fredag, november 06, 2009

Peru

OMG! Nu har vi bokat. Det blir Perusemester med äventyr för oss. Perfekta smekmånaden.

Remember, remember

the fifth of November. Femte november var dte igår och på en lite promenad efter pubbesöket med Sian i Covent Garden då vi gick förbi parlamentet såg man gäng med folk som protesterade? bl a iklädda "V for Vendetta" masker. Dte var inte särskilt mäktigt, mest lite avslaget.

torsdag, november 05, 2009

Jubbajubba

Är lite splittrad mellan min roll som hemmafru och arbetssökande, men hoppas att ajg idag ska kunna li klar med en ansökan nu när maten levererats. Efter lunch ska jag laga moussaka (och äta av den) innan jag åker in till stan för att gå på puben med Sian. Tyvärr blir det nog inte så mkt fler North Polebesök då Sian flyttat till sydvästra London, men detta får duga.

Full fart

Var helt utmattad efter gympasset i tisdags, och då orkade jag inte ens vara kvar hela andra passet (tycker iof att 80 min träning på raken istället för 90 min efter att haft influensan är helt ok). Men det var samtidigt skönt att komma igång. Gillar dessutom att vår passledare känner igen mig och har koll. Känns personligt.

Gårdagen var rätt så intesiv på sitt sätt. Förmiddagen gick åt att kolla på praktiska detaljer för att kunna resa till Peru redan i december istället för januari (bl a därför att början av regnsässongen verkar säkrare och bättre än mitten/slutet...). Fick kolla flyg, fixa med vaccinationer samt kolla upp hur det skulle funka att avboka vissa saker som redan var planerade (bl a Eddie Izzard showen tyvärr men prioriterar semestern).

På eftermiddagen hade jag tid hos JObcenter Plus (typ arbetsförmedlingen) för att bli intervjuad angående National Insurance nummer (närmaste vi kommer till personnummer här; man måste ha när man jobbar och jag fick råd att det kan vara enklare att få ett jobb om man har ett nummer). Prommenerade iväg mot Aldgate till kontoret och fick vänta innan jag blev mottagen (helt ok väntetid, bl a med tanke på att jag var för tidig). Själva intervjun var helt ok men intervjuaren höjde lite på ögonbrynen då hon märket att jag var född i Argentina men endast hade svenskt medborgarskap (fick förklara), att de jobb jag sökte var av typen "political researcher", samt att jag inte använde mig av min makes namn. Relativt smärtfritt var det ändå och jag hyser ingen större oro. Däremot så tillbringade jag ca 40 min väntades på att få tillbaks mitt pass. Och jag hade ingen bok med mig så det var enormt tråkigt. Det misstaget gör jag inte om. Skönt med promenad hem efteråt. Lite motion & frisk luft.

Sedan kan man inte heller klaga när man fått paket (nja, vi fått paket) och den nya systemkameran anlänt. Nu ska här lekas!

tisdag, november 03, 2009

Att göra

Då gårdagen ägnades enkom åt hushållet får det ske lite fokusskifte idag, men inte helt. Ska först och främst planera maten för de närmsta två veckorna och lägga in en beställning. När det är klart ska jag ägna mig åt arbetsansökningar. Under tiden passar jag även på att tvätta - det måste ju göras. I eftermiddag ahr jag bestämt mig för att försöka mig på gymmet igen. Hoppas jag inte tar i så jag spricker, men jag tror jag kan vara helt frisk nu.

Måndagsmiddag

Största delen av måndagen (ja, i princip hela) gick åt till att laga mat och snabbstäda. Vi hade en liten middagsbjudning på kvällen med marockansk mat. Hade gjort lite research för att se vad mer än tagine(har ett recpet på en fantastisk god lammtagine) som skulle passa. Det blev lammtagine (mums) med myntacouscous, en sallad på rivna morötter och apelsiner samt kobz (hembakat marockanskt bröd som tyvärr inte ville äsa som det skulle, beror nog på at torrjästen var lite gammal...). Efter huvudmåltiden bjöds på kokosgohriba (marockanska macaroons) samt ett stort fruktfat med melon, annanas, mango samt vindruvor till vilket vi drack grönt te med mynta (som tyvärr inte blev så lyckat; antingen drog dte för länge eler inte länge nog... eller så hade vi inte tillräckligt med socker i). Det var gott och uppskattat och dessutom hade vi trevligt kring matbordet. Roligt med bjudning.

söndag, november 01, 2009

Inte så mkt Halloween

Vi var egentligen bjudna på en Halloweenfest långt bort, som hade varit MKT trevligt att gå på, men eftersom jag fortfarand ekänner eftereffekterna av flunsan kändes det inte läge att åka iväg. Istället fick vi det stora nöjet av besök från Chris & Rachael samt Zoë. Vi satt och snackade och åt middag tillsammans och lekte med spotify. Underbart avslappnat och trevligt och en alldeles lagom Halloween.