lördag, juni 09, 2007

Sista dagen

Imorse skulle vi ha Senior Staff frkost på Grand - fast det sket sig lite. Frukost i gott sällskap blev det, men Grand var fullt (note to self: boka på helger) så det blev utomhus på Espresso House. Mkt trevligt och gott även om mango-jordgubbsfreezern var ngt i mäktigaste laget. Perfekt början på en sista dag i Lund på länge. Vi pratade och mös. Underbart var även att det var såpass varmt redan 8.30 att jag kunde cyckla in till stan i bara klänning. Det ni! Efter frukosten tog vi en liten sista runda på stan. JAg var med Sofia att prova glasögon o så. Nu har jag kämpat med att packa - och det är inte en lätt sak inte. Att prioritera är sketajobbigt - och jag vill ju ha med allt. Och helst resa i så lite så möjligt (ändå 25 grader i skuggan, minst). Men nu är det gjort. Lite mat och plock och sedan är det snart dags. Bye-bye Lund.

Igår var jag på Malmöopearan med Linda, Jonas och Lindas mamma. Vi såg Porgy and Bess - gästföreställning från Sydafrika. Det var coolt. Musiken är mycket bra och scenbilden var rktigt schysst. Lite jobbigt att man inte riktigt hörde vad som sjöngs - vilket är mindre besvärligt vid vanlig opera då musiken mkt talar självt, men detta jazzigare krävde orden. Roligt hur som och fantastisk teaterkväll. SOlen lös och det var varmt när vi stod på balkongen till musikteatern. Lite jobbigt var hela ståendeovationssituationen. Folk står, känns det som, för vad som helst. OCh jag vägrar att stå om jag inte verkligen känner att det är min äkta respons. Men man känner sig väldigt nära grupptryckstvungen när folk sakta men säkert står upp. Som tur var kände Linda lika dant så jag kunde vägra i sällskap. Tydligen var det osså så att dirigenten sa åt folk att stå upp - så får man INTE göra. Tycker jag.

Ja, trevlig sommar på dig Lund. Vi ses snart igen.

torsdag, juni 07, 2007

Pengaguden ler mot mig

Denna vecka är fin. Iaf nu efter tentan. Har fått skatteåterbäring och AF-stipendium och känner mig meget nöjd. Heja "gratis" pengar. Och nu har jag fixat allt jag behöver innan hemresan (till London) och hunnit med att träffa tredje våningen. Dessutom har jag startat grymma LnS-gruppen på facebbok.

onsdag, juni 06, 2007

Cyckeldressin och rögad fisk

Denna nationaldag firade Linda, Jonas, Rikard och jag av att njuta av något av det bästa Sverige har att erbjuda: naturen, rökt fisk och Ales stenar. Rätt tidigt imorse åkte vi till St Olof på Österlen där två cyckeldressiner väntade oss för fyra timmars avnjutning. Vi dressade (=trampa dressin) längst med järnvägsspåret St Olof-Gersnäs genom skog och förbi hagar och åkrar. Det var inte jättesoligt men ändå härligt väder och vi njöt verkligen av tillvaron. Blåklint och vallmo, roliga kossor och bambikalvar, kaffe och bullar vid sjön. Rikard vågade sig tom på ett dopp. Det kan jag tänka mig att göra igen. Tyngre på vägen tillbaka, men inte alls särskilt jobbigt och extra skönt att dels slippa tänka på hur/vart man åker (det finns bara ett sätt), dels att vi var ensamma på banan och slapp ta hänsyn. Typ. (Bilder blev det inte många av - har bara mobilkameran. Men när Lindas bilder kommer upp så blir det länk.)

Efter dressandet for vi via Simmrishamn till Kåseberga. Vid det laget hade solen verkligen kommit fram och himmeln var härligt sommarblå, med tussmoln. Vi köpte GOD rökt fisk (jag och Rikard delade på lite smörfisk och dillmakrill) och begav oss upp till Ales stenar. Precis vid klippkanten satte vi oss och åt lunch: pastasallad med vitlöksdressin, baguette med ostar (bousin vitlök och ädelost samt camanbert), och fisken. Till detta hade vi druvor och choklad. Och solen sken, sa jag det. Vi satt där länge och mådde gott. Men sen var vi trötta och tog oss hem för att vila. Imorgon är en annan dag.

tisdag, juni 05, 2007

Tom hjärna

Efter sju timmar i victoria stadion och konstant tänkande och skrivande känner jag mig som om jag råkat ut för en hjärnkapactitetsdementor - det fins inget kvar. Den är avklarad iaf och resultatet får jag först i slutet av juni så ingen idé att tänka mer på det. Imorgon ska jag till österlen och nu till Nova. Rock n Roll.

måndag, juni 04, 2007

Snart är det dags

Ska lägga mig inom mycket kort efter en trevlig kväll hos Sofia (mat, top model och skitsnack). Känns skönt att ha varit bortkopplad från straff- och processrätten ett slag. HAde nog inte blivit mycket bättre av att plugga mer. Hoppas bara jag sover gott nu för imorgon gäller det: 8-15 på viktoriastadion, bara jag och min lagbok, ja och alla andra stackars satar.

söndag, juni 03, 2007

Till Lovisa

Kom nyss hem och är helt slut. Resan London Köpenhamn tar musten ur mig. Som tur är hade jag pasta, ketchup och rivost hemma så jag kunde få mig ngt att äta. Imorgon gäller det: fixa lita saker, plugga lite grand och träna - så jag är fit for fight på tisdag. Men innan jag stupar ikväll ska jag svara på Lovisas frågor. Den sista kommer att vara sådär pessimistisk eftersom ingen (tror jag) läser min blogg som inte redan fått förfrågan.

Tre sommarjobb jag haft i mitt liv: glassförsäljare, biljettkassör, personlig assistent
Tre platser där jag har bott: Buenos Aires, Athen, Luxembourg
Tre serier jag gillar att se på TV: House, Survivor, Friday Night with Jonathan Ross
Tre platser där jag har semestrat: Blekinge, Brugge, Berlin
Tre av mina favoriträtter: ostfondue, revbensspjäll med mycket sås, moulles
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: hos Linus, där det är varmt, nära havet
Tre personer som jag vill se svara på detta: Linus, Anna Snell, James