lördag, oktober 11, 2008

Det går framåt

Har bestämt för att inte arbeta ihjäl mig, och Linus hjälper mig så gott han kan. Försöker ge mig själv pasuer för att tänka. Har nu skrivit alla jämföreslerna samt 1,5 s på min slutanalys. Har gjort anteckningar och funderat kring vad analysen ska innehålla. Nu ska jag inte arbeta mer på exjobbet ikväll. Imorgon gäller det igen. Och om jag får ihop det ska jag även arbeta om inledingen. Jag får se. Lite besvärande är att jag nu har ca 46,5 sidor ren text... Minns bestämt att handedaren sa max runt 40. Det kommer att bli klippaklippaklippa sedan. Hellre det än skrivaskrivaskriva.

Och förresten. Min studie är egentligen rätt misslyckad, men det ingår ju också i "vetenskapligt" arbete, iaf så länge jag själv inser och påpekar det.

Snart dags

Gårdagen ägnades i stor del till att läsa igenom det jag skrivit för att kunna formulera jämförelser och analys. SJälva skrivandet kom inte igång förrän efter middagen, men fick iaf 1,5 s skrivna. Ska fortsätta idag och imorgon. På måndag morgon ska min handledare ha en kopia av uppsatsen i sin mejlbox. Inte den slutgiltiga kopian, utan en innehållsmässigt komplett uppsats som behöver bearbetas formellt, språkligt och antagligen även till viss del innehållsmässigt efter mitt ahndledarmöte. Den del som jag är osäker om jga kommer att hinna klart med är inledningen. Men den ska skrivas om inte skrivas för första gången så det får gå. Vi får se hur dagarna utveckas. Blir man sjuk så blir man. Jag är dock oerhört glad över att ha en vecka atta rbeta med småplocket istället för ingen tid alls elelr en stressad halvtimma som brukligt varit fallet. Nu när jag druckit mitt morgonte är det dags att sätta igång (ja tog sovmorgon, men som Linus sa, sover jag så behöver jag det).

fredag, oktober 10, 2008

Oj vad trött jag blev

Vet inte om det är en reaktion på de rätt produktiva medn intensiva dagarna jag haft, eller det att jag tillät mig själv att slappna av igår (tog mig ett varmt bad t o m), men är nu enormt trött. Sitter och försöker läsa igenom Mr Thesis (det mitt arbete döpts till på facebbok, mkt användbart att personifiera exjobbet) på ett strukturerat och analytiskt sätt, men vil bara sova. Bah.

torsdag, oktober 09, 2008

För att det gör mig glad

Inte skriva mer idag!

Har kommit till den punkten i arbetat att jag inget mer kan skriva för tillfället (ok, jag SKULLE kunna skriva igenom min inledning, men det är lågprioriterat just nu). Nu ska jag istälet läsa igenom, och läsa igenom på nytt, det jag skrivit och kommit fram till, anteckna och analysera, fundera ocg begrunda, så att jag kan skriva jämförelser och analys imorgon och i helgen. Jippi!

Det kunde varit värre

Ok, jag är inte helt kry än (jag mår dåligt i vågor och har lite dåligt med energi) och jag ligger efter mitt schema men jag har nu skrivit 37,5 sidor ren text och är klar med avsittet om de materiella rätten (där en slags jämförelse ingått). Jag har nu kvar att skriva: en kort sammanfattning av EGdomstolens dom mot Storbritanien, bearbetning av inledningen, jämföresler för den legislativa processen i vart land liskom tillämpningen samt en sammanfattande analys och slutsats. Det känns plötsligt hanterligt. Speciellt när jag läste igenom mina "frågor" i inledningen och upptäckte att jag mer eller mindre täckt de felsta. Joy! Nu ska jag äta innan jag går under.

onsdag, oktober 08, 2008

Orkar inte mer

Visst borde jag sitta till tolv och jobba flitigt. Det har jag gjort förrut. Men jag orkar inte mer. Har skrivit och skrivt idag. Hade velat vara klar med denna etappen innan jag la mig. Men orkar inte. Får ta atg i dte imrogon bitti.

