lördag, maj 30, 2009

Cyckeltur

Efter en flitig morgon av arbetssökande och en härlig brunch (räk- och äggmackor med mango- och banansmoothie) på balkongen med morgontidningen begav vi oss på utflykt. Vi cyklade österut (med stop på Canary Wharf för att handla baguette, ost och salamipicknick) med mål att ta oss över floden vid North Woolwich på färjan. Den visade sig vara lite meckig för cyklister så vi ändrade oss (vid färjan) och passade på att handla på en GIGANISK affär med kinamat och ingredienser för kinamat, inkl grossistavdelning (det blir dumplings ikväll) vi passerat på vägen samt picknicka i Thames Barrier Park istället. Det var härligt att tillbringa dagen i rörelse och i solen. Och få i sig god mat också.

Nu gäller det

Nu börjar sista månaden av praktiken och jag måste visa vad jag går för. Jag har nu påbörjat ett nytt projekt som jag tror ska bli riktigt roligt, men jag måste även jobba hårt för att producera riktigt bra saker. Jag har fått rätt viktigt uppdrag att dels uppdatera och fixa en teknisk manual för en databas (den var inte särskilt strukturerad den som finns), dels att gå igenom de existerade fyllda databaserna för att kolla att två saker gorts/görs konsekvent och utforma riktlinjer för dessa aspekter. HAde ett par samtal med huvudhandledaren i fredags. Första gick så där och jag fick intrycket att hon inte kände ett enormt förtroende för mig efter det, men efter sista samtalet tror jag jag fixat det (bl a med initiativ jag tagit och resonemang jag fört ang databasen och mitt arbete). Så nu ska här arbetas samvetsgrant och effektivt. Go, GO, GOOOO!

Lördag morgon

Kan inget annat än känna än viss nöjdhet över migsjälv. Har tillbringat lördagmorgonen till att fixa lite så praktiska ting och arbeta på jobbansökningar. EN är klar, redo att skickas, den andra måste skrivas... Men lite paus är jag väl förtjänt?

Annars lyser solen där ute och jag ser fram emot en härlig försommarsdag.

torsdag, maj 28, 2009

Betygkonvertering

Att söka jobb i ett land där man är rätt nog om vilka betyg matt fått på universitetet (iaf verkar dte så för de jobb jag kollar på) är rätt komplicerat när man inte läst i just dte landet. Här ska man helst ha minst en '2:1', gärna en '1st' för många jobb. Och inte bara ska man ha det, men ibland vill man att sökande skall säga vilket. Jag kan med rätts tor säkerhet säga att jag harmotsvarade minst 2:1, men om jag har en 1st vill jag kunna säga det (när detta efterfrågas). Jag har idag letat runt på nätet (inkl hsv.se) för att hitta ngn slags officiell konvertering, men icke. HAr mejlat hsv samt studievägledarna för säkehets skull. UNder tiden har jag försökt mig på att konvertera på egen hand. För en '1st' ska man tydliggen ha 70% eller med i sammantaget resultat (på tentor och uppstaser osv). För en '2:1' ska man ha mellan 60-70%. För att räkna ut ungefärligt har jag gjort på följande sätt:
  • Kollat ungefär var gränserna gått på mina tentor för AB, BA och B (= ca 80-83%, 66-67% och 50%).
  • Multiplicerat den understa %gränsen (alltså inte dne jag nödvändigtvis fått) med de antal högskolepoäng jag fick varje betyg i.
  • Adderat dessa produkter och delat dem med totala antalet högskolepoäng (dvs 270).
Jag tänker att jag på detta sätt fått ett medelvärde på mina tentaresultat som anger vad jag MINST fått för reslutat (pavsett examinationsform) i genomsnitt. DÅ jag genom denna uträkning fick 75,6% tänker jag att jag borde ha motsvarande en '1st', men jag kanske har räknat helt åt helskotta eller tänkt jättefel. Hmmm...

tisdag, maj 26, 2009

Ingen papperstiger

Ifall du tvekar att rösta i Europa Parlaments valet (vilket man inte borde göra av andra anledningar) för att det känns poänglöst, de bestämmer ändå inget, så vill jag poängtera att det tycks vara tvärt om. Jag har läst en hel del forskning på sistone som mäter inflytandet av EP och allt jag har lästpekar mot samma slutsats: EP har starkt inflytande, mkt mer än man anat.

