lördag, juni 28, 2008

Innomhusgrillning

Visst var stor del av dagen mindre rolig, men framåt kvällen blev det ändring. Lyckades först och främst komma ikapp med mitt skrivande. Och sedan fick vi gäster!

Vi hade huset fullt. Tio pers allt som allt. Tanken var att grilla och sedan spela spel. Grillingen gick det sådär med pga orkanblåsten (typ) som hindrade oss från att ens tända grillen. Så det fick bli ugnen istället, och jag måste säga att det var en god ersättare. Till burgare och korv var dte brödbullar och hemlagad coleslaw. Och folk verkade ha det bra. Spelandet kom igång lite sent så vi kkörde på TP istället för risk. Vi lottade lagen (kändes bra att inte vara parlag) och jag blev gul med Matt. Vi hann inte spela klart innan det blev dags för våra långtkomna vänner att åka hem. Men jag får väl erkänna att jag just då inte heller hade flest pluppar. Menmen. Matt, Gloria och James stannade lite längre och vi passade på att äta lite bananasplitaktig efterätt. Mums. En mycket trevlig kväll allt som allt.

fredag, juni 27, 2008

Slöseri med tid

Det är bara att konstatera: gårdagens arbete måste göras på nytt. Bah! Har fått tillfälle att beklaga mig för folk, svära och spela av mig agressionerna genom lite wiispelande (jag var grymm på fitnessen med döbra resultat i bowling och tennis - sedan förstörde jag allt med att slå alla homruns bakom baklinjen...). Känner mig vid bättre mod, men störd på att fm gått åt att vara fötvivlad och sur istället för att sklriva vidare. Skärpning! Nu ska jag få i mig lunch, sedan ska jag skriva så det ryker. Banne mig. Har dessutom ställt in autosavefunktionen på notepaden...

SVORDOM

Knappt har jag skrivit om min glädje över gårdagens arbete och så får jag reda på att det antagligen gått förlorat. SÅ jävla sugit. Och visst, jag har t o m ett usb minne jag ska spara sakerna på. Men igår var sådant att det inte blir gjort. Kan inte ens minnas om jag sparade skiten. Stängde inte heller ned datorn (min inloggning själv) så vet inte vad som hände då. (Skyller INTE på någon annan, men konstaterar faran i att arbeta på en dator man delar med andra...)Och vet inte hur man desperatsöker efter eventuella säkerhetssparningar på Linux. Snyyyyyyyft!

Lite framgång

Trots den besvärliga dagen lyckades jag få lite positivt ur den. Faktiskt med exjobbet att göra. Har lyckats hitta ett par styrdokument på nätet för lagstiftningesprocessen. Officiella som används inom regeringsarbetet och som riktar sig till dem som arbetar med att skapa lagar. Har inte att göra med själva direktivet, men kan hjälpa mig att hitta det jag söker. Lyckades även få lite skrivet, med refernser. Heja mig.

En trevlig tjatstund med Lovisa skadade inte heller för att förbättre humöret lite.

Ikväll blir det spelkväll och grillning hos oss och det ska bli kul. Innan dess hoppas jag få mer gjort samt sängen såld och hämtad.

Onödigt stressad

Dagen började bra. Vi vaknade till Povel Ramels Ta av dig skorna. Lisa ringde upp och vi pratade ett slag. Mys! Jag fick upp annonserna på Gumtree.com och MArketplace för försäljningen av diverse strösaker (inkl vår sängkarm). Jag fick t o m ett svar efter lunch! Och lyckades sälja sängen. Men det var då mecket började. Mannen sade till mig att han skulle komma illa kvickt, så jag tog i för att hinna montera ned sängen (något lättare att frakta så). Medan jag gjorde det upptäckte jag att vi tänkt fel. Vi hade tänkt att madrasserna i sängen var sådana att man kunne fästa ben på den diurekt (därför hade vi också köpt ben och ihopklämmare på ikea). Men icke! Då fick jag lätt panik (dumt, jag vet) och försökte få tag på Linus för att konferera. Skulle jag avbryta köpet? Skulle vi försöka få madrasserna sålda också? Men han var inte tillgä'nglig så jag bestämde mig själv och fick klart nedmonteringen tills dess köparen sagt att han skulle komma. Eller? Tiden gick och jag började undra. Framåt kl sex skickade jag ett sms med adressen på nytt (och så att han skulle få mitt mobilnummer också). Men inget svar. Linus kom hem, vi diskuterade sängen. Fortfarande inget svar. Efter middagen skickade jag ännu ett sms och sa att eftersom han tydligen inte skulle komma idag så fick vi höras imorgon. Rätt sent ringde han upp och bad så hemskt mycket om ursäkt. Han hade varit oorganiserad och skulle ringa imorgon. Ok. Problemet var mest det att isärplockningen parallellt med iniskjtet om felberäkningen och en känsla av att jag behövde bestämma hur vi skulle göra inom en snäv tidstrist hade stressat upp mig. Är fortfarande inte så tålig. Bär fårtfarande sår efter tiden som varit. Och jag kunde inte äta upp maten utan fick magknip istället. Mindre kul helt enkelt. Men ändå en skitsak.