Högteknologiska jag

Känner mig fasligt modern här däe jag stter och arbetar, fast egentligen är det kanske tvärt om. Varför? Jo, jag sitter med TVÅ datorer. På Linus PC har jag Windows och en gammal, men ej så crashbenägen version av Word som jag skriver exjobbet på. Min laptop (mitt ljuvliga iPle,Macen i mitt liv) används till båse nytto- och nöjessurfande och som referensverk eftersom jag får klökkänslor av estetiken och användarbarheten i Windows. Hepp!

Inventering, igen

Blev just klar med etappen att fylla ut undersökningen av den lagstiftande processen för just mitt direktiv. Känns bra. Nästa steg är att sammanfatta och belysa det materialla resulatate, så att min enorma tabell med cross-references" kan vara kompletterande (den är ca 6 sidor lång och har placerats i bilaga). Passade på att kolla hur mkt jag skrivit till dagens dato: 33 siodr ren text. Nu ska jag nog ta en promend i solen. Behövs.

I etapper

Så som jag jobbar, iaf just nu, har jag ett avsnitt, eller en poäng i taget som jag ska bearbeta. Klarar av att jobba rätt intensivt, men när jag är klar så pyser luften ur mig. Detta dels för att jag avslutat det min fokus låg på, dels för att jag behöver räkna ut vad som ska göras näst och hur. "Regroup!" ropar de i krigsfilmer, och det är dte min hjärna behöver. Tar därför nu en disk- och tvättmaskinpaus från arbetet. (Och ja, jag är fortfarande okry och mår inget vidare.)

tisdag, oktober 07, 2008

Bra jobbat

Ja, det har jag faktikst. Mådde skit vid middagstid, men har lyckats vara rätt produktiv under dagen. Har fortfarande mycket att göra men det går iaf framåt. Kan dock konstatera att word bara orsakat mig problem och jag kommer att vara så lycklig när jag slipper det jävla skitprogrammet. Nu ska jag sluta för idag.

Exjobb, exjobb hela da'n

Mår fortfarande inget vidare, men dte är exjobb som gäller idag med (tänka sig!). Ligger efter i mitt schema, men jag gör så gott jag kan och hinner med det jag hinner med till på söndag då jag ska skicka in utkastet till min handledare. Möte har jag på fredag så då har jag iaf några dagar att avsluta och fixa med formalia etc. Det ordnar sig väl. Men känns inte som om uppsatsen blir ngt vidare bra. Jaja.

måndag, oktober 06, 2008

Kristina

sitter och synar SOU 1994:83 i sömmarna, äter mörk choklad med hallonbitar i (realiserad) samt lakrits (dyr, men så är utbudet inte sådant att man har mkt val) efter att ha tagit paracetamol.

Gilla läget

Ok, en vecka kvar och sjuk (inte däckad, menbesvärande sjuk). Inte idealiskt, men vad ska man göra. Tog en liten sovmorgon och ska nu komplettera matinköpen (av ngn anledning har jag inte allt jag tänk hemma!) och ta mig en promenad i solen. Sedan ska jag bänka mig vid arbetsbordet och där kommer jag nog sitta tills sent ikväll. Jippi.Kunde varit värre.

söndag, oktober 05, 2008

Kass tajming

Just nu tyder mkt på att jag inte är frisk, att jag lyckats bli sjuk en vecka innan Exjobbet ska vara klart. We are not amused.

Studiesöndag

Ja, så sitter man här igen på arbetsplatsen. Exjobb för hela slanten. Känner mig lätt krasslig och har inte ro för det. Sjuk kan jag INTE bli nu. Märker det bl a i mitt sömnbehov. Vaknade 11.30 idag och igår inte mkt tidigare. Vanligtvis vaknar jag vid 9, senast 10 på helgerna. Kan bara inte sova längre. Hmm... Fick iaf en bra början på dagen med nylagad panini från Verde nere på gården. Så gott med parma, mozarella, avokado och soltorkade tomater. Speciellt med nybryuggt te till. Nu: jobba!