lördag, januari 05, 2008

Fredagsmys

Efter den ofruktabara shoppingrundan begav vi oss hem med stopp på Tai Pan vår lokala kineskrog. God hämtmat och TV-tittande gjorde kvällen till en myskväll av hög klass. 

Isch

Ja, shoppingrundan igår kan antingen benämnas helt misslyckad eller ovanligt god beroende på perspektiv. Jag hittade INGET jag ville ha. (Ok, en kappa för 70 pund, och då var det hava priset. I don't think so.) Så jag har alla julklappspengar kvar och kan spara dem ils jag hittar något jag vill ha. Det är faktiskt bra. Man ska inte forcera klädhandling bara för att det är rea. De flesta kläderna var oformliga och skulle mest se bra u på jättesmala, rakformade små flickor. Sådana som kan klä sig i säck och inte se otympliga och gravida ut. SÅdan jag aldrig kommer att vara eller vill vara för den delen (utom när jag tittar på GAP-kläderna och är så sugen så sugen). Till det hela hör att jag befinner mig i min högsta viktklass någonsin, och att kroppsmåtten följt denna siffra åt. Jag är obekväm och vill komma härifårn (det handlar inte om många kilo egentligen men ändå) men det hela känns motigt just nu. När man gick upp som mest under en tid utan aptit och då man tränade mer än vanligt så känns det lite hopplöst liksom. Men så läste jag att stress har en fettsamlande effekt. Då har jag iaf det att skylla på. Under tiden bor jag i min baggyjeans som är mina enda bekväma byxor förutom mjukisbyxorna. Detta får bli ett vårprojekt. Och tills dess att jag känner mig mer bekväm är jag inte heller särskilt sugen på att köpa kläder heller. Faktiskt. Urk. Jag hatar att klaga på min kropp, men så är det bara just nu.

fredag, januari 04, 2008

Helt omotiverad belöning

En extrem trög start på dagen ingav ångest, men lyckades lugna den lite efter att ha läst några sidor i en bok. Men inte helt. Nu ska jag se om jag inte kan sätta sprätt på mina julklappengar på den (förhoppningsvis) resterande julrean här. 

Tänk om man bara kunde pausa tiden så att Fredagar inte innebar ont i magen.
Igår kom Sian och åt middag här hemma  med oss och vi visade upp lägenheten för henne. Jag lagade kyckling marengo (det var länge sedan!) och chokladmousse till efterrätt. Gott och revligt var det. Sedan var jag trött.

Är fortfarande trött och vill bara lägga mig och sova. Irriterande.

torsdag, januari 03, 2008

Väntar

på att Linus ska komma hem och sedan på att kvällens gäst anländer. Har städat och lagat mat i flera timmar och är helt slut. Att skrubba golv med tennisarm (ok då, tvspelstennisarm) är inte att rekommendera. Nu puttrar iaf grytan på spisen, riset ligger i blöt, bordet är dukat och jag ä rent och presentabel. Kanske ska jag plugga lite tills Linus kommer. 

Kanske ska jag...

Vaknade och känner inte alls för att skriva. Vill inte heller att dagen ska gå förlorad. Därför funderar jag på om jag inte ska ta och börja läsa in mig till uppsatsen som skall in den 14.  Istället för att riskera att inte göra något. PM:et är ändå redan så försenat att jag inte tror en dag extra gör var sig från eller till...

onsdag, januari 02, 2008

Sooova

Blev plötsligt attacktrött mitt i uppsättningen av spots ovanför köksbänken. Vill bara sova. Inte leka med el. Och imorgon ska jag vispa grädde, hårt, med den tennisträningsvärk jag har i armarna. Vojmevojme. 

PS. Trots att jag misstrodde den så visade sig laxlasagnen riktigt god.

Kunde varit värre

Ok. Det går inte för illa iaf. Är inte riktigt där jag ska vara men har fått en del läst och mer blir det. Värst är att jag är så trött och när det var som kallast här så somnade jag hela tiden när jag skulle läsa. Men imorgon ska jag skriva. Ångest. Och städa. Och laga middag. Vi får gäst. Men nu ska det lagas laxlasagne innan jag läser klart.

Vill inte idka allvar

Så var det dags för vardagen igen. Gick upp med Linus och åkte samtidigt men åt motsatt håll till ASDA för matshopping. Hade drygt 37 pund med mig - det mesta i små små småpengar. Gissa om kassörska var glad när jag betalade med dem? Värst tror jag nog att hon bakom mig i kön tyckte det var. :) Men det gick och jag kom hem med den mat jag behövde, men inte alla kemikalier (de är dyra).  

