

Har jobbat rätt bra hittills tycker jag. Laddat ned propositioner och kommentarer jag behöver. Beställt en SOU från Bokus (de från 94/95 finns inte digitalt på nätet, och det var enda sättet att få tag på den förutom bibliioteksbesök. I Sverige). Bestämt vad jag ska göra imorgon och lite hur jag ska gå vidare. Förutom det har jag även tillslut lyckats beställa en ipodladdare på ebay (£3 istället för £19) så att jag ska kunna använda min mp3spelare igen. Nu ska jag nog ta mig en kraftgångstur innan jag fortsätter med studierna.

Fotbollskväll

Några vänner hade föreslagit att ta ett par glas på onsdagskvällen. Jag var på, men bara om vi hittade en pub som visade Sverige-Ryssland matchen. Så blev det och vi möttes på The White Heart i Whitechapel. Trevligt i sig, men mindre trevlig match. Jag tycker dte är jättetråkigt att Sverige inte gick vidare, men inte överaskande med tanke på spelet. Ryssarna regerade på plan igår. Buhu. Tur att dte iaf inte blev en värre förlust. Upptäckte även att, trots det engelskttalande sällskapet, så kom svordomarna högt och tydligt på svenska. :) Men de förstods, inte desto mindre, av sällskapet.

Efter matchen gick vi till en pakistansk restaurang vid sjukhuset som var riktigt trevlig. God mat och mycket av den. Hemma var vi fört halv tolv. Och då var vi även bra törstiga.

Nu ska här pluggas, för det har dte blivit för lite av på sistone.

onsdag, juni 18, 2008

Anna

Rätt nyss var jag och vinkade av Anna på stationen. Jag är mycket nöjd utav att ha fått hänga med henne så pass länge. Hon kom igår framåt nio på kvällen (direkt från STansted), vi åt middag, smuttade Bailiy's och pratade. Tröttheten tog dock överhand och Annamyset fick fortsätta nästa dag. Sovmorogn för småbarnsmamman var att gå upp samtidigt som oss. Så dte blev en gemensam frukost inam Linus begav sig till jobbet och jag och Anna bara stat och hade det trevligt i soffan. SÅ roligt att ses och ha lugn tid tillsammans.

Ikealeverensen skulle komma mellan 10-14 (älskar tidangivelsen). Men kvart i två hade den ännu inte kommit, och då hade vi ätit lunch och var redo för en tur till Canary Wharf. Dean gick med på att ta emot skaerna åt oss och vi begav oss. Det var inte många minuter sedan som en jobbig kille ringde till mig och informerade att de var där. Jag förklarade läget för dem, men p g a diverse svårigheter (skitsvårighter) ringde han upp mig två ggr till inom några minuter. Men dte gick till slut. När vi var tillbaks fick jag mitt negativa intryck bekräftat av Dean. Så jag är glad att jag slapp träfa honom.

Så nu har vi fått vår matta, och den är SÅ snygg.

Tack Anna för att du tog dig så mkt tid att vara här!

tisdag, juni 17, 2008

Blir lagen av?

Man blir lätt lite isolerad från den svenska verkligheten när man inte lever där, men knappast likgiltig. Jag är medborgare, jag röstar, och så småningopm kommer jag att leva där igen. Alltås berörs jag av det som sker politiskt. Nu är det FRA-lagen som ligger på tapeten. Jag känner mig instinktivt skeptisk, men hatar att ta toital ställning utan att vara insatt. Laddade ned propositionen igår men har inte hunnit titta på den. Om dte är som jag läste på en hemsida att t o m Säpo dissar den som integritetskränkande så måste jag ju säga att min skepsis stärks. Jag kan dock konstatera två saker med säkerhet: jag ogillar partpolitik särskilt då den kräver en linje för alla på ett såpass kategoriskt sätt - inte kan man väl rösta ja till ett lag man anser förkastlig p g a parttillhörighet (och alla gör inte heller det); och detta är riktigt dramatiskt och spännande - kan inte låta bli att glädjas åt engagemeng och bevakning av lagförslag. Nu får vi se vad som händer imorgon... (I det här landet har man rölstat igenom 42 dagar anhålling vid misstänkt terrorism utan krav på enn formell anklagelse eller särskilda bevis vilket är ännu läskigare... Läs mer på Mårten Schultzs blogg.)

Pust

Har hållt på hela dagen hittils, men inte med studierna, vilket känns lite frustrerande. Men NU ska jag sätta igång. Har iaf städat, tagit emot leverenser, sprunigit ärenden... Ja, dte har iaf tagit sin tid. Ikväll kommer Anna hit och det ska bli så roligt!

Föresten. Jag har ÄNTLIGEN lyckats välja ut mitt prmära studieobjekt. Efter flera utrensningstadier har jag med ren uteslutningsmetid kommit fram till att dte får bli the "Aquired Rights Directive" 77/187/EEC. Så de närmsta två månaderna kommer jag bli jäkligt bekandt med det och två av dess incarnationer.

Ikea by night

Vi var väldigt duktiga igår och tog oss ut till IKEA efter Linus slutat jobbet för dagen. Egentligen ett bra tillfälle att vara där då det inte var så många andra. Vi fick tag på allt vi ville ha och det var riktigt skönt. De stora sakerna levereras imorgon och då får vi äntligen utemöbler till balkongen samt matta i vardagsrummet. Det negativa med ett efterjobbetbesök var att vi kom hem först strax före kl elva. Mat hann vi inte äta på IKEA, då restaurangen hann stänga, men med en korv innanför västen klarade vi oss tills vi kom hem. Och då lyxade vi till med pizza från vår italienska restaurang (det var bara vi där och vi fick endast beställa tamedpizza eftersom de var stängda egentligen). Mums för quatro fromaggi säger jag.

Har nu även fått läsningen på restaurangens namn. Vi hade fått veta att restaurangen tydligen heter ngt snuskigt på italienska. Systerestaurangen heter Il Bordello, så det kunde vi gott tro. Idag berättade lexikonLovisa för mig att det kan betyda snygg tjej, eller så det den snygga tjejen har innanför trosorna...

måndag, juni 16, 2008

Vilohelg

Helgen som gått handlade mest om att göra ingenting särskilt. Och det var bra skönt. Sova lite. Läsa morgontidningen. Promenad till Wapping för att kolla in slakteriet (dte luktade så man mådde illa - och jag GILLAR köttlukt annars, alltså inte en hit). Promenad vidare till Canary Wharf för att lämna in skor på omsulning, titta lite i butiker och handla yogurth. Fotbad framför TV:n. Justera skrivbordet. Se på Rosa Pantern - tredje filmen. Sovmorgon. Utflykt till Camden för att kolla marknaden. Hittade bra hörnor! Hittade fina klänningar (men varför ska de vara så kort?). Besök på Muji. Lägga upp blider på flickr. Laga thaimat. Hipp Hipp andra säsongen som avrundning. Och ja, därimellan se när Sverige NÄSTAn spelade oavgjort mot Spanien. Jävla skit. Nu blir onsdagsmatchen så mkt mer läskig.