onsdag, augusti 01, 2007

Snabbvisit i Sverige

Ar pa biblioteket och internettar. Behovde framfor allt checka in till imorgon och kolla ekonomin. Imorgon blir det SThlm: Traffa familjen, begravning och en snabbis till Knivsta.

tisdag, juli 31, 2007

Internettorka

Ett slag framover jkommer vi inte ha internet hemma och mina kommuniktioner kommer att bli darefter. Hall tummarna att det ska ga ovanligt smidigt att fixa bredband. Vore trevligt. Annars blir det nog besok till biblioteket nagon gang per dag eller varannan dag.

Stada

Mandagen gick framfor allt at till att vila lite (behovdes) samt att stada lagenheten vi lamnat efter oss. Under ett antal timmar skrubbade vi, moppade vi och dammsog vi sa att ingen skulle kunna ha ett endaste litet klagomal. Vi foregick med gott exempel som det heter. Varre var det att ta sig hem da vi var fullastade med saker (stadgrejer och annat smatt vi glomt ta i flytten) som vi tag hem i ruschtrafik pa DLR:en. Lagom trevligt.
Pa kvallen blev det angkokade dumpligs i solnedgangen samt omorganisering och ihopsattning av sofforna. KOmmer nog bli bra detta.

Kraftskiva bland packlador

I ren galenskap hade vi bestamt oss for att ha kraftskiva hos oss nasta dag. Och det hade vi ocksa. Vi lyckades pa nagot satt roja undan tillrackligt mycket for att det skulle se riktigt civileserat ut, handla lite samt laga mat (rotfruktsgratang med adelost MUMS samt Gino). Sa med hattar, manlyckta och en jakla massa kraftor och nubbe (ojojoj) hade vi partaj med vara fina flytthjalpredor. Vi stallde borde vid balkongen och solen stralade in liksom brisen genom den oppna dorren. Vi satt ute pa balkongen och njot av sol och flodvy! Valdigt, valdigt trevligt. Inte det minsta vilsamt. Tack och lov for diskmaskiner. Blder kommer sa smaningom.
Morgonen borjade for ovrigt mycket civileserat. Var och kopte pain au chocolat (nybakade!) pa delit underst i byggnaden, sondagstidningen och kottbullemackor med aggrora.

IKEA och flytt

En fullstandigt utmattande dag. Vi vaknade tidigt for att hinna en svang forbi lagenheten innan vi hamtade bilen och for till IKEA med James. Linus hade kollat dagen innan och upptackt att alla moblerna var kvar som skulle tagits bort ochg att det knappasdt var stadat. Detta fick vi annu mer bevis pa val pa plats. Oppnade upp frysen for att kolla en sak och upptackte dar en lada full med rinnigt mogel. Urkel. Som det kan ga nar man stanger av kyl och frys OCH stanger dorrarna OCH ar ackligt ohygenisk. Vi fixade bast vi kunde och kopte frukost pa butiken vid sationen medans vi vantade in James.

Vi var superorganiserade infor IKEA besoket med ett excellblad med alla detalkjerna och komplett shoppinglista. Eftersom det ar stor risk att skaer tar slut och de stora sakerna var viktigast denna dag (vi hade ju trots allt hyrt en van) sa prioriterade vi det. Trots relativ snabbhet och organisation var vissa saker slut. Varst var matbordet som vi varit sa glada nar vi hittat pa tdigare besok. Anda bestamde vi oss for att inte kompromissa utan helt enkelt bestalla hem de saker som saknades via internet. Lite besvarligt da vi skulle ha gaster nasta dag, men som tur var hade vi ju hyresmoblerna kvar inkl ett matbord (vilket vi inte sakert visste forran vi kom tillbaks). Vi fick ga i tva omgangar oich hade 4-5 fullastade vagnar var gang. Hillfe. DEssutom kopte vi kraftor och nubbe i Sweden Shop. Fem timmar blev dte pa IKEA, men effektivt utnyttjade maste jag saga med tanke p den mangd grejer vi inforskaffade. Snabb avlastning in i foajeen sa att LInus, James och Matt skulle kunna ta bilen till gamla lagenheten och hamta det vi hade dar. Chris och Adrian kampade heroiskt med mig for att fa upp sakerna till lagenheten. Hissen var en valsinelsse forrutom da det kom till garderoberna som inte fick plats. Vi fick kanaka upp dem for tre trappor. Och Pax ar knappasdt latta. Vi kom dock pa en metod som gjorde det mindre javligt an det kunnat bli. Sedan kom smasakerna och da jag fatt in koksgrejerna lagade jag mat till de tappra skarorna. Kottbullar, algpasta, pizza slices samt dansk champagne.

Sa slut som vi var lyckades vi fa igang musik och TV sa smaningom. PAcka upp det mesta av koket samt satta ihop sangen som vi sedan stupade ner i.

Sound of Music goes kareoke

Jaghar gjort dte forut, men inte dessto mindre var dte roligt att fa ga pa sing-a-long-sound-of-music i fredags med Chris. Jag packade som galen under dagen och mina fotter var helt mora nar jag motte uppo Chris inne i stan (akte central line - usch!). Vi at en delad meny pa en kinakrog i China Town (prawn crackers, crispy duck och pancakes, fried rice, sotsurt flask, tigerrakor i black bean suace ocg gronsaker).Pust. Matta blev vi. Sedan var bion bara runt hornet. Och det var ingen tvekan om vad som var pa G. Krukor med edelweiss storlek manniska, berg, folk kladda i gardintyg, en nazist och massor av nunnor. Chris och jag korde mer subtila dekorationer. Han hade en glasburk som det stod "a jar full of spiders" pa och som blev konfiskerad samt ett plaster pa hoger pekfinger. Jag hade en rosa T-troja som det pa ryggen stod "Not too sweet, not too sour. Just too... pink.". Forstar ni inte referenserna far ni skylla er sjalva. Det var galen stammning och en bra konferansier. En brud vet jag inte riktigt varfor hon var dar - homn verkade mest tycka det var nagot av det tontigaste nagonsin. Men annars var det fullt os och vi sjong vara halsar raa. Det var gott.