torsdag, juni 26, 2008

Vilse bland volymerna

Efter lunch och lite fix begav jag mig mot biblioteket. Resan gick rätt trögt och så vände bussen mitt på Commercial Road (en dubbeldäckare som vänder i tung trafik - det är en syn det) och körde via Whitechapel Road istället. Lite orolig då jag även hört massor av sirener och sett en del blåljus ringde jag Linus. Hanhade ingen hört, och inget stod på nyhetssidorna heller. Efter ett slag kom chauffören upp och förklarade att det varit en stor brand på gatan och han därför fått åka en annan väg. Det tog alltså rätt lång tis innan jag var framme på LSE.

Väl framme försökte jag arbeta fokuserat. Hittade den artikel jag skulle ha, samt en kopia av förordningen jag inte kunnat få tag på på nätet. Gott. Sedan skulle jag börja försöka hitta material av annat slag. Dte var svårare. Klättrade omkring (på riktigt! det fanns en stege för att nå högst upp) bland volymer av Hansard Parliamentray Debate och Parliamentary Papers, men hittade knappt ngt. Kände att det kan bli riktigt svårt att hitta engelskt amterial otsvarande det svenska. Dels pga min sämre kunnskap OM materialet, dels pga det antagligen finns mindre med, och mindre lättillgängligt material. Ska idag fortsätta arbeta på min deskriptiva del och borde då kunna få större klarhet i var jag ska leta.

Slutligen tg jag svängen förbi Argos på vägen hem (även den resan tog en evighet). Vi hade bokat div varor som jag var tvungen att hämta. Bl a har vi nu ett TP-spel, på engelska, för en spottstyver jämfört med vad den brukar kosta. Och en bra väckarklocka man kan koppla till bl a ipod.

onsdag, juni 25, 2008

Ingen mask

När vi fick komposten igår sa leverantören att jag fick lov att ta mig till Mudchute eller Stepney farm för att få masken som hör till vid uppvisning av mitt kvitto. Därför passade jag i förmiddgs på att slå två flugor med en smäll genom att fara till Mudchute och dels besöka Gården, dels handla på ASDA till på fredag. Det är bara det att de inte hade ngn mask. HAde aldrig haft det. Däremot insisterade kommunen på att skicka dit fok ändå. Ngt snopet fick jag gå min väg och ska nu kolla om jag kan få ta på mask genom att skicka in en kupong som medfljde i komposen. Hur halvrutten den än hunnit bli.

tisdag, juni 24, 2008

Däremot idag bidde det

exjobbande. Har börjat skriva. Fantasitiskt! Ska föröska få ihop den deskriptiva delen (ett första utkast till den) under veckan. Och svårast är alltid att komma igång. Att skriva de första orden. Men nu är dte gjort! 455 ord än så länge. Det ska bli bra mkt mer innan september. :)

Det bidde inget exjobb

Iaf inte igår. Fortsatte istället med att fixa i bibliteket, och nu är där klart (typ - det saknas alltid Biblioteketsaker). Organiserade om böckerna på ett för mig, tillfredställande sätt. (Skönlittertur - Ursprungs land/språk - alfabetisk; Facklitteratur (iofs hamnar poesi och drama där... men men) - Ämnen) Det tog det emsta av dagen, men dte får det vara värt. Mkt lättare att sätta sig och plugga nu. Under tiden tog jag även emot matleverensen och vår kompost (äntligen!), fick tvättat en maskin och lyssnade på Harry Potter and the Philosopher's Stone som ljudbok uppläst av Stephen Fry.