Det tog sin lilla tid så det var inte långt kvar till lunch när jag kom hem. Tycket därför att det var ok att surfa lite och spela lite Wii. Det finns en fitnessträning på Wii Sports där man gör olika övningar (tre stycken) varje dag så mäter den ens uthållighet, balans och hastighet och bestämmer en "fitnessålder". Jag lyckades idag komma ner till 46 (vilket innebär 19 år mindre på ett dygn). Mycket nöjd. Spelade även tennis och kan härmed konstatera att jag blivit bra mycket bättre (teknik) och att det faktiskt ger lite träning då jag har lite träningsvärk i överarmar och t o m höger underarm! Lyckan är stor. Helt plötsligt kan man motivera att vara lat med att man inte är det. Typ. Hehe. Lyckades även klara tre hål på golfen på mellannivån med birdieresultat (igår var jag först av oss att få en eagle!). Allt gott. Nu ska jag äta lunch innan korruption och etik lockar mig till arbete...

Årets första dag

Gick åt till att inte göra mycket alls. Iofs var vi LITE duktiga. Flyttade bokhyllor, fixade skåpet, sorterade sopor, organiserade verktyg och liknande... spelade TV-spel. Alldeles lagom innan allvaret nu skall börja på nytt.

tisdag, januari 01, 2008

Så blev det 2008

Att resa på nyårsafton har sina fördelar. Det är rätt lugnt, inte så mycket folk på flygplatsen och mer plats på flyget. Men man är lite för trött för en ordentlig baluns när man anländer hemma kl 20...

Resan gick mycket bra och vi tittade nöjt på Simpsons under flygturen. Väl på Gattwick gick Linus på tågbiljettsjakt medan jag handlade frukostmat på M&S som hade öppet. Visste inte om det skulle finnans något öppet hemma... Ca en timme senare var vi hemma och kunde konstatera att affären vid DLR:en iaf har öppet (och även idag) liksom den i vår byggnad. Skönt.

Vi packade upp och städade undan samt duschade av oss resedammet medan vi väntade på att vår beställmat skulle anlända. Indiskt är MUMS fast de var lite snåla med köttet igår. Inte desto mindre blev vi mätta och glada. Sedan spelade vi Wii tills tolvslaget som vi lite missade, men vi såg iaf en del fyrverkerier nere vid flodstranden.

Strax efter det att vi kommit tillbaks hem och spelat mer Wii (vi var tvungna att köra fitnessträningen efter att vi justerat tiden på maskinen) kom James och sedan Matt och Gloria förbi på drink och champagne. Det blev en intensiv och trevlig stund innan de gav sig vidare till en annan fest och vi stannade hemma. Gammal kvinna gör så gott hon kan... Med tanke på hur trötta vi var (jag sjuk och Linus sovit dåligt) och att vi rest under dagen så kändes det helt rätt och motiverat. Alltid skönt att göra som man VILL.

Imorgon är det dags att bruka allvar. Oja. Har en del att skriva och läsa. Lite ångest. Sedan känns det lite stressigt att "bara" vara här en dryg vecka och veta att jag inte kommer hit igen innan sent i februari. Och då flyttar jag! Det blir bra.

Gott nytt år!

Sôstra mi

Tog sedan Upptåget till Knivsta (40kr för 12min!) och möttes där av min Maria och av August. Så mysigt. Jag fick se deras nya hem. Jättefint och hemtrevligt! Vi pratade, drack cocktails, lagade mat (jag tittade på), spelade Wii (Guitar Heroes är roligt fast svårt) och såg på film. Det var underbart att få umgås och gosa med mina pojkar Olee och August och bara vara med allra käraste syster. Sov gott, vaknade till ett något vitt landskap och fick mig en promenad och visning av Jörgens lägenhet innan det var dags för mat och en ilresa till Arlanda där Linus väntade snällt i incheckningskön.

Gamla minnen

Åkte med mitt pick och pack till Uppsala där Therese väntade mig. Therese är den trevliga personen som jag var au pair med samtidigt i Luxembourg mitt första år där och som jag tågluffade med utmed Medelhavet. Vi uppdaterade varandra på livets gång (sist vi såg var på mitt 25-årskalas) och återgick till forna dagar med god utnyttjan av nostalgi. Och allt inom 100m från stationen. Eftersom man inte riktigt är sugen på att utforska Uppsala med 30kg bagage i släptåg.

söndag, december 30, 2007

Lättutmattad

Har nu lyckats packa allt - och har 2kg till godo. Men är utmatatd efter det. Man märker att förkylningar sätter sig på orken. Fick till och med plats med wii:en. Vilket visserligen var en prioritet. Nu ska jag norrut och träffa min tågluffningskompis och Luxembourgkollega i Uppsala innan jag ska hem till Maria & co. Vi får se hur gott sällskap jag lyckas vara.