"the policyn influence wielded by the EP is surely greater than that of most national chambers in the EU"

Scully, citerad i Richardsons European Union: Power and policy-making s. 125.

Helgen som var

När man har roligt och fullt upp hinner man med lite annat.

I fredags tillbringade jag stora delar av dagen på British Library och marathonläste (så trött på det) innan jag skyndade mig till kontoret och åt panini medan jag skrev in saker på dtaorn, hittade material smat avslutade min jämförane tabell om metoder att mäta inflytande med. Var stressad, men relativt efefktiv iaf. Arbetsdagen avslutades med ett glas Pimm's på puben med arbetskamrater (tyvärr med gurka i så jag mådde bra illa i flera timmar). Fick order av min närmaste handledare (framför chefen) att inget läsa över helgen. Hehe. Vi fick oss en relativt sen middag innan Linda åkte för att hämta Jonas som kom på kvällen. Lite whisky, Wii och TV fick vi till innan vi la oss.

På lördagen hade vi planerat in en South Bank promenad ochd et blev av i vad som likande sommarvärme. Lunch på Borough Market (denna gång viltkorv med Cuberlandsås samt en nypressad jos, Pimm's på en pub vid Tate modren (och ja, vi betalade nog mest för läget), titt på St Paul's och promenix t Liverpool Street för att handla KFC bukkit och ta bussen hem. Kyckling på balkongen och lite vila passade alldeles utmärkt innan vi begav oss ut igen. Vi började kvällen med ett glas på the Grapes på balkongen (i smatal med orginella typer) och sedan på Bar Kick där det dracks och spelades fussball (roligt som alltid). Sedan gick vi vidare till Green & Red för atta vnjuta Margarita i karaff (mums) och en grym blandtallrik mexikansk mat (dubbelmums, och ja, jag såg till att det inte var mkt kvar på ngn tallrik) samt efterrätt (churros! bla). När vi ändå var i närheten inhhandlade vi ett dussin beigles på Brick LAne till frukost. Vi försökte halvhärtat möta upp med James, Matt och Gloria på en nattklubb men kombinationen av trötthet och inträdesavgift gjorde att vi for hem istället.

På söndagen var en Sunday Roast inplanerad och belv också av. Lamm fick vi äta på the Grapes (jippi) och sedan tog vi Italiensk glass i CW (efter lite shopping av behövliga ting, bl a hatt åt Linus). Vi for till ISland GArdens för att gå tunneln till Greewich. Vid det laget var dte dags för paus igen (solen sken och det var nästan 30 grader ute). PÅ Gypsy Moth tog vi oss en rejäl kanna Pimm's samt lite öl och fick sitta ute i skugga. SKÖÖÖÖÖNT. En titt in på marknaden (med inköp) senare var det dags för Greenwich Park och bestigning av observatoriekullen. Eftersom det gått en hel timme sedan sist var det dags för ännu en paus. Vi satt på gräset och åt chips (och några drack även öl). Vi bestämde oss för att ta en hemmakväll med TV-spel och Indisk beställmat. Inget man kunde klaga på. Mumsfillibabba säger jag bara. Inte alls en dum kväll.

Igår for så Linda och Jonas hem. Det har varit superkul att ha Linda här (och Jonas). Nu får de två se till att komma tillbaks om inte allt för länge till. Lite bilder från helgen finns här. Vi passade på att använda den lediga måndagen till att slappa lite coh fixa en del som behövde fixas (matbeställning, tvätt,praktiska ting, viss planering...) och var rejält trötta när det var dags att lägga sig (iaf jag).

Nu är det tillbaks till vardagen. Sitter på Britsih Library och har en hel del att läsa idag, men förhoppningsvis blir det det sista av Lit Reviewn för min del.