Vill man se lite hur vi har det nu så finns det nya bilder på Flickr.

måndag, juni 23, 2008

Förvaknade oss

Vaknade imorse och kände mig helt slut. Ville verkligen inte gå upp. Och detta är sällan mitt problem. Jag vaknar t o m rätt ofta före väckarklcokan. Men inte idag. Hu så tugnt det var att ta sig upp, att förbereda frukost, att bänka sig vid den... Så frågar Linus, där han sitter med min laptop (vi har inte morgontidning, utan morgondator): Varför är klockan 7.42 på datorn? Jag kollar klockan i köket och svarar: För att hon ÄR 7.42. En timme tidigare än brukligt. Inte roligt. Helt onödigt. Men för sent att lägga sig igen. :'( (Det visade sig sedan att väckarklockn ställts en timme för tidigt och att ingen av oss tänkt på att kolla klockan då den ringde.)

Pianospel

Fick en öevraskande vänförfrågan igår på ansiktsboken. Min pianolärarinna fån när jag var 10 år gammal (1989/90)! Hon håller på att samla ihop gamla och nuvarande elever som vänner. Min största överaskning var att hon överhuvudtaget mindes mig. Jag spelade nämligen bara i ett år och var knappast så fitig som jag borde varit. Och det är 18 år sedan vi sist träffades. Men det gjorde hon. Och inte bara det - hon mindes även detaljer som jag tills jag påmints om dem inte tänkt på på... iaf 18 år. (När jag övat ordentligt så brukade hon fästa ett klistärmärke vis dtycket i boken och skriva en kommentar. Vi ägnade tydligen en del tid, jag inisiterade på detta, på att hitta en penna i matchande färg till märket för kommentaren.) Fascinerande. Hon måste ha ett fantastiskt minne. Och så kankse jag är mindre förglömlig än vad jag tror! :) Under ligt, men riktigt roligt faktiskt.

söndag, juni 22, 2008

Lugn och ro

Vi har varit riktigt slöa i helgen. Känns dte som iaf. Fast dte slog mig just att jag knappt satt ned igår förrän rätt sent på kvällen. Jag satte nämligen upp hyllorna vi inskaffat att ha vid skrivbordet. Det var en del drama då jag upptäckte (efter att jag satt upp konsolerna för tre hyllor på högra sidan) att det ställe där de vänstra konsolerna skulle sitta, där satt en stålbalk i vägen. Som tur var kunde vi låna en såg från receptionen och fick upp allt ändå. Ser inte RIKTIGT lika bra ut som det skulle gjort, men ändå. Kvällen avslutades med glass (Fossil Fuel - en lyckad kompromiss mellan Fhish Food och Cookie Dough) och cola.

Idag har vi också varit rätt lättjefulla, men iaf tagit en tur utomhus. Det blev en promenad till och från Canary Wharf då vi nästan blåste bort (typ) för oj vad det blåst idag! Jag började även fixa i bibliotket (som vi valt kalla arbetsrummet/gästrummet), men det har inte helt avslutats... Är just nu mest sugen att se på Rear Window. Vi inskaffade nämligen en Hitchcockbox med inte mindre än 14 filmer (och många av dem de riktiga klassikerna! fast han regisserade ju fler än 60... så det är bara en början). The Trouble With Harry (skojjig), Torn Curtain (Paul Newman räcker långt), Frenzy (galenskap i London), Family Plot (hade inte hört om denna tidigare, men ska bli kul att se); Psycho (måste man ju ha), Vertigo (James Stewart har höjdskräck), Rope (James Stewart anar ugglor i mossen), Topaz (?), Shadow of a Doubt (Joseph Cotton är obehaglig, ovanligt nog), Saboteur, Rear Window ( James Stewart har brutit benet - och ett måste när man bor som vi gör), Marnie (filmen jag bara sett till hälften - dumma videoinspelning - och letat efter i ca 10 år), The Man Who Knew Too Much (James Stewart med Doris Day på Albert Hall bl a) och The Birds (som jag nog skippar, behöver inte förvärra min fågelskräck direkt). Och just det, £25 kostade de. Älskar HMV:s sommarrea.

Tänkte jag skulle heja på Spanien, men det känns som om det vore att göra dem en björntjänst. Hittills har alla lag jag hejat på åkt